Следва

Valentino, Fall 2021 Couture

Еволюция на стила: Мария Бакалова

Тя вече е световна звезда, остава и да се почувства като такава    

All fashion преди 2 години

Свикнали сме да виждаме нашата любима Мария Бакалова усмихната, искряща, стилна и в класациите с най-добре облечени дами на всички светски събития от последната година. Макар все още в началото на светската си кариера, тя вече заслужава само и единствено най-доброто от най-доброто от дизайнерските къщи: като Armani за наградите BAFTA или като  великолепната й рокля от Оскарите, или Dior дебюта й... Мария е красива, фотогенична, артистична и, като всяка добра актриса, умее да придава на дрехите, които носи, специфична аура, така че жена и рокля стават едно и покоряват.

Случаят с фестивала в Кан, провеждащ се в момента, не е съвсем в контекста на казаното. Тематично, за вечеря, организирана от Louis Vuiton по време на феста, Мария присъства на събитието, облечена в ансамбъл на марката - туника без ръкави с абстрактни елементи и панталон с прав крачол в същата шарка. Нямаме нищо против тоалета, по-скоро ни се струва, че това не е точният ансамбъл за Мария. Ако Барбра Стрейзънд, например, на своите 79 години, се появи с нещо подобно, със сигурност ще обере овациите, но магията просто не се случва с 25-годишната Мария.

За премиерата на родния филм "Жените Също Плачат”, продукция на Мина Милева и Весела Казакова, в който Мария участва, тя отново носи Louis Vuitton. Аутфитът е в ярко зелено, с високо затворено сако и къси панталони, който ансамбъл обаче върху нежната Мария  изглежда някак тежък и не на място. Към ботушите в тоалета също изпитваме известни съмнения - цялата комбинация ни изглежда като че дете играе онлайн dress-up игра. Споделяйки съмненията си доколко подходящ е такъв стилов подход към самата индивидуалност и енергия на нашата актриса, ни прави впечатление, че самата тя също не се наслаждава на визията си, което се чете в стегнатото лице и притеснените очи. Контрастът с комфортното себеусещане, което струеше от Мария на Оскарите, отново в Louis Vuitton, е осезаем. Промяната в event стила на Мария сякаш отнема от деликатността на това прекрасно момиче, затова ревизираме всичките й стилови светски визии, по-добри и по-малко добри, надолу, правейки извода, че в последно време има как Мария да е по-щастлива в облеклото си (четете още: Best Dressed на Модната седмица в Париж: Кара Делевин, Мария Бакалова, Кейти Пери и другите).

The Late Late Night Show с Джеймс Кордън

Първото интервю на красавицата в ток шоу е при забавния Джеймс Кордън, там тя е развълнувана, притеснена, чаровна и много усмихната - емоции, които правят вечерния Dior тоалет, избран за случая, да свети ярко, независимо от черния цвят. 

Наградите Golden Globes

Без никакво съмнение, принцеските рокли, в случая Armani Prive, са дрехата на Мария, влюбени сме в нея, когато ги носи.

Critics Choice Awards

Може би това е моментът, в който тенденцията нашето момиче да изглежда по-зряла чрез визиите си, започва. Макар и тази рокля на Prada да е достатъчно класна и зашеметяваща, ние лично бихме облекли по-скоро дама на възрастта на Моника Белучи в нея, при цялото ни уважение.

Наградите SAG и онлайн шоуто на Christian Dior за Vogue

По отношение на другите Dior визии на Мария, не сме разочаровани, но не сме и въодушевени - просто когато става въпрос за Dior, очакваме маааалко повече.

Наградите BAFTA

На наградите на Британската академия, Мария бе номинирана в категорията за поддържаща женска роля - не спечели, но безспорно спечели в категория стил, облечена в изумително женствена вечерна рокля на Armani, сякаш шита единствено и само за нея и за никой друг. Четете още: BAFTA 2021 Red Carpet: Най-хубавите тоалети от снощи и най-хубавият - на Мария Бакалова.

Наградите Оскар 2021

И тук госпожица Бакалова изглежда прекрасно и по всичко личи и че се чувства така в престижната нощ в най-зашеметяващата бяла рокля Louis Vuitton, която сме виждали. Четете още: Оскари 2021 - Най-красивите рокли на вечерта и 10/10 за Мария Бакалова.

Афтърпартито след церемонията

Не всеки може да стои добре до Парис Хилтън, но Мария може! Харесваме дължината на роклята и небрежно пуснатата коса. 

Haute-Joaillerie вечерята на Louis Vuitton

За haute-joaillerie вечерята на Louis Vuitton в Монако, Мария е с ботуши, чиято дължина не комплиментира дължината на роклята в съчетание. Бихме се зарадвали на по-леки материи в монакската жега, а най-вероятно би била по-спокойна и самата Мария.

Street Style визия от Модната седмица в Париж 

За наслаждаващите часове, прекарани на шоуто на Armani Prive на Седмицата на модата в Париж, научихме от инстаграм профила на Мария, която изглежда напълно в тон с духа на този невероятен гред. И все пак, отново ни се струва, че тоалетът й носи леко консервативна нотка за възрастта й, като при това се долавя леко преиграване - отдаваме го на многото графични елементи в дрехата, както и на прилежащите аксесоари, което на лекото момичешко присъствие на Мария ни се струва too much. 

На Фестивала в Кан

Последните две визии на Мария от Фестивала в Кан вече коментирахме с притеснение - същата емоция, която и самата тя излъчва, облечена в подбраните от стилистите й тоалети, и двата с етикет Louis Vuitton. 

Избирайки от двете фестивални визии, предпочитаме втората - някак си много отива на късчето от Рая, каквото е Кан. За зеления костюм определено запазваме резерви, усещането ни е, че дрехата задушава младата жена. При всички положения сме категорични, че това да имаме родна актриса с толкова престижни светски и екранни прояви е обект на заслужен професионален интерес от наша страна, примесен с гордост и нескрита симпатия. Сигурни сме, че Мария ще се чувства все по-удобно в амплоато си на звезда от световна величина и скоро от тоалетите, прическите, аксесоарите и, най-важното, от излъчването й, ще се чете само и единствено това, което трябва - талант, самочувствие и сила. Прекрасна си, Мария!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.