Следва

Нов Комплекс за ранно детско развитие в София ще помага на над 1000 деца и семейства годишно

We love: Майкъл Кейн и Шакира, 48 години любов

Как да не се възхити човек - Майкъл и Шакира Кейн се запознават покрай една тв-реклама и оттогава са неразделни, прекарвайки живота си неотменно един до друг, посветени и влюбени 

Love преди 2 години

88-годишният актьор-легенда и 74-годишната дама на сърцето му - бивш модел, бяха снимани преди дни в Лондон, отново заедно, както всеки път, и отново за ръце. Това е просто една любовна история, която в продължение на десетилетия вдъхновява всички.  

Един от най-дългите бракове в Холивуд започва благодарение на една реклама. През 1971 година Кейн зърва Шакира в телевизионна реклама и в секундата усеща пеперуди в стомаха. "Сърцето ми започна да бие силно, а дланите ми се изпотиха“, спомня си съдбовния миг той. 

Без да губи и секунда, прочутият актьор се обажда на приятел и му споделя, че иска максимално бързо да се запознае с Шакира. На крилете на емоцията, той моли приятеля си да го придружи в Бразилия, където заедно да потърсят момичето. 

Непосредствено преди заминаването за Южна Америка, Кейн се отбива в бар, където случаен познат му казва, че Шакира не се намира през един океан, а живее на по-малко от 2 километра от мястото, на което се намират. 

Майкъл кани 11 пъти Шакира на среща, преди тя да се съгласи да се видят. „Аз се влюбих в нея за 8 минути, на нея й трябваха 2 часа, за да се влюби в мен", шегува се Кейн в интервю. 

Любовта им прераства в брак през 1973 година, двамата имат дъщеря, Наташа.

Години по-късно, в книгата си „Blowing the Bloody Doors Off: And Other Lessons in Life“, Кейн признава, че Шакира е спасила живота му, помагайки му да се отърси от алкохолната си зависимост. 

„Не бях непрекъснато пиян, но живеех с усещането, че една малко водка винаги е добра идея. В крайна сметка в ранните 70-те пиех по две шишета на ден.“

„Шакира дойде в живота ми навреме. Чувството на празнина изчезна. После, след като забременя, ми бе даден втори шанс като баща. Една цяла година се отказах изобщо от алкохола, а сега никога не пия през деня, само вечер и само вино. Шакира буквално ми спаси живота“, пише в книгата. 

В дългата си кариера, Кейн има заснети 130 филма и неизброими награди, между които и два Оскара. През целия си живот работи с извънредно красиви жени, но твърди, че никога не си е и помислял да изневери на избранницата си. 

„В този бизнес си буквално обкръжен от хубави жени, но аз имам хубава жена у дома. Всъщност имам една от най-хубавите жени, които съм виждал. Изкушението да изневеря никога не ме е осенявало", допълва мистър Кейн. 

Майкъл и Шакира Кейн, влюбили се преди 48 години един в друг в рамките на 2 часа общо от момента на виждането, са един от най-готините холивудски примери за щастлив брак. We simply love it! 

More Love