Следва

Valentino, Fall 2021 Couture

Еволюция на стила: Мария Бакалова

Тя вече е световна звезда, остава и да се почувства като такава    

All fashion преди 2 години

Свикнали сме да виждаме нашата любима Мария Бакалова усмихната, искряща, стилна и в класациите с най-добре облечени дами на всички светски събития от последната година. Макар все още в началото на светската си кариера, тя вече заслужава само и единствено най-доброто от най-доброто от дизайнерските къщи: като Armani за наградите BAFTA или като  великолепната й рокля от Оскарите, или Dior дебюта й... Мария е красива, фотогенична, артистична и, като всяка добра актриса, умее да придава на дрехите, които носи, специфична аура, така че жена и рокля стават едно и покоряват.

Случаят с фестивала в Кан, провеждащ се в момента, не е съвсем в контекста на казаното. Тематично, за вечеря, организирана от Louis Vuiton по време на феста, Мария присъства на събитието, облечена в ансамбъл на марката - туника без ръкави с абстрактни елементи и панталон с прав крачол в същата шарка. Нямаме нищо против тоалета, по-скоро ни се струва, че това не е точният ансамбъл за Мария. Ако Барбра Стрейзънд, например, на своите 79 години, се появи с нещо подобно, със сигурност ще обере овациите, но магията просто не се случва с 25-годишната Мария.

За премиерата на родния филм "Жените Също Плачат”, продукция на Мина Милева и Весела Казакова, в който Мария участва, тя отново носи Louis Vuitton. Аутфитът е в ярко зелено, с високо затворено сако и къси панталони, който ансамбъл обаче върху нежната Мария  изглежда някак тежък и не на място. Към ботушите в тоалета също изпитваме известни съмнения - цялата комбинация ни изглежда като че дете играе онлайн dress-up игра. Споделяйки съмненията си доколко подходящ е такъв стилов подход към самата индивидуалност и енергия на нашата актриса, ни прави впечатление, че самата тя също не се наслаждава на визията си, което се чете в стегнатото лице и притеснените очи. Контрастът с комфортното себеусещане, което струеше от Мария на Оскарите, отново в Louis Vuitton, е осезаем. Промяната в event стила на Мария сякаш отнема от деликатността на това прекрасно момиче, затова ревизираме всичките й стилови светски визии, по-добри и по-малко добри, надолу, правейки извода, че в последно време има как Мария да е по-щастлива в облеклото си (четете още: Best Dressed на Модната седмица в Париж: Кара Делевин, Мария Бакалова, Кейти Пери и другите).

The Late Late Night Show с Джеймс Кордън

Първото интервю на красавицата в ток шоу е при забавния Джеймс Кордън, там тя е развълнувана, притеснена, чаровна и много усмихната - емоции, които правят вечерния Dior тоалет, избран за случая, да свети ярко, независимо от черния цвят. 

Наградите Golden Globes

Без никакво съмнение, принцеските рокли, в случая Armani Prive, са дрехата на Мария, влюбени сме в нея, когато ги носи.

Critics Choice Awards

Може би това е моментът, в който тенденцията нашето момиче да изглежда по-зряла чрез визиите си, започва. Макар и тази рокля на Prada да е достатъчно класна и зашеметяваща, ние лично бихме облекли по-скоро дама на възрастта на Моника Белучи в нея, при цялото ни уважение.

Наградите SAG и онлайн шоуто на Christian Dior за Vogue

По отношение на другите Dior визии на Мария, не сме разочаровани, но не сме и въодушевени - просто когато става въпрос за Dior, очакваме маааалко повече.

Наградите BAFTA

На наградите на Британската академия, Мария бе номинирана в категорията за поддържаща женска роля - не спечели, но безспорно спечели в категория стил, облечена в изумително женствена вечерна рокля на Armani, сякаш шита единствено и само за нея и за никой друг. Четете още: BAFTA 2021 Red Carpet: Най-хубавите тоалети от снощи и най-хубавият - на Мария Бакалова.

Наградите Оскар 2021

И тук госпожица Бакалова изглежда прекрасно и по всичко личи и че се чувства така в престижната нощ в най-зашеметяващата бяла рокля Louis Vuitton, която сме виждали. Четете още: Оскари 2021 - Най-красивите рокли на вечерта и 10/10 за Мария Бакалова.

Афтърпартито след церемонията

Не всеки може да стои добре до Парис Хилтън, но Мария може! Харесваме дължината на роклята и небрежно пуснатата коса. 

Haute-Joaillerie вечерята на Louis Vuitton

За haute-joaillerie вечерята на Louis Vuitton в Монако, Мария е с ботуши, чиято дължина не комплиментира дължината на роклята в съчетание. Бихме се зарадвали на по-леки материи в монакската жега, а най-вероятно би била по-спокойна и самата Мария.

Street Style визия от Модната седмица в Париж 

За наслаждаващите часове, прекарани на шоуто на Armani Prive на Седмицата на модата в Париж, научихме от инстаграм профила на Мария, която изглежда напълно в тон с духа на този невероятен гред. И все пак, отново ни се струва, че тоалетът й носи леко консервативна нотка за възрастта й, като при това се долавя леко преиграване - отдаваме го на многото графични елементи в дрехата, както и на прилежащите аксесоари, което на лекото момичешко присъствие на Мария ни се струва too much. 

На Фестивала в Кан

Последните две визии на Мария от Фестивала в Кан вече коментирахме с притеснение - същата емоция, която и самата тя излъчва, облечена в подбраните от стилистите й тоалети, и двата с етикет Louis Vuitton. 

Избирайки от двете фестивални визии, предпочитаме втората - някак си много отива на късчето от Рая, каквото е Кан. За зеления костюм определено запазваме резерви, усещането ни е, че дрехата задушава младата жена. При всички положения сме категорични, че това да имаме родна актриса с толкова престижни светски и екранни прояви е обект на заслужен професионален интерес от наша страна, примесен с гордост и нескрита симпатия. Сигурни сме, че Мария ще се чувства все по-удобно в амплоато си на звезда от световна величина и скоро от тоалетите, прическите, аксесоарите и, най-важното, от излъчването й, ще се чете само и единствено това, което трябва - талант, самочувствие и сила. Прекрасна си, Мария!

More All fashion