Следва

До безкрая и отвъд: 6 жестоки мийма за пътуването на Дж. Б. в Космоса

Край на любовните драми: Венера влиза в Дева днес!

На 21 юли Венера, Планетата на любовта и удоволствието, се насочва към студената и педантична Дева, където ще остане до 16 август - защо това е хубаво, четем надолу

Astro преди 2 години

Вибрациите, които ще донесе този транзит, са доста различни от предишното, далеч по-розово разположение на планетата в Лъв. Всъщност оттук нататък по-страстните аспекти на нашия любовен живот ще бъдат поставени на заден план, но това далеч не означава, че цялата романтика ще излети през прозореца. Не се опитваме да ви изплашим, но се оказва, че Девата не е най-любимият знак на Венера. "В астрологията наричаме този аспект "Венера в падение", което означава, че тази й позиция далеч не е най-приятната," казва Нараяна Монтуфар, специалист астролог. "Венера в Дева е не само лишена от пищност, но и някак по-придирчива и една идея по-критична." Това може да звучи отблъскващо, но не означава, че този транзит е невъзможен за преминаване или категорично негативен, той носи спокойствие и една идея повече подреденост на любовния и сексуалния ни живот. "Това ще привнесе интересен баланс в сезона на Лъва, който започва точно сега, и ще ни даде малко повече мъдрост, спокойствие и проницателност, което ще е полезно, тъй като Лъвът обикновено е прекалено драматичен," казва Лесли Хейл, психо-астролог.

Джулия Робъртс, която има Венера в Дева, в "Хубава жена", 1990

Позицията има и своите плюсове. "Добрата страна на Венера в Дева е, че в този ориентиран към служенето и работата знак Любовната планета се фокусира повече върху удоволствието," казва Монтуфар. "Това е идеалният момент да покажем на нашите партньори, че искаме да се грижим за тях, като им помогнем да се погрижат за всички свои задачи. Ако преведем този транзит на любовен език, можем да кажем, че предстои време за грижа и служене на любимия. Да пуснем пералня вместо него, да му сготвим хубаво ястие, да си спомните как обича да пие кафето си или да покажем любов с дребни услуги".


Синастрията - общ поглед върху индикаторите за любов и омраза в астрологията


Венера в Дева е свързана с практичност и логика - и макар че това може да не е особено секси, не е зле да се съсредоточим върху този аспект в нашия романтичен живот, защото практичността все пак е необходима. "През идния месец трябда да се опитаме да подобрим любовните обстоятелства както за себе си, така и за другите, за да създадем продуктивни взаимоотношения", казва Лиза Стардъст, авторка на "Ръководство за оцеляване при завръщането на Сатурн" и "Астрологичната палуба". Тя предупреждава, че това също ще ни причини "мисловна мъгла" във връзките ни: "Нептун и "възлите на съдбата" ще активират романтичната планета, което ще ни направи някак заблудени на кръстопътя, в който се намираме, що се отнася до нашите взаимоотношения", казва Стардъст. Използвайте особената природа на Дева, за да държите главата си високо вдигната през това време и ако все пак се озовете на емоционален кръстопът, отгърнете нова страница от моминския си лексикон и направете списък с плюсове, минуси и планове за действие в романтичен план." След като излезем от заблудите, нашите партньорства ще станат по-силни. "Ако сте във връзка, този транзит може да задълбочи взаимното уважение, да изравни разбирането и да издигне комуникацията до почти перфектно ниво", казва Мади Мърфи, съосновател на The Cosmic RX и The Cosmic Revolution. "Това е време, в което ще сме по-лоялни, отдадени и стабилни във връзките си."

via GIPHY

Мърфи казва, че ако сме сингъл, това е фантастичен момент да обновим профила си за запознанства или по друг начин да заявим себе си пред готини хора. "Когато Венера е в Дева, малките стъпки имат голямо значение", добавя тя. "Внимавайте обаче да не сте супер придирчиви - енергията на Девата е перфекционистична, така че внимавайте къде поставяте твърде високи стандарти спрямо напълно невъзможни за изпълнение критерии. Не позволявайте на свръх-бдителността, критиката и прекаленото мислене да попречат да бъдете отворени." С други думи, не обръщайте глава и не нирвайте нос само защото бъдещият ви партньор не отговоря на всички точки в любовния ви списък.

"Венера в Дева е време да се интегрирате и помирите със себе си и с другите", казва Хейл. "Какви са истинските ви желания и страсти и какви стъпки можете да предприемете, за да постигнете целите си? Партньорът ви отговаря ли на вашите реални нужди? А вие на неговите? Как можем да накараме нещата да се получат?" - са въпросите, които трябва да си задаваме от днес до 16 август.  Фокусирането върху може би най-важната част от живота ни - любовта - ще бъде пълноценно, но едно от най-важните неща, които можем да направим сега, е да поддържаме обичлива връзка си със себе си. "Използвайте този транзит, за да възвърнете хармонията, баланса и отдаденоста, ориентирана към детайлите във вашето ежедневие, за да подобрите собственото си настроение и магнетизъм", казва Мърфи. "Ако влеете любов в себе си, ще бъде по-лесно да я излеете и към другите."

via GIPHY

More Astro