Следва

Summer Style Inspo: 10 иконични визии от моделите на 90-те, без които светът нямаше да е същият

Gucci Diana Bag: Любимата чанта на принцеса Даяна от 90-те заживява нов живот

Тази с бамбуковата дръжка <3

 

All fashion преди 2 години


Колкото по-винтидж, толкова по-секси: най-модерните чанти NOW


След изразителния успех на преродената си чанта Jackie, Gucci връща още един обичан аксесоар от архива на марката. Любимият модел с бамбукова дръжка на принцеса Даяна е преосмислен от Алесандро Микеле около 20 години след като оригиналът привлича вниманието на принцесата и ние го предвиждаме като хита на лятото в категория аксесоари!

 

Синоним на стила на лейди Ди в началото на 90-те, емблематична от папарашкия кадър, в който Даяна, напускайки фитнес залата в пристанището на Челси, е облечена в пуловер, шорти за колело, захапала ключове и гушнала чантата-обект на вниманието (и желанието) ни днес. Докато се дистанцира от кралското семейство, Даяна става по-смела с модните си избори, макар че, както веднъж казва стилистът й Анна Харви, тя винаги пренебрегва официалността на кралския дрес код.


9 емблематични дизайнерски чанти с очарователни ИСТОРИИ



1996 г.

Новата структурирана версия на Микеле се основава точно на тази идея за плавност и грациозност. Новият модел се разграничава от оригинала по кожените колани в неонови цветове, закрепени около бамбуковите дръжки - намигване към функционалните ленти, поддържащи целостта на дървените дръжки от 90-те. Така класиката става особено интересна, защото новите каишки се предлагат в сменяеми флуорисцентни алтернативи, с които можем да се заиграем. Буквите и звездните символи са релефни от вътрешната страна на коланите, за да придадат персонализиран чар на актуализираната версия, така обичана от покойната принциса.


1996 г.

Предлага се в три размера и седем цвята - естествените кожени нюанси като бежово, кафяво и черно са най-близки до модела, носен от самата Даяна - шокиращите изумрудени и сладки розови версии с жълти, розови или оранжеви каишки са по-свързани с мисията на марката да насърчава себеизразяването чрез своите продукти по смел и модерен начин. Представена на Gucci Resort 2022, поклащаща се грациозно на лакътя на розовокос модел, носещ декоративно зайче на подиума, Gucci Diana представлява цикъла на преоткриването, свободата и порива да бъдем това, което сме. 

Приятели на модната къща, включително Сиена Милър, Джоди Търнър-Смит и Ел Фанинг, бързат да дадат рамо на новата дамска чанта, която е неделима част от историята на къщата. Кралицата на бохо стила Сиена добавя лак към голямата черна версия, а флуоро-оранжевите акценти привличат погледа на Джоди, докато ултра-женствената визия на El си пада по пурпурната розова версия.


Сиена Милър, носеща новата си Gucci Diana


Джоди Търнър-Смит


Ел Фанинг с мини Gucci Diana 

More All fashion