Следва

Christian Dior, Fall 2021 Couture feat. Бел Хинова

Summer Style Inspo: 10 иконични визии от моделите на 90-те, без които светът нямаше да е същият

С реверанс към Кейт Мос, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън и другите

 

All fashion преди 2 години


Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл, Кейт Мос, 1995г.

Да, светът никога не е бил и няма да бъде като през 90-те: свобода, никакви ограничения, ярки цветове, шумни партита, модни празници секс излъчване отвсякъде... Всички тези елементи на времето откриваме най-добре в модата, красивите жени, уличния стил и нощния живот За това днес (и всеки друг ден до края на лятото) отправяме поглед, жаден за вдъхновение, към Кейт Мос, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста и Синди Крауфорд, тези икони на стила, без които не се случва нито едно модно ревю, нито една колекция, кампания, нито едно модно събитие по ширините на Ню Йорк и Париж. That's glam!


Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Карл Лагерфелд, Кейт Мос, Стела Тенант на шоуто на Chanel за сезона Пролет-Лято 1997 г.

Супермоделите са "рок звездите на своето време“ - с впечатляваща армия от фенове, която включва най-добрата половина от известните дизайнери, съставяме си мислено най-добрата "рок" група (където рок означава мода) и се вдъхновяваме от нея - надолу са 10 визии, които са повече от идеални за нашето време, макар да не живеем през 90-те. 


Кейт Мос и Кристи Търлингтън, 1993 г.

Ако на модните подиуми те са вдъхновяващите музи на дизайнери, които създават тоалети специално според излъчването на модела, то в ежедневието всяка от тях е имал свой уникален стил, преценен от самата нея. Всички тези изображения обаче изглеждат много актуални и до днес: повечето от тенденциите току-що се върнаха при нас с поздрави от 90-те годин и вече сме сигурни, че никога няма да излязат от мода...

Кейт Мос

Аутфитите на Кейт за свободното й от модни ревюта време включват дънки, задължително с ниска талия и прави крачоли, бял топ, тесни черни очила, mules или маратонки adidas. Гримът е "без грим", а косата нищо повече от рошав кок. 


7 от най-емблематичните модни моменти на Кейт Мос



Кейт Мос, 1994 г.


Кейт Мос, 1994 г.

Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл

Въпреки че стилът им е полярно различен (което е ясно само от снимката по-долу), това не им попречи да се появяват под ръка на всички социални събития. Изглежда, Наоми никога не се е уморявала от токчета и рокли: само на редки папарашки снимки изневерява на любимото си мини, а Кристи е тотален привърженик на спокойния стил, редувайки бомбери и дънки с романтични рокли. Най-добрата комбинация са две такива приятелки!


За ЧРД 51, разглеждаме спиращите дъха вечерни рокли на Наоми Кембъл



Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл, 1993 г.

Може би любимото оръжие на Наоми е черна вталена рокля с крайно тънки презрамки. Диамантените пръстени са по избор, но ние не ги пропускаме за нищо на света. 


Наоми Кембъл, 1997 г.

И отново двечките заедно. Който не е разбрал, че, ако Наоми се връща у дома за парти, то Кристи е на работа до 21:00, то той е проспал 90-те. Така или иначе, и тези два аутфита си струва да вземем под внимание това лято. Готиното тук са фибите за коса, за които всеки ще каже на другите вместо вас - не ги пропускаме. 


Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън, 1994 г.

Широките панталони са на върха през този сезон . Не е необходимо да ги носим в комплект със сако: те също се справят с гръм и трясък соло, но заедно с хармонична горна дреха получаваме прекрасен спокоен образ както за делови преговори, така и за весела разходка с кучето из града. И не позволяваме на лошото време да ви притеснява - чадърите могат да бъдат не само необходимост, но и аксесоар.

Синди Крафорд

За червени рокли, гащеризони с пайети, черна мини и философия "всичко, което блести, е идеална дреха" се обаждаме на Синди! Когато искаме нещо по-easy обаче, се вглеждаме в долните снимки и осъзнаваме, че спокойните цветове - много черно, бежово, бяло и един ярък акцент - са повече от достатъчни за впечатляващ тоалет. 


7-минутна тренировка на ръцете, точната рецепта от Синди Крауфорд



Синди Крафорд, 1994 г.


Синди Крафорд, 1994 г.

Линда Еванджелиста

Елегантността във всичко е първото нещо, което прочитаме, гледайки тоалетите на Линда както на модния подиум, така и в ежедневието. Линда обича нещата в семпли цветове и стилове - познатия френски подход - Less is More. 


ЧРД, 56, Линда Еванджелиста



Кайл Маклаклан и Линда Еванджелиста, 1995 г.


Линда Еванджелиста, 1998 г.

Клаудия Шифър

Жаклин Кенеди vibes! Клаудия е неотразима в костюми от туид с пола, заради което се навиваме да им дадем отново шанс това лято. Опитваме тази същинска традиция на стила, свързана най-силно с Първата дама на САЩ. Дрехата носи усещане за класа, самочувствие и холивудска усмивка, цветовете да варират от наситено розово до бежово или бяло.


Истории от живота: Клаудия Шифър



Клаудия Шифър, 1991 г.


Клаудия Шифър и Дейвид Копърфийлд, 1991 г.

Продължаваме темата за красивите жени, стила и модния апогей на 90-те утре със зашеметяващ Lunchtime Shopping, визия по визия - Stay tuned! 

More All fashion