Следва

Maison Margiela, Fall 2021 Couture

Всичко, което знаем за личния моден бранд на Фийби Файло, бившият творчески директор на Céline

"Няма нищо по-шик от това да не си в Google!"  

All fashion преди 2 години

Така мисли Фийби Файло, но Google не е съгласен с нея, защото сега, в пика на модните новини и случвания, когато тече Кутюр модната седмица в Париж, сме осенени от поредната изключителна модна новост: Фийби Фило, бивш творчески директор на Céline и Chloé, лансира свой едноименен бранд. За първи път това се съобщава в Business of Fashion, но дълго се говори, особено след появата й в модното жури на ANDAM на 1 юли. Разказваме всичко, което знаем, надолу и най-вече защо се предполага, че това обявление ще изтръгне модата от тревожната пандемична вписаност.


"Не вярвам в идеята да правим модата сложна“ & още от Фиби Файло



Фийби Файло


История, внушение и символика на 5-те НАЙ-ВЕЛИКИ модни лога


Малко дизайнери са оказали по-голямо влияние върху модата на 21-ви век от Фийби - скоро след като тя напуска Céline през 2017 г., се появява акаунт в Instagram, наречен @oldceline, оценяващ работата й и даващ поле на редактори и стилисти да съжаляват за нейното напускане и до днес. По време на осемте си години в къщата, Файло подкрепя и облича много от най-силните жени в бранша и не малко готини господа - Кание Уест на Coachella в копринена риза с принт от пролетната колекция за 2011 г. например.

Файло е самият женски пример за успех в луксозния моден бизнес, който приемаме не само като доминиран от мъже-артисти, но често и от мъжки мироглед въобще. Тя има необичайната способност да синтезира амбициозното с ежедневното и в процеса определи модерния облик на цяло поколение. По време на дебюта си в Céline през 2009 г. тя казва: "За мен е по-добре да работя върху идея за устойчив гардероб, отколкото за тенденциите. Работя усилено, за да създам неща, които издържат изпитанието на времето." Въпреки това, с желание или не, тя задава много тенденции - идеята за #uglyshoes, принципния избор на неконвенционални музи и модели като Джоан Дидион, идеята за следване на собствена модна интуиция, дори когато това е предизвикателно и странно - дори най-вече тогава.

Сезони след напускането й колекциите й остават шаблони за дизайнери от целия моден спектър. Наскоро си мислихме за гумените ботуши, които сега виждаме навсякъде, и как те се появяват за първи път в последната й колекция за Céline, малко преди есента на 2018 г. Всъщност тригодишното й отсъствие (приблизително същото време между нейния Chloé и Céline период) не случи лошо на нейната репутация, а напротив - действа като катализатор на популярността й. Една от причините е, че цял клас дизайнери, които тя обучава, сега оказват свое въздействие в модния свят: Даниел Лий от Bottega Veneta работи под ръководството на Фийби Файло, както и нововъзникващи имена като Питър Ду от Ню Йорк и Рок Хуанг от Лондон.

Съобщението й за личен бранд има още по-широки последици. От средата на 90-те години забелязваме как модата е доминирана от изключителното наследство на Големите марки. Файло и нейните колеги покориха 90-те и изградиха периода като неповторим в модно отношение - тя самата постига това не веднъж, а два пъти. Изграждането на нов бизнес, докато индустрията работи за възстановяването си след пандемията, може да се окаже изключително предизвикателно, дори с нейното разпознаваемо и почитано име, но си струва да си припомним, че Céline при Файло излезе от икономическата криза на 2008 г., помитайки ексцесиите на автентичната мода с уверен и нов като внушение минимализъм. Ако тя може да се възползва от подобни инстинкти сега (а ние вярваме, че може), брандът й ще е сред най-успешните през идните години. 


Summer Style Inspo: 10 иконични визии от моделите на 90-те, без които светът нямаше да е същият


Пускането на марката Phoebe Philo може да се окаже повратна точка на модния хоризонт сега. Това, че тя ще повлияе на изгледа на модата през следващите години, изглежда като даденост и лесна задача, предвид нейното положение, но моделите, които тя създава преди и новото й мото "a 21st century name, a 21st century brand" са огромно обещание и огромна отговорност. Все още не сме видяли нищо повече от плановете и идеите й, затова днес си я припомняме с някои от най-феноменалните модели обувки, създавани за Celine, понеже помним как Фийби каза: "Най-силно ме интригуват детайлите" и какъв по-специален детайл от a statement shoe. 


Celine pre-fall 2018


Celine spring 2017


Celine spring 2018


Celine spring 2018


Celine spring 2018


Celine spring 2017


Celine spring 2017


Celine spring 2016


Celine fall 2015


Celine fall 2015


Celine fall 2015


Celine fall 2015


Celine fall 2014


Celine spring 2014


Celine spring 2014


Celine fall 2013


Celine spring 2013


Celine fall 2012


Celine spring 2012

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.