Следва

Taste Sofia: Изящният уют на "Щастливеца"

Това са те! 14-те най-красиви тоалета от току-що приключилия Фестивал в Кан

Тържество на елегантността 

 

Celebrities преди 2 години

Списъкът на победителите в Кан 2021: Кой какво спечели


Бела Хадид в Schiaparelli Haute Couture

Бела е много опитна в появите си в Кан, както и на големи светски събития по принцип, при това отлично знае как да направи неустоимо впечатление. След появата си във винтижд Jean Paul Gaultier в деня на окриването на феста, изглеждаше, че моментъ няма как да се надгради. Но не. Само след няколко дни моделът надскочи себе си, пристигайки на премиерата на филма "Три етажа" на Нани Морети в тоалет от току-що показаната пред публика колекция висша мода от италианската марка Schiaparelli. По идеята на Даниел Роузбъри, откритите гърди на красавицата са прикрити от златно колие, имитиращо бронхиалното дърво. Отчитайки, че коронавирусът беше страшно тежък за дихателните ни системи, не е трудно да разпознаем метафората.


Всичко за филма "Три етажа" и кой какво облече на премиерата му в Кан


Марион Котияр в Chanel Haute Couture

Любопитното в случая с прекрасната французойка е, че от посланик на една френска модна къща, тя изведнъж и без обяснения се превърна в посланик на друга френска модна къща, като съответно двете марки са в луда надпревара една с друга. Става дума за Chanel и Dior, разбира се, като отчитаме в секундата, че подобно неплавно преминаване от единия в другия, строго конкуретнти лагери, си е изпитание за имижджа и спокойствието на всяка звезда. В случая с госпожа Котияр, "годежът" с Chanel очевидно е успешен, като предвиждаме тепърва да се развива възходящо. Пример от тези дни - появата на Марион в Chanel на церемонията по откриването на Фестивала (която съвпадна с премиерата на "Анет" на Леос Каракс, в който звездата играе главната роля). Френската красавица изглежда зашеметяващо и блестящо (последното във всеки смисъл), като загатна за една от основните тенденции във Фестивалната мода тази година - блясък и "рускалски" силует. Факт е, че към финала на събитието, подобни русалка-рокли вече наброяваха десетки по червения килим. 

Спайк Лий в Louis Vuitton

Ако дамските модни интерпретации на марката Louis Vuitton тази година бяха достатъчно трудни за приемане (пример - нашата Мария Бакалова), то в мъжкия раздел на предложенията им за сезона определено се долавя свеж и печеливш полъх. Доказателството четем в достатъчно убедителния на червения килим Спайк Лий - посланик на бранда и председател на журито. На Спайк му стоят блестящо всякакви ярки тонове, особено много ярко червено, пембе и прочие огнено-ягодови идеи. В случая с костюма му в цвят hot pink, съставен от двуредно сако и отлично скроен панталон, и комбиниран с чифт къстъм "джорданки" (на единия чепик е изобразен самият Спайк, на другия - героят му от She's Gotta Have It, Марс Блекмън), нещата буквално "заспиват", т.е. нито взимаме нещо, нито добавяме. 

Катринел Марлон в Iris van Herpen

Преди две години румънската актриса Катринел Марлон се яви на церемонията по закриването на Фестивала в Кан в рокля с лебеди, за която авторите й от Модна къща Gyunel бяха почерпили вдъхновение от приказката на Ханс Кристиан Андерсен "Дивите лебеди". Тази година въпросният приказен мотив е продължен - този път идеята за жена, маскирана на ефирна белоснежна птица, интерпретира Iris van Herpen (четете още: Опс! Кралицата на Нидерландия празнува юбилей в "гола" 3D-рокля).

Тилда Суинтън в Haider Ackermann

Тилда пристигна на Лазурния Бряг с пет филма, в които има участие, и досто повече тоалети. Минимум половината от тях - в характерната за Фестивала черно-бяла гама - сред тях такива с подписите на Schiaparelli, Loewe и дори Chanel. И все пак, смело твърдим, най-добрата колаборация на актрисата този път се оказва тази с близкия й приятел, дизайнерът Хайдер Акерман. Костюмът с панталон в оттенъка на небето на Южна Франция, перфектно резониращ със стила и енергията на Суинтън, и балансиращ на границата между класика и ексцентричност, е живото потвърждение за моден успех. 

Тина Кунаки в Valentino Haute Couture

Би ли могъл форум от подобен ранг да мине без величествения кутюр на Valentino? Гледайки качулката на Тина Кунаки, мнозина си припомнят Грейс Джоунс, други правят паралели с филма, за чиято премиера бе подбран тоалетът: "Изкушение" - историята на монахинята Бенедета Карлини. С голяма доза вероятност можем да твърдим, че чрез покритата си глава моделът отдава почит именно на героинята в лентата. 

Марта Лозано в Lorenzo Caprile

Go hard or go home прийомът тази година бе възприет най-буквално от испанския модел Марта Лозано, която избра много драматичен и много червен тоалет на също така испанския дизайнер Лоренцо Каприле. Последният е специализиран основно в сватбени, съответно предимно бели рокли, но за Марта скроява ален ансамбъл с масивен шлейф, който веднага асоциираме с крило на вятърна мелница. Помпозен, но запомнящ се тоалет, с който госпожица Лозано се справя с майсторлъка на истински тореадор. 

Тимъти Шаламе в Tom Ford

Тимъти вече е познат като момче, достатъчно навито на модни експерименти. Както във Венеция преди две години, Шаламе и този път залага на среброто, което, извинете баналността, е по-скъпо от златото в неговия случай. Автор на дрехата не е старият ни познайник Хайдер Акерман (двамата си другаруват покрай Тилда Суинтън), а Том Форд. Като цяло неочаквано модно партньорство по конкретен повод, но пък именно неочакваността е един от артистичните и житейски козове на господин Шаламе, така че - ДА! 


Нищо по-сладко от Тимъти Шаламе и Тилда Суинтън в Кан!


Изабел Юпер в Balenciaga

Появата на Изабел Юпер в рокля и ботуши Balenciaga можем спокойно да съпоставим с давност от четири години с изявата на Риана в Кан, само че в Dior Haute Couture. Тук не става дума за ансамблите (защото, в интерес на истината, и двата са достатъчно "простички" и, облечени върху някой друг, спокойно могат да минат незабелязано), а в онзи много cool-фактор, който нито може да се обясни, нито може да се повтори.

Мати Диоп в Bottega Veneta

С доволство констатираме, че на червения килим напоследък блестят в пълната си красота и талант не само актрисите, но и жените-режисьорки. В числото на последните е Мати Диоп, носителката на "Гран при" от Кан през 2019 г., която през 2021-ва попадна в журито на фестивала. Квинтесенция на кинематографичния стил тук - виждаме чудесна комбинация от елегантна простота с неочаквана закачка - роклята Bottega Veneta от премиерата на "Френския вестник", вероятно би била скучничка, ако не беше перфорацията, украсена с пернати детайли. 

Мелани Тиери в Celine

Полупрозрачните рокли не са за всеки, най-малкото защото изискват перфектна фигура, пък и често будят възмущение у наблюдаващите. Право на всеки е да хареса или не даден стилов избор, но в случая с роклята Celine на Мелани няма и намек за пошлост. По-скоро става дума за мило хулиганство, доста секси, освен другото, което често на форуми като този липсва. Очевидно Тиери и екипът й стилисти в този случай са вдъхновени от Кейт Мос: през 1993 година моделът се явява на парти на агенцията за модели Elite в прозрачна рокля-комбинезон и, очаквано, предизвиква фурор. При това не забравяме и за миг, че дамският бюст е един от символите на Франция, така че приемаме, че в конкретния случай красивата Мелани интерпретира ефектно Мариана - дамският образ, символизиращ Френската република. 

Уес Андерсън, дизайнер неизвестен

Да, никой не прилича толкова много на героите на Уес Андерсън, колкото самият Уес Андерсън. В Кан тази година се показа обновената версия на режисьора-естет: за мистър Андерсън знаем, че е фен на кафявите и рижави обувки, този път обаче ни изненада с чисто бели лофъри, взети като че назаем от гардероба на Джеф Голдблум. Изводът - годините съвместна работа не са отишли напразно. Червеното чорапче и цялото изобилие от пастел нямат забравяне, също. 

Маги Джиленхол в Atelier Versace

Част от журито на тозгодишното издание, изключително чаровната Маги, по всичко личи, е подготвена блестящо за случая и в модно отношение. Актрисата има нов стилист от тази година - става дума за Ема Джейд Морисън, която облича Роузи Хънтингтън-Уайтли и Емили Ратайковски. Промените, инициирани с помощта на новото "момиче" и топ брандове като The Row, Celine и Gucci, определено са в полза на звездата. Фаворитът ни - роклята във винен оттенък на Atelier Versace от вечерта на премиерата на филма "Изкушение" на Пол Верховен.

Адел Екзаркопулос в Jacquemus

От момента, в който, през 2013-та, Екзаркопулос и колегата й Леа Сейду и режисьорът Абделатиф Кешиш споделиха "Златна палма" за филма "Животът на Адел", актрисата практически не пропуска фестивала, като очевидно се наслаждава на придружаващия събитието моден момент. Тази година красивата и много секси Адел откри похода си на червения килим с рокля и комбенация от топ и панталон от Fendi, но дрехите, както и принципно колекциите на Ким Джоунс за Модната къща, не произведоха нужното впечатление (напротив, възбудиха доста критики, а за да не се чудите, публикуваме снимки с въпросинте най-долу в материала!). Друга работа е роклята от Jacquemus, в която Екзаркопулос връчи наградата за "Най-добра мъжка роля" на Кейлъб Ландри Джоунс.  

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 23 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 20 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.