Следва

9 маникюра от Хари Стайлс, които ще повторим

5 причини брадата ви да не достига желаната дължина

Достигането на дължината и формата на брадата, която искате, е труден и често отнемащ доста време процес. Но когато търпението у вас започва да се изчерпва и колебанията дали всички усилия ще се увенчаят с успех нахлуват в главата ви, е нормално да се запитате дали всичко е наред или просто не сте дарени с гъсто лицево окосмяванe

Face преди 2 години

Какви могат да бъдат причините за незадоволителния външен вид на брадата ви? Вижте по-долу.

Естествен цикъл на растеж

Първата причина може да се крие в естествения цикъл на растеж на косъма и това, че брадата е достигнала края му. Обикновено той трае от 2 до 7 години, което означава, че косъмът расте до определена дължина, влиза във фаза на покой и накрая става латентен. След това всичко започва отначало. Ако това е причината - не се притеснявайте, проблемът трябва да се реши до няколко месеца.

Хранителен режим

Начинът на хранене също може да бъде фактор. Много вещества са нужни на организма, за да бъдат косата и брадата ви здрави и с добър растеж - цинк, колаген, витамини A, K2, E и пр. Ако не успявате да си ги набавите чрез храна, можете да помислите за прием на хранителни добавки.

Агресивно третиране

Честото разресване и агресивното оформяне на брадата могат също да предизвикат оредяване. Дърпането на косъма от фоликула обезателно го отслабва, дори може директно да го извади. Това се отнася и за подстригването - некачествените уреди обикновено дърпат и скубят косъмчетата, затова от първостепенно значение е добрият избор измежду всички машинки за подстригване на пазара. Както може би се досещате, навикът за игра с брадата и мустаците също води до този резултат.

Стрес

Стресът влияе върху здравето на цялото ни тяло и обезателно може да представлява пречка пред достигането на мечтаната гъстота. Опитайте да разтоварвате чрез спорт, хоби или просто повече почивка.

Понижаване на тестостерон

Тази причина излиза извън пределите на нашия контрол. Нивата при някои мъже започват да спадат по-рано от тези при други, но обикновено това се случва постепенно около 25-годишна възраст. Този спад, разбира се, директно рефлектира върху изтъняването на брадата. Тренировките, понижаването на стреса и правилното хранене могат да ускорят производството на DHT и тестостерон в тялото, но в крайна сметка, ако имате съмнения за подобен проблем, е добре да се консултирате с лекар, за да получите максимално персонализиран съвет.

More Face