Следва

Корени – 16 съвременни скулптори за Галин Малакчиев

250 часа от Олимпийските игри по БНТ

Три тв екипа ще отразяват събитията от Токио от 23 юли до 8 август. Акцент на програмата ще са българските атлети

Movies & TV преди 2 години

След броени дни светът ще прикове поглед към Токио, където започва най-големият спортен форум в света – Олимпийските игри. И тази година Българската национална телевизия ще даде шанса на зрителите да видят на живо изявите на най-добрите атлети на планетата. Още със създаването си обществената медия започва да отразява най-престижното спортно събитие, чрез пратениците си в Рим през 1961 година, а за първи път Летните олимпийски игри са излъчени в ефира на БНТ, когато отново са били в Токио през 1964 г.

След дълго очакване и едногодишно отлагане заради ковид пандемията, макар и без публика на живо, но все пак за огромна радост на феновете, Олимпийските игри ще се проведат, като запазват оригиналното си наименование - Токио 2020, въпреки че се провеждат през 2021 г.

Почитателите на спорта ще могат да проследят 250 часа съдържание от Игрите в Токио в каналите на БНТ. Предаванията на живо започват в ранните сутрешни часове в 3:00 ч. като по БНТ 1 ще продължават до около 6:30 ч. В преки излъчвания или на запис с най-интересните моменти от състезанията, олимпийския ден ще се излъчва по БНТ 3 до 18:00 часа. БНТ 1 ще посвети следобедната си програма на преки предавания от Токио от 13:00 до 18:00 ч. Естествено, акцент ще са участията на българските спортисти, чийто участия попадат в международния тв сигнал, който БНТ получава.

На Олимпийските игри Токио 2020 ще участват 42-ма български спортисти. Три телевизионни екипа на БНТ ще подготвят репортажи за най-любопитните моменти от Япония. Репортерите Калин Гугов, Илия Илиев и Росен Станчев и операторите Николай Балкански, Владимир Богдански и Станислав Златев ще заснемат първите реакции на българските спортисти след олимпийското им участие.

Спортовете, на които най-силно ще акцентира БНТ са: лека атлетика, плуване, художествена гимнастика, борба, бокс, вдигане на тежести, волейбол, баскетбол, футбол, джудо, стрелба и други.

Олимпийските игри ще бъдат открити с красива церемония, в която домакините ще покажат на света елементи от японската култура и история. Игрите в Токио официално ще бъдат открити на 23 юли 2021 г. от 14:00 часа, а събитието по БНТ 1 и БНТ 3 ще бъде коментирано от Цветелина Абрашева и Стефан Георгиев.

Актуалните новини от Игрите може да следите в сайта bntnews.bg/sport, в мобилното приложение BNT NEWS и в новия Viber канал „Спорт по БНТ“.

Гледайте Олимпийски игри Токио 2020 по БНТ 1 и БНТ 3 от 23 юли до 8 август 2021 г.

 

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.