Следва

Историята зад футуристичния тоалет на Мария Бакалова от премиерата на "Жените плачат"

Рецептата на Джиджи Хадид за Pasta alla Vodka, която (буквално) възпламени Tik Tok

Богата. Кремообразна. Люта. Много вкусна.

Food преди 2 години

Не знаехме, че човек може да се влюби в паста, но вече знаем, защото ние и горе-долу всеки в социалните мрежи обожаваме тази рецепта. Слава на Джиджи Хадид, която "открехна" света на любимото си ястие, което директно смеем да наречем дръзко - може би пикатнтна и "алкохолна" храна, която не е са всеки, но винаги можем да попроменим нещичко, както самата тя пропуска водката, докато е бременна. Споделяме цялата рецепта за Вкуса на вкусовете надолу!

Рецепта за 2 порции

Продукти:

¼ чаша зехтин
1 малка скилидка чесън, нарязана на кубчета
¼ зелен лук
¼ чаша доматено пюре
½ чаша пълномаслена сметана
1 супена лъжица водка
1 чаена лъжичка червен пипер на люспи
225 грама паста
1 супена лъжица масло
¼ чаша пармезан
Босилек, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загряваме зехтина, чесъна и лука, сготвяме до омекване и добавяме доматено пюре. Танцуваме си или хапваме малко пармезан, докато продуктите станат "по-тъмни [на цвят], леко малко карамелизирани“, казва Джиджи. Добавяме сметаната и водката и когато консистенцията на соса се сгъсти, добавяме червения пипер (тук "главният готвач" има специален съвет -  най-хубаво е с много червен пипер, ако обичате пикантна храна). 

Продължаваме да бъркаме, докато се смеси идеално, подправяме със сол и черен пипер и махаме соса от котлона. Сготвяме макароните отделно както е описано на етикета, и щом ги сравим, запазваме една четвърт от водата, която добавяме към соса. Слагаме масло на сварените макарони и чак тогава "комбинираме" доматения лют сос и пастата. Настъргваме пармезан, добавяме още сол и черен пипер, ако са нужни, поръсваме с босилек и воала!

Сн.: A Cozy Kitchen

More Food