Следва

We Love: Умопомрачителни Джъстин и Хейли Бийбър на парти в Западен Холивуд

Бар ViewSofia: за алкохола и модата в 8 точки

Джин с тоник и Burberry на вкус...

Food преди 2 години

Известните личности и алкохола често вървят заедно, както джинът с тоника и текилата с лайма - има не един коктейл със звездно име, вдъхновило миксове, заради причини, вариращи от невинност до скандал (отпиваме от Шърли Темпъл-а си). Вероятно е супер готино да отпиеш от напитка, кръстена на теб, но предполагаме, че проявявайки креативност и усет в това да смесиш няколко течности с плодчета или билки, не задължава да си холивудска звезда.


Истории от живота: Шърли Темпъл, къдрокосият ангел, донесъл щастие на цяла Америка


Връщайки се назад в сторията на началото на коктейлите, откриваме, че датират още от средата на 19-ти век с публикуването на първия гид с рецепти за съчетаване на напитки „The Bon Vivants Guide“, от барман на име Джери Томас. И въпреки че не е задължително да се определяте като „bon vivant“ (бонвиван или бохем), за да се насладите на един добре забъркан коктейл, има нещо в многопластовите питиета, което кара сетивата да се чувстват луксозно.

Еволюцията на култовите напитки продължава с качването им на социалната сцена, създавайки цял жанр тематични партита и дрехи - обличаме коктейлна рокля за коктейлното парти, нали така? Носенето на подходящ тоалет за тематични събития става популярно след Втората световна война, когато жените са все по-забележими в обществената среда. Кристиан Диор се превръща в пионер в начинанието, предоставяйки концепцията за конкретен стил облекло като “коктейлна рокля“, като хрумката веднага плъзва по магазините за дрехи. Имено този ход подпомага популяризирането на роклята, която така вярно служи в гардероба ни.

Вдъхновени от характера на няколко известни коктейла, поемаме отговорността да ги съчетаем с подходящи за консумацията им тоалети, които максимално да обединят колорита на модата с този на луксозна напитка.


Bottoms up! Божествена рецепта за прасковена лимонада с чай от млечен улонг


1. Най-известният почитател на Мартинито е мистериозният таен агент Джеймс Бонд - той го обича разклатено, не разбъркано. Този емблематичен микс съдържа джин и сух вермут, а начините, по които можем да го пием са толкова, колкото са и филмите за агент 007. Сухото мартини е с много малко вермут, мръсното е гарнирано с маслини, а перфектното съдържа еднакво количесво сух и сладък вермут - листата с рецептите му продължава и продължава. Този костюм от Resort 2021 колекцията на Alexander McQueen придава изцяло ново значение на Бонд момичетата с елегантен поглед към класическия смокинг. С женствени линии и ярки бели ревери, дрехата е крайно стилна и едновременно напориста, а британският лейбъл се съчетава добре с корените на най-известния фен на Мартини - самият 007.


Елизабет и Sandringham Gin: джин от кралско потекло


Alexander McQueen Resort 2021

2. Блъди Мери-то е дълбоко дебатирана напитка - смела комбинация между сладко и солено, приветствана и като лек против махмурлук. Доматеният сок е базата, която барманите допълват с водка, Уорчестършър, подправки и лют сос, а понякога дори гарнират със скарида или бекон. В Gucci Resort 2021 има от онзи ярък безгрижен елемент, който съответства на брънч коктейла и ако си помислим, че визия номер 43 е достатъчно завършена, Алесандро Микеле ще й добави пищни очила. Фенове сме на жената, облечена в това, изглеждайки готова да разкаже за шумния си уикенд, държейки чаша Блъди Мери, разбира се.

Gucci Resort 2021 look 43

3. Всъщност се оказва, че първоначално комбинацията джин с тоник е представена заради медицинските си свойства (Едно насам, моля!). Приказката разказва, как през 18-ти век, шотландски лекар открива, че хининът е естествен лек против маларията, върлуваща в Индия и Тропиците - тогава е добавен към тоник, но остава твърде горчив. През 19-ти век обаче, на британски войници им хрумва да го миксират с лайм, джин и захар, за да балансират вкусовете, което бележи началото на смесицата като официален коктейл. Ето защо, тази визия от Burberry Pre-Fall 2021 с утилитарните си милитъри елементи ни напомня за произхода на микса с джин и тоник - така гоним комарите това лято.

Burberry Pre-Fall 2021

4. Маргаритата идва жив, освежаващ и изцяло непретенциозен, директно от Мексико, с шепа лесни съставки: 30 мл. текила, 15 мл сок от лайм и 25.мл портокалов ликьор - класическият придружител на летни парти вечери с подбрана компания. Точно както коктейлът уцелва правилното съотношение на сладко и кисело в приятно тръпчив вкус, това прави и този Kris Goyri Resort 2020 ансамбъл. Изгряващият мексикански дизайнер има око за асиметричния ръб, подчертавайки разтърсващите бедрата танцови движения след като приключим с напитката си.

Kris Goyri RESORT 2020

5. Семпла е комбинацията на водка със сода, понякога леееко разчупена с краставичка и лайм, а момичето, отпиващо този коктейл, няма време за губене. Минималистичната напитка е за тези, които се наслаждават на алкохола без допълнителни вкусове за украса. Така се случва и с Givenchy, които някак успяват да направят семплостта толкова желана. Тук наблюдаваме модел, облечен изцяло в черно, с кубинки и съвсем леки детайли по сакото, които добавят без да разсейват - комбинацията обещава водка със сода след ревюто.


Givenchy Resort 2022

6. Има ли някъде повече свежест от тази в чаша Мохито? Да, в ревю на Jacquemus. Традиционно от Куба, Мохитото присъства във всички менюта с напитки, утолявайки жаждата на всеки, а за свежеста на подиума са отговорни от Jacquemus. Младият лейбъл взривява социалните мрежи всеки сезон, обличайки най-секси звездите в светли цветове и силуети, обгръщащи фигурата. Кръщаваме момичето, отпиващо Мохито - Тина, и й казваме “Наздраве!“.

Jacquemus FW21


Страхотен Людмил Димитров за Jacquemus, Fall 2021, Ready-to-Wear


7. Както предлолага името му, коктейл Старомоден е доста стар и реликвата се забърква от захар, уиски, горчиви подправки и портокал. Както очакваме от енергията на питието, Старомоден е консервативен и за него е известно, че се предпочита от мъжете пушачи. Намираме модния му еквивалент в мъжествена овърсайз кройка и едностранен ревер от Fendi. Формалността на ризата с противоречивата си симетрия предлага чувство на небрежност, сякаш госпожицата, поръчала Старомоден, е приключила с това да се приема твърде сериозно след края на работния петък.

Fendi FW21


Fendi, Fall 2021, READY-TO-WEAR


8. Водка, портокалов ликьор, сок от червена боровинка и лайм - резултатът е не само приятен розов нюанс за Космополитън, но и абсолютно пиршество на сетивата. Асоциираме го главно със „Сексът и градът“ и няма как да излъжем,че коктейлът ни вдъхновява за конфиденциална клюкарска сесия с доверениците ни (Четете още: Коя е Никол Ари Паркър, новата звезда от рестарта на "Сексът и градът"?). Съчетаваме Космо с очарователна визия от Miu Miu - контрастът на дълга кожена пола с бухнал кроп-топ очертава силуета и текстурите разкриващи женственост, сексапил и сила. Плюс това, Кари Брадшоу несъмнено би носила този шал.

Miu Miu Resort 2021

More Food