Следва

Lunchtime Shopping: 29 пъти коприна за лятото, от 109 до 5 654 лева

My Style: Валерия Кадийска, късата прическа на лятото и хилядите цветове в пейзажа

"Често ми казват, че нося френска нотка и парижка естетика в себе си, че сигурно съм била френско момиче преди..."

All fashion преди 2 години

Валерия Кадийска е момиче със странно притегателна хубост. Късата й коса е смела, очите - огромни, маниерът на общуване - смирен и своеволен едновременно. Висока е, има фантастично тяло и много french стил, наистина. Усещането ни, докато правим това интервю е за "красив хаос". Вал има хамелеонски настроения, стилът й се мени заедно с тях, интересите, местоживеенето и прическите й - също. Тя е модел на Ivet Fashion от незнайно колко време (обясняваме по-долу), занимавала се е сериозно с художествена гимнастика и лека атлетика, в момента е отдадена на себе си и на "броденето" напред-назад. Живее тук, в София, което е моментен етап, рисува и изработва неща от глина, които са просто феноменални.

Артистична и нахално млада, Вал носи в Редакцията ни торби с дрехи и аксесоари, за да ни разкаже за стила си. Сменя дрехите с нереална бързина, при това съвършено точно знае кое с кое да комбинира и защо. Не се отделя от телефона си, за което я разбираме (и ние "правим" по 3-4 часа на телефона минимум, и ние като нея ползваме Mi 11 Lite 5G на XiaomiЧестите й присъствия там са в арт акаунти в Instagram, които се увенчават от невероятно спокойствие и качество, благодарение на супер модерната 5G технология на Mi, а guilty pleasure й е да гледа видеа за грънчарство и други hand-made удоволствия, защото самата тя планира се занимава отдадено с подобна дейност. Завладяващият 6.55" AMOLED DotDisplay на Mi 11 Lite 5G е възможно най-идеалното поле, в което човек да гледа каквото и да е, стига да му носи удоволствие, в най-чиста и висока резолюция при оптимално използване на батерията. Mi 11 Lite 5G влиза в кадрите ни с изключително нежния със своите 159 грама и 6.81 милиметра дебелина - живо, цветно и с много приятна характерност, това е технологичната джаджа на Лято 2021, която може да понесе един толкова приключенски млад характер, подкрепяйки и обогатявайки го.

За час оставяме всичко това настрана, и говорим с Вал за стил, красота, мода, изкуство и "еволюцията" Кюстендил-София-Париж, която бележи магическия й 20-годишен живот >>>

View Sofia: Здравей, Вал, запознай ни със себе си!
Валерия Кадийска:
На 20 години съм, от Кюстендил родом, но се подвизавам в София от около 3-4 години.  

V.S.: По-хубаво е там или тук? Сравни ни Кюстендил и София.
В.К.:
Ами, София е чудесна, като си има и предимства, и минуси - спокойствие липсва, отнема време да стигнеш от едно място до друго; докато Кюстендил си е като едно супер удобно и мило кварталче. Все пак дойдох в София, от една страна заради работата си...

V.S.: Другата страна да не е по любов?
В.К.:
Хаха, не, по-скоро заради забавлението и любопитство... тогава бях на 15 и си спомням как всеки уикенд, когато не бяхме на училище, идвахме тук. Бяхме малки, а и всички в Кюстендил слушаха чалга, аз исках по-различен типаж музика и така... 

V.S.: Откога си модел?
В.К.: 
Дори не знам точно откога - хем се случи естествено, хем много спонтанно. Моя приятелка от по-горен клас беше вече модел от година-две (тя е много сладка), междувременно момче, което ни беше общ приятел, говори с нея, взе мои снимки и ги пусна за проби без аз да знам. 

V.S.: Как го възприе това - зарадва ли се? Или пък се ядоса? 
В.К.:
 Бях окей! Аз съм срамежлива, не бих направила това сама или поне не толкова бързо и устремено. Това беше най-бързият и безпроблемен начин да стана част от Ivet Fashion.

V.S.: Последните ти ангажименти?
В.К.:
Професионално казано, почти никакви *смее се*, с тази пандемия нещата генерално се промениха. Аз пък реших да замина за Франция след като завърших, с което основно прехвърлих емоционалното внимание върху себе си. Там също не беше много разнообразно, разликата е, че в Париж е още по-огромно. Учих бизнес френски, обикалях много. Там атмосферата е тотално друга и хилядите разлики много повлияха на стила и начина ми на обличане...

V.S.: Какво носи една Вал, когато отива на курс по френски, на вечеря с приятели, до магазинчето за хляб в Париж?
В.К.
: Всички винаги са ми казвали, че нося френската нотка и естетика в себе си, че много ми отивало да съм французойка и еди какво си - реално там се чувствах по-свободно да се обличам както си пожелая, за мен този град е много по-комфортна стилова зона. Най-често обличах някой по-шантав панталон, вихрих се с всякакви дънки, ботуши на лек ток, пуловерчета (те са ключът за стила на Париж) и едно палто - носех тези дрехи постоянно, всичко беше супер семпло и красиво, фитващо точно във френската атмосфера.

V.S.: Откъде да си купим и ние "ключовите" пуловерчета, хубави обувки на ток, някой кукуруку панталон? Откъде пазаруваш ти най-много?
В.К.
: Доста обичам да пазарувам, но винаги гледам да съм спестовна, не искам да си позволявам всичко. Харесвам интересни, артистични магазини, които не са мейнстрийм. Гледам да не се водя по модата, макар да знам, че няма как това да се случи. Основно пазарувам от втората употреба, но най-ценните ми неща са оставените от баба ми и майка ми.

V.S.: Разкажи за някои от любимите си притежания?
В.К.:
Имам много любими неща, по някакъв начин обичам материалните неща, които носят спомени. Нещото, с което никога не бих се разделила, са пръстените ми. Те са от много скоро; ходихме за рождения ден на приятелка в Мадрид. Един ден се загубихме, вероятно не без причина, и стигнахме до отдалечен пазар с евтини минимагазинчета. Пръстените ми са оттам. Искам тук да кажа нещо полезно за всеки: от топлината, дървените пръстени се разширяват. Моите и двата са пукнати на еднакви места, но като ги сваля си възвръщат същата форма с все пукнатата част - много е странно, ако са ви скъпи, не носете дървените си пръстени на топли места.

V.S.: Водим си бележки. А ако можеш да избираш между всичко на света, всеки дизайнерски бранд, всяка дреха, всяка марка и цената няма значение?
В.К.:
Ще се втурна веднага към двама модни артисти, бих ги нарекла, коренно различни един от друг - Луис Руби, който работи за Marc Jacobs и прави oversized дрехи, не знам колко си пъти XL, много е сладък - най-мъничкият човек на света, който прави най-големите дрехи; другият е Даниел Роузбъри, креативният директор на Schiaparelli, който образно казано си играе добре с всякакви елементи - обожавам диадемата му с октопод, която стои прекрасно на модела с бръсната глава.

V.S.: Дойде моментът, в който ни разказваш за твоята прическа - как едно момиче се осмелява, преживя емоционален катарзис или пък се вдъхнови от, например, Айрис Лоу, Кара Делевин или Натали Портман? Или може би ти пречеше дългата коса, чисто физически?
В.К.:
Обичам семпли неща, в това число и семпла прическа. Мислих го много време, минаха две години и най-сетне се навих. Експериментирала съм с косата си до максимум (във Франция имах мега дълга коса, преди половин година я скъсих като гъбка, тествах как е и с бретон, имах два руси кичура отпред, после се боядисах цялата в сиво), обръсването е просто поредният експеримент, свързан с косплей на "Хари Потър".

 

 

V.S.: Обичаш "Хари Потър", ние също. Кое изкуство те влече най-силно?
В.К.:
 "Хари Потър" не толкова, повече "Игрите на глада", но "Да убиеш присмехулник" е може би най-хубавата книга, която съм чела. Относно музика - мога да слушам всякакъв жанр, особено acoustic, обичам певци с изчистен глас. Обожавам японска аниме музика, по тази линия се запалих и по филмите на Хаяо Миядзаки, които са пълни с философия и психология. Задължително на всеки препоръчвам и трилогията "Before" на Линклейтър.  А любимият ми художник е Андрю Салгадо, бразилец, който има доста конкретен личен стил - невероятен цветови контраст, в който всичко е много подредено и всичко много си отива - точно това търся и аз - хармония. 

V.S.: В тази връзка - как намираш хармония в красотата, обичаш ли да се гримираш?
В.К.:
Със сигурност не мога да се нарека фен на грима, единственото, което слагам, е фон дьо тен под очите *смее се* и спирала, което за мен е достатъчно. Искам да нося максимално натуралното си Аз, не искам да привиквам към гримираната си версия и да спра да харесвам себе си без тези неща. 

V.S.: Други стилови принципи, които неизменно следваш? Това, че се чувстваш толкова комфортно в кожата си, със сигурност се опира на някаква философия - издай ни я.
В.К.
: Много обичам простите, близки до природата, естествени неща. За косата си използвам конски шампоан и витамини, лицето поддържам само с вода и козметични процедури от време на време, а стила си изграждам на принципа "никакви задръжки". Това е най-променящото се нещо в мен и нито една модна философия не може да се впише в динамиката на себеизразяването ми. 

V.S.: Как върви лятото ти?
В.К.
Със сигурост в пълен хаос, както винаги. Миналата година изкарах цяло лято на морето, тази също мисля да повторя, като и поработя малко, за да задоволя периодичните интереси, които се сменят през месец-два *смее се*.

V.S.: Пожелай ни нещо за хубав край на това интервю и още по-хубаво развитие на едно приятно хаотично лято. 
В.К.
Бъдете слънчеви! Символиката на Слънцето за мен е огромна... гледайте си цветя у дома, изкарайте едно супер лежерно лято и не се преуморявайте!

Не даваме никаква гаранция, че това ще се случи, но поне и ние, като Вал, имаме нужда от приключения и слънце, имаме и Mi 11 Lite 5G, с който сме добре организирани, без да губим артистичната си хаотичност.  

Телефонът на Xiaomi, най-добър за лятото и за всеки друг сезон, купуваме всички официални партньори на Xiaomi във феноменално романтични цветови гами - Truffle Black, Mint Green и Citrus Yellow...

Оставяме ви да прочетете отново това така бохемско интервю, като добавяме и този прекрасен летен пасаж от любимата на нас и на Вал "Да убиеш присмехулник" от Харпър Лий:

"Лятото настъпваше. Двамата с Джем го очаквахме с нетърпение. Лятото беше най-хубавият ни сезон: да спим в креватите на задната веранда и да се катерим в къщичката на дървото; лятото беше всичко хубаво за ядене, то беше хилядите цветове в пейзажа..."

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.