Следва

Surpriiiiiiise :~) Ашли Греъм отново бременна!

Taste Sofia: Constantinoff RestoBar, очарователно място с фантастична храна

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...

Food преди 2 години

Чувството да влезеш в Constantinoff RestoBar е като да стъпиш на Нова земя за пръв път, но да изпиташ усещането, че я познаваш, че вече си бил там. Концепцията, менюто и ценностите на Constantinoff RestoBar ни връщат към основното и важното в живота, основано на четирите елемента, които дефинират съшествуването ни - огън, вода, земя и вятър. На това място се потапяме в безвремие, опитваме божествена храна, сготвена перфектно с чисти продукти от морето и полята. Голяма част от ястията в Constantinoff се приготвят на живи въглища, за кратко време в собствен сос, от което получаваме възможно най-пресния продукт, приготвен по най-чистия начин, без никакви излишни украси. Модерен минимализъм е другото име на това шементно софийско място - красиво, дискретно, зареждащо и много вкусно. 

Constantinoff RestoBar иска да се храним с това, което подсъзнанието ни обича и предпочита, защото нашите прадеди сa се хранили със същото - здрава и чиста храна. Атмосферата допринася за усещането за deja vu - уютна и непретенциозна, тя ни кара да се отпуснем, да отхвърлим угризенията, да махнем за Чао! на стреса, да хапваме с ръце... Constantinoff RestoBar е щастливо място, което изобилства от предложения за всеки вкус и нагласа. Има страхотни веган предложения, вегетариански шедьоври, перфектно приготвено месо. Ние обожаваме веган гьозата с диви гъби, пушен бадем и шам фъстък, черноморските миди, ястието "Яжте ни ушите!" (същинска колагенова бомба, наименувана така, защото е нестандартно ястие за Bar and Dinner ресторант). Десертите, цяла София знае, са фантастични - "Млечният път на Умай" (Умай - богинята-майка на прабългарите) - кисело мляко с мед и орехи, приготвено чрез техниките на мулекулярна кухня, е задължително.  Напитките са другото задължително в Constantinoff - свежестта е осезаема и с дълъг послевкус. Избираме от десетки безалкохолни лимонади с екзотични плодове, без да пропуснем селекцията от джин-тоник коктейли по авторска рецепта, предлагани от ден първи на отварянето на заведението. 

Ние просто обожаваме това място, затова и правим възможно да го "вкусите" и вие. Днес View Sofia и Constantinoff RestoBar подаряваме на един от вас възможността да обогати сетивата,  да се свърже с природата, да възхвали храната, да се усети специален. Наградата е ваучер за 80 лева за Constantinoff Restobar, мястото е профила ни в Инстаграм, а условието - да тагнете онзи съмишленик, един или повече, с когото нямате търпение да изживеете емоцията от една вечеря в един от най-добрите ресторанти на София. Храната е философия и удоволствие, шеф-готвачът Сидония Радева не допуска нито едно ястие, излязло от кухнята й в Constantinoff, да не внушава тази истина, така че, ако още не сте си причинили радостта от едно посещение на това чудно място на бул. Витоша 31-33, сега е моментът. Отивате на профила ни в Инстаграм и играете в поредния ни фантастичен #giveaway. Щастливецa обявяваме на 23 юли 2021, петък, а дотогава сме на салата и леко печиво, пак там.  

 

 

More Food