Следва

Диетата на Макдугъл: Нишестето е полезно, не дебелеем от въглехидрати, а картофите са новата супер храна

Taste Sofia: Très chic Chez Fefe

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...

Food преди 2 години

Кутия френски макарони стигат:

- да направиш нечий летен ден още по-ведър
- да прелъстиш и непрелъстимия
- да се пренесеш в Париж за миг и да пропуснеш да се върнеш
- да оставиш сладка диря по небцето, която има директен достъп до портала Dolce Vita
- да си заплюеш, че цяла седмица ще ти върви, ако вземеш кутия за в офиса
- да обърнеш нечие сърдене в сладко изживяване на помирение
- да изпратиш послание към Вселената за любов
- да си причиниш безкраен празник

и още, и още, но ние избираме числото 8, ще видите надолу защо, и се обясняваме в любов на това сладко чудо.

Вдъхновение черпим от прекрасното френско място в сърцето на града - Chez Fefe на Солунска 12, и припомняме, за да усилим сладостта:

През 1830 година в Париж, Пиер Дефонтен решава да съедини две сладки в една с шоколадов ганаш по средата. Заражда се феномена le macaron Рarisien. През 90-те започват най-големите експерименти с вкусовете, рожба на Пиер Ерме, дизайнерът на Ladurée, който ни най-малко не се бои от лайм, босилек, роза, плодове и всичко, до което си струва да се докосне небцето. А Ladurée, както знаем, е домът на френския макарон, такъв, какъвто го познаваме днес.

В софийското царство на френските макарони - Chez Fefe, макароните се правят ръчно, като всеки преминава поне 11 пъти през ръцете на майстор-сладкар, преди да достигне витрината на бутика. Това, което различава макароните от всички останали сладки изкушения, е способността в една хапка да се събере вкус балансиран, но и толкова наситен, че да завладее изцяло сетивата. Този върховен вкус се постига единствено чрез безкомпромисен подбор на суровините, изцяло естествени, сред които:

Белгийски шоколад

Масло от българска маслодайна роза

Маракуя от Тайланд

Плодове според сезона

Портокалов цвят от Италия

Карамел, приготвен в нашата кухня

Фино смлени бадеми за черупките

Натурална ванилия на шушулки от о.Мадагаскар

Шамфъстък от Иран

В момента в бутика на Солунска 12 избираме между 33 вкуса френски макарони. Могат да ни ги доставят онлайн в цялата страна, а ние да си направим собствена селекция с любими вкусове, преди да поръчаме. За Лято 2021 Chez Fefe имат и специално предложение - king size макарон със занаятчийско джелато от Италия и вкус на бурбонска ванилия, амарена фабри, шоколад или шам фъстък.

В тази секунда на този летен ден вече знаем, че и вашето желание е като нашето - френско, шик, изискано, красиво, живо. Затова и даваме старта на новия ни #giveaway в Instagram профила на View Sofia, част от специалната ни лятна поредица Taste Sofia.

Сладките Chez Fefe и ние, View Sofia, подаряваме на един аристократ по дух и усещане за нещата кутия с прелестно въздушни оригинални Chez Fefe макарони, съдържаща 8 вкуса за Богини:

Anouk - круша с карамфил и кардамон
Poppy - мак с ганаш от натурален шоколад
Sophie - конфи от ревен и английски джин с ревен и джинджифил
Odette- лимонова вербена
Noah - пекан с ганаш от млечен шоколад
Esmé - ягоди с лимон и балсамико
Rémy - био тахан от черен сусам с оризово криспи
Colette - сладък корен и мента

Условието да са ваши е сладко като френски макарон, въздушно като френски макарон и нежно, като френски макарон. Споделете чрез тагване желанието си да преживеете доза френска емоция с поне трима съратници по Dolce Vita. Споделете възторга си от живота, споделете любовта си към изискания френски вкус, споделете радостта си от новата ни игра. Знаем, че вече усещате приятната тръпка по небцата си...

Благодарим ви за възможността да играем за френски разкош. Правим го за вас и заради вас. Точно както Chez Fefe, чийто адрес е, припомняме, на ул. Солунска 12, телефонът им е 087 730 4077, а адресът за онлайн поръчки - ТУК.

More Food