"Clueless” на 26: Как биха изглеждали баровките AS IF живееха сега?

Ако ви каже, че не е гледала "Баровки“ - малка е за вас!

Малко продукции на поп-културата оставят отпечатък върху модата като “Баровки“. Тази седмица тийн комедията от 90-те празнува годишнина и на фона на възраждането на новото поколение, от Vogue ни срещат с костюмния дизайнер на култовия филм. Именно заради Мона Мей, главните героини от "Баровки“ - Шер и Дион остават лайфстайл музи вече две десетилетия и на няколко поколения тийнейджърки. През 95-та Шер избира аутфита си сутрин чрез компютър, генериран с дрехите от целия й гардероб, което изстрелва филма в бъдещето. Предвиждайки същото това бъдеще, Мона Мей процедира с новаторски нюх в работата си по филма: "Във времето, в което всеки беше или твърде облечен или не достатъчно облечен, аз направих ремикс - представих дрехи втора ръка, дрехи от хай-енд марки и дрехи от моловете“ - което всъщност се оказва реалността на днешното изкуство на шопинга.

Стилистът разказва, че си представя Шер и Дион като онези момичета, които биха пътували до парижките ревюта, за да търсят находки право от истинския моден източник - точно като нея самата. Разказът задълбава със споменаването на Алиша Силвърстоун (в ролята на Шер) и Стейси Даш (в тази на Дион): "Особена беше работата с Алиша, тъй като трябваше да я понаучим как да носи дизайнерски дрехи, защото тогава тя беше още дете, хипи активист в зародиш“ спомня си Мей. "От друга страна имахме и Стейси, която вече разбираше от мода, знаеше какво да иска от всяка кройка и кое как трябва да й стои... и това сякаш са общите неща, които зрителите намират межу себе си и героините. Шер е себе си по начин, различен от този на Дион, която е по-фънки и по-скандална,“ разсъждава тя.

В духа на разговора се обсъжда и как биха изглеждали Шер и Дион като баровки през 2021-ва.
Костюмният дизайнер започва още от самото начало: "Шер винаги е в крак с модата, дори с трендовете в технологията, затова най-вероятно притежава един такъв iMac, който съхранява дигиталния й гардероб, от който да избира тоалетите си всеки ден – също така, непременно трябва да е розов!“


Apple iMac (24-inch, Apple M1 chip with 8‑core CPU and 8‑core GPU, 8GB RAM, 256GB) - Pink, 2400лв

Домашното битие на "баровките“ такива, каквито ги познаваме от филма, няма как да не се фокусира върху аутфита вкъщи. Дори чехлите на Шер най-вероятно са съобразени с последните трендове и колаборации, затова стилистката на филма гадае, че би избрала Telfar x UGG.


Telfar x Ugg, 166лв

Мона Мей обяснява: "Баровката изглежда нагласена, дори когато е сама в уюта на дома си,“ но имайки предвид горещите дни на Бевърли Хилс и как тененцията на 2021-ва е всички доста повече се заседяват вкъщи, комфортът печели - затова шортите в пастелни цветове на Derek Lam се явяват като перфектен заместител на мини-полите, имайки предвид обстоятелствата.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.