Следва

15 години Филип Морис България, 15 стажанта: Мариана Арсова, усмивка за реклама

Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак

Ето как лоялният, оптимистичен и, разбира се, понякога егоцентричен огнен знак си съвпада с всеки от 12-те знака на зодиака

 

Astro преди 2 години

Интернет "обича да мрази" Близнаците, защото са лицемерни, Раците, защото като са плачливи бебчета, а Телците мрази заради тяхната подтискаща, тромава и упорита природа. Наистина, независимо под какъв Слънчев знак сте родени, можете да намерите всякакъв по вид мийм или туийт, който да охули личността ви. И Лъвовете са често си заслужават грандиозна част от справедливия гняв в социалните мрежи. Там те са представяни като търсещи внимание мегаломани, на които често им е трудно да спрат да си правят селфита дори за милисекунда.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


via GIPHY

Очевидно това е негативен стереотип, на който определено му липсват дълбочина и нюанси. Всеки знак има своите силни и слаби страни и е по-съвместим с някои от останалите знаци за сметка на други. Като огнен знак, управляван от Сияйната планета, Слънцето, Лъвовете са уверени, страстни, обичащи забавленията, радостни, позитивни, смели и, да, понякога доста театрални. Ако са влюбени и в компанията на любимите си хора, те са лоялни, щедри "мажоретки", които изпитват огромно удоволствие, обсипвайки своите VIP-персони с луксозни подаръци и страшно много емоционалност. И тъй като са владетели на петия дом в астрологията, дома на романтиката, себеизразяването, творчеството, детстоко в човека, те имат вроден талант да се възползват от силата на своя творчески глас и да вдъхновяват другите да правят същото, излъчвайки игривост.

Ако и вие имате подобен начин на живот, слънчев сте и ориентиран към действието, вероятно ще се разберете с Лъвовете. Напомняме както винаги, че зодията е само едно парче от наистина сложния, нюансиран пъзел, известен като натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите дали имате планета, позиционирана в знака на Лъва или в 5-ти дом или други специфични планетарни разположения, които се свързват с фиксирания огнен знак.

Ето и каква е съвместимостта на Лъва с всичките 12 знака на зодиака.

Съвместимост на Лъв и Овен - кой е по-по-най!

Овенът, първият в зодиака и кардинален огнен знак, и Лъвът са в тригон или четири знака един от друг, което може да създаде един от най-органичните, страстни, добре съчетани двойки в зодиака. И двата огнени знака са авантюристи, обичащи да правят големи ходове, за да гарантират, че амбициозните им визии стават реалност. Те са еднакво конкурентно настроени и предпочитат да се движат бързо през и в живота. Тъй като обаче и двамата могат да бъдат властни и войнствени, трябва, ако са заедно, да се научат как да редуват водещата позиция, за си да осигурят хармония.

Съвместимост на Лъв и Телец - любов на лукса

Телецът, фиксиран земен знак, и Лъвът образуват квадрат и се намират на три знака един от друг, което може да бъде предизвикателен, но потенциално активиращ ъгъл. И двата фиксирани знаци са безкрайно лоялни към най-близките и скъпи хора и ценят комфорта, лукса и сигурността. Но споделената им фиксирана природа означава, че макар нито един от двамата няма проблем да бъде категоричен, и двамата са склонни да се инатят, отказвайки да помръднат и на милиметър от заеманата позиция. Липсва им гъвкавост и способност да правят компромиси, заради което двамата биха могли да открият, че въздържанието вреди на сърдечната им връзка.

Съвместимост на Лъв и Близнаци - от единия - мисленето, от другия - действането

Лъвът е в секстил или на два знака разстояние от променливия въздушен знак Близнаци, което е предпоставка за естествена, хармонична връзка. Лъвът и близнаците споделят вродена игривост, любопитство, оптимистична перспектива и апетит за общуване. Те биха могли да се сблъскат с проблеми, когато става въпрос за изразяване на емоциите си, тъй като са силно психически заредени, управляваните от Меркурий Близнаци са склонни да интелектуализират чувствата си, докато Лъвът оставя сърцето да го води, винаги. И докато аналитичният мозък на Близнаците понякога може да се сблъска с предпочитанието на Лъва просто да действа, това дуо има как да бъде страхотна, авантюристична и комуникативна двойка.

Съвместимост на Лъв и Рак - силно раздразнителна връзка

Лъвът е в полусекстил с Рак или един знак след интуитивния, чувствителен воден знак, което предпоставя леко каменист път, проправен от различни гледни точки и приоритети. Раците не само виждат, но и усещат всички нюанси на щастието, тъгата и всичко между тях, докато динамичният, обичащ светлината на прожекторите Лъв е почти непрекъснато оптимистичен и уверен, предпочитайки да вижда светлата страна на всяка ситуация. Въпреки това и двамата са лоялни, сърдечни и са влюбени в самата любов, което служи като трайно гориво за връзката им.

Съвместимост на Лъв и Лъв - идеален тандем

Двама Лъвове, всеки от които се интересува непрекъснато да възпитава и обожава своите близки със специалната си блестяща, слънчева топлина, могат да създадат една секси и дълбоко романтична връзка помежду си. Тази страстна двойка вероятно говори един и същ любовен език, отнасяйки се един към друг като към луксозно, романтично бягство от действителността - взривяващи нощи и много думи, постоянно потвърждаващи любовта и възхитата от другия (Мислим си за най-влюбените птиченца в момента Бенифър!). Нещата могат да станат и сложни обаче, ако и двамата са верни на фиксираната си природа и вкопаят петите си в земята по време на спор - или ако в крайна сметка се състезават за абсолютното си масто под прожектора.

Съвместимост на Лъв и Дева - почти невъзможно

Девата, шестият и променлив земен знак, е полусекстилна позиция спрямо Лъва, както е Ракът. В случая обаче връзката би била проблемна, и има предпоставки за известни търкания, тъй като и двата знака имат различни перспективи и приоритети. Докато ориентираният към действие Лъв предпочита да се движи, да реве и да преследва всяка цел по динамичен начин, поемащата отговорност, променливата и леко хлъзгава Дева, управлявана от Меркурий, е свързана с анализиране и събиране на най-важните подробности, преди да направи ход. Това темпо - и изменчивата нерешителност на Девата - могат да изнервят сериозно Лъва. Но двамата са отворени за учене от уникалния подход на другия, те могат да бъдат изключително подкрепящо се дуо. 

Съвместимост на Лъв и Везни - чудно!

Везните, седмият знак на зодиака, кардинален и въздушен, са в секстил или на два знака разстояние от Лъва, което създава сладка, хармонична връзка. И двамата са над нещата що се касае до романтика и светоглед. Една от най-известните двойки Лъв-Везни са Скот и Зелда Фицджералд - романтично, креативно дуо, което определя яркия блясък от 20-те години на ХХ век в бляскави горещи точки като Париж и Кап д'Антиб, които са практически съобразени с приоритетите на Лъва и Везните: общуване, стил и любов. Къде е уловката обаче Лъвът може да бъде разочарован от прекалената въздушност на Везните, докато Везните могат да бъдат раздразнени от шефския маниер на Лъва, но те винаги ще предизвикат взрив (в добрия смисъл на думата) щом са един до друг.

Съвместимост на Лъв и Скорпион - да не са ти в къщата

Скорпионът, осмият знак в зодиака, фиксиран и воден, е в квадрат с Лъва или три знака след него, което е предпоставка за интензивно, драматично и вероятно предизвикателно общуване. И двата магнетични знака са свързани в това, че неимоверно желаят да поемат контрола и са изключително наясно със своята вътрешна сила, така че това може да доведе до сблъсък на егата им. А естественото чувство за собственост на Скорпиона може да се превърне в проблем за свободолюбивия Лъв. Въпреки това и двамата са склонни да възприемат секса като овластяваща форма на себеизразяване, така че, ако не друго, поне страстната физическа връзка е сигурна.

Съвместимост на Лъв и Стрелец - приключенска любов!

Стрелецът, деветият и променлив огнен знак, е в тригон или четири знака след Лъва, което прави естествена, лесна и симбиотична връзка. Радостни и игриви, и двата знака искат да излязат навън, метафорично казано, и да се възползват максимално от околния свят. Ако са във връзка, те ще открият, че разширяването на кръгозора им е наистина пълноценно и служи за укрепване на връзката. И все пак, и този съюз не е абсолютно идеален. Стрелецът може да бъде проповедник, учител, докато Лъвът също иска да бъде властен, така че намирането на начин да насочат споделената, но потенциално конфликтна огнена природа, към секс или повече приключения е от ключово значение.

Съвместимост на Лъв и Козирог - би им било скучно заедно...

Козирогът, десети знак на зодиака, кардинален и земен, е в куинкункс или пет знака след Лъва, което създава неудобна, несигурна връзка. И Козирогът и Лъвът се интересуват от действията и активността, но двамата имат малко по-различни аргументи за това. И двамата се стремят да бъдат уважавани и признати, но консервативният Козирог го иска по по-прагматични причини, а ефектният Лъв жадува за аплодисменти от дъното на сърцето и душата си. Вродените им нужди и приоритети може да се сблъскат неприятно, но пък има и много неща, които могат да научат един от друг.

Съвместимост на Лъв и Водолей - съвсем малък шанс, но ако се случи, би било Уау!

Водолей, единадесетият и фиксиран въздушен знак, е шест знака след Лъв, създавайки съвместимост от типа Ин-Ян. Управляван от революционния Уран, въздушният Водолей може да бъде отдалечен, хладен, прогресивен и платонично настроен, приоритетизиращ рационалната мисъл пред чувствата, докато Лъвът излъчва топлина, мелодия, има напрестанни сърцати желания и мечти за романтика от кинематографично ниво. Лъвът също така е склонен да се фокусира върху себе си и би се радвал да бъде гледан като лидер, докато противоположният му знак, Водолеят, предпочита ексцентричността, отвращава се от инертността и дава приоритет на общността пред себе си. И все пак ироничното е, че всеки от двата знака има това, от което другият иска и от което би могъл да се възползва максимално. Така че, докато и двамата партньори дават и вземат по равно, връзката им може да процъфтява.

Съвместимост на Лъв и Риби - странно, но възможно

Рибите, дванадесетият знак на зодиака, променлив и воден знак, образува куинкункс, тъй като се намира пет знака пред Лъва. Това означава необходимост от постоянна корекция, за да се синхронизират партньорите. Управлявани от Планетата на мечтите, Нептун, Рибите са дълбоко духовни, съпричастни, артистични и емоционални, като всички те могат да се чувстват от време на време вдъхновяващи или пък напротив - да са като тежко мокро одеяло върху сърдечния и креативен, но изключително магнетичен и ориентиран към действието Лъв. Общото между двата знака е жизненото им въображение и дълбоката романтична природа, така че лесно биха могли да видят несъвършената си връзка през един и същи чифт розови очила.

 

Независимо дали се чувствате самоуверени или ужасени в момента, не забравяйте, че колкото и съвместими - или не - изглежда да сте с Лъв, съвместимостта със Слънчевите знаци далеч не е цялата картина. Можете да получите най-точната представа за това как си пасвате с даден партньор, като разгледате целите си натални карти и прочетете ТУК всичко за синастрията, астрологичното учение за любовта и съвместимостта. И ако някога се изкушавате да наречете Лъва шегче, егоманиак, театрал, проверете собствената си рождена карта, която е разделена на 12 дома, всеки от които се управлява от един от 12-те знака. Всеки - дори и вие - имате част от нарцистичната енергия от Лъва - и знанието къде се изразява тя е първата стъпка към използването й във ваша полза.


10 неща, които ще ви провокират да си направите натална карта


 

More Astro