Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичиоли са дизайнери за Valentino само от няколко сезона, но до сега определено играха на сигурно...

1. Колекцията на Valentino за ревюто Haute Couture

Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичиоли са дизайнери за Valentino само от няколко сезона, но досега определено играха на сигурно.

Виждахме само онези романтични и женствени тоалети, характерни за модната къща. Колекцията висша мода за пролет-лято 2010 обаче разчупи това.

На парижкия подиум се разходиха свежи и красиви неща, това не можем да го отречем, но ни липсва класиката на Валентино и затова накрая оставаме вдъхновени, но и малко разочаровани.

2. Лейди Гага и жълтият цвят на косата йЛейди Гага се разходи по червения килим на музикалните наградите Грами в рокля на Armani Prive (всъщност тя цяла вечер носи Armani Prive), на непосилно високи токове и с дамска чанта, която по-скоро наподобяваше хладно оръжие, от колкото аксесоар.

Но не ни изненада, защото сме претръпнали отдавна към модните й хрумвания. По-скоро се радваме, че иконата все още не налага трайни тенденции, може би, защото идеите й са твърде смели или трудни за реализиране в уличния стил.

И по-добре, защото перуката с жълти върхове на косата, която демонстрира, никак не ни се понрави. Намираме комбинацията много светло русо с жълто просто за ужасна и се надяваме да не я видим никога по нашите, а и по чуждите улиците.

3. Твърде критичната статия на журналистка от The Guardian, Таня Голд, в която обвинява модната индустрия за много от проблемите на жените.Преди седмица статия публикувана в The Guardian, разтърси модните блогари по света. Статията е озаглавена „Защо мразя модата” и в нея Таня Голд обяснява причините си да проклина едва ли не модната индустрия.

Не можем да отречем, че отчасти сме съгласни с нея. И ние сме против гладуващите модели и прекалените Photoshop корекции. Но не харесахме начина, по който тя така крайно описва модата като нещо зло, като нещо глупаво.

Естествено това е тема, която не можем да изчерпим в три изречения. Да, и там не всичко е идеално, но преди всичко модата е изкуство и като такова, тя не може да бъде наричана „глупава” и „зла”.

4. Колекцията чанти на Кейт Мос за LongchampСлед като колекцията на Кейт Мос за Topshop се радва на голям успех, моделът бе поканен да създаде луксозна линия дамски аксесоари за френския лейбъл Longchamp.

Миналата седмица излезе и рекламната кампания на продуктите и успяхме да видим с какво иска да ни изненада Кейт.

Е, изненада нямаше. Колекцията е доста скучна и като цяло не видяхме абсолютно нищо, което не сме виждали и преди. Вярно е, че марката е характерна с изчистените си, класически линии, но дори луксът ни убягна тук.

5. Marloes Horst във февруарския брой на руското ElleMarloes Horst във февруарския брой на руското Elle леко ни притесни на пръв поглед, на втори също.

Моделът е сниман от Ерез Сабаг с големи обеци, поставени на уши със същия размер и това се вижда на всяка снимка. Просто недостатъците понякога е по-добре да се прикриват… Иначе, самата тя е прекрасна!

Коментари: 7

M
miss_galliano (2010/02/05 / 22:05)
Как може някой да има нещо против РАЛФ ЛАУРЕН ? Последната колекция е гениална и определено предназна4ена за всякакъв тип жени. Харесвам 4антите на Кейт - естествено не са гениални , но немога да кажа 4е са лоши , напротив бих ги носила с удоволствие. А този елф по-долу найстина не е за списание :С
M
Manuelcheto (2010/02/04 / 11:22)
И на мен ми харесват обеците, въобще не считам, че ушите й са недостатък. Може би просто сте се чудили с както да допълните "класацията" и сте се хванали за нещо просто ей така. Пък и този плакат на Ралф Лорън наистина си е за възмущение.
V
Vintage queen (2010/02/03 / 21:30)
Аз, пък, обратно на критикарките, смятам, че този сайт е най-хубавото нещо, което се е случило в БГ интернета в последните 2-3 години и че такова количество авторска информация не съм срещала никъде в друг сайт тук. В конкретния случайсъзирам 2 мнения, доста близки като звучене... в този м-л е ..."На парижкия подиум се разходиха свежи и красиви неща, това не можем да го отречем, но ни липсва класиката на Валентино и затова накрая оставаме вдъхновени, но и малко разочаровани". в другия материал е близко, макар и с известен скептицизъм към това, което следва от Валентино в следващите сезони. Три пъти го чета заради злобата ви и нищо противоречиво не виждам. И в двата м-ла има професионално, емоционално наблюдение и аз отново казвам: "Вю София, обожавам ви!
N
NID (2010/02/03 / 17:37)
Напълно съм съгласна с GGG! Това е недопустимо! Допреди месец или два влизах всяка сутрин да чета новините в модата, всичко беше интерсно, актуално и точно. Напоследък с всеки изминал ден се разочаровам все повече и повече. Неточности, противоречия, безинтересни статии... Това започна да се превръща в емблема на този така любим за мен в миналото. Жалко, много жалко !!!
G
GGG (2010/02/03 / 16:58)
Егати излагацията !!! Такова НЕВЕЖЕСТВО и толкова огромна некомпетентност не може никъде другаде да се срещне. Вчера публикувате материал, в който се прехласвате по Valentino Couture и казвате едно: "УАУ", а днес заявявате : НЕ НИ ХАРЕСВА, РАЗОЧАРОВАНИ СМЕ !!! Какво се случва, комуникацията между отделните хора във вашия офис как е, съществува ли. Безобразно ! Определено или не сте наясно коя колекцията, т.нар висша мода и кое е просто пролетно-лятната колекция или сте объркали жестоко снимките !!!!
S
STO (2010/02/03 / 16:11)
За Lady GarGa изобщо не се съмнявах, че ще влезе тука
M
maxandco (2010/02/03 / 15:27)
Много са секси големите уши на мадамата в случая!!! Мисля, че точно това е била целта - да изпъкнат, изобщо не съм съгласна, че тук трябва да се прикриват. Забележете - ушите на модела са леко прибрани към главата, ако не бяха, да, това можеше да се смята за недостатък.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.