Следва

Тази жена е Кралица: Лейди Гага и ботушките й

15 години Филип Морис България, 15 стажанта: Тино Пенчев, за правилните места и успеха според Невронауката

Филип Морис България, вдъхновяващата, социално отговорна и устойчива компания – отличена като „Top Employer" през последните 5 години, да пишеш за която е чудесно усещане, а да работиш там – още по-голямо удоволствие, е на българския пазар, от 15 слънчеви обиколки. За 15 млади български студенти това е истински празник, тъй като компанията решава да отбележи повода като им даде шанс за старт в кариерата след една предизвикателна година. За лятната стажантската програма на Филип Морис България ви разказваме, запознавайки ви с 4 млади стажанта-усмивки, като започнахме с Мариана, експерт по дигитално съдържание, продължихме с Катерина - стажант в отдел "Корпоративни комуникации", а днес продължаваме с:

All About Life преди 2 години

Тино Пенчев, стажант в отдел "Дигитални комуникации“

 

Тино, 21, е пример за високо интелигентен, знаещ и здравословно амбициозен млад мъж. "Още от малък съм научен, когато нещо приключи, да не гледам назад. Веднага забравям всичко минало и мисля само за бъдещото. Вярвам, че където попаднеш, там трябва да си, и може би заради това убеждение стигнах до една от най-бързо развиващите се и трансформиращи компании в света." Паралелно със стажа си във Филип Морис България Тино учи първа година "Невронаука" в Университета "Минерва", Сан Франциско, Калифорния, изпреварвайки времето си, безстрашно кандидатствайки за лятната стажантска програма на Филип Морис България, принципно насочена към студенти в по-висок курс. Е, наистина човек попада, където трябва...

 

 

 

"Невронауката математически и биологически прави карта на човешкия мозък и се опитва да разбере как определени външни фактори влияят на нашите решения, съответно извличам за себе си максимума в посока правилни, осъзнати и рационални действия," казва Тино, задоволявайки любопитството ни. Филип Морис България, като компания, която разпознава потенциала, цени високата мотивация и подпомага развитието на лидерските качества у служителите си, "се разбира много добре" с Тино, поверявайки му задължения, свързани с дигитализацията на бизнеса.

 

"Нямам предишен опит в такъв тип международна компания, но нашето общество има много раздели, функции, части, които съществуват сами по себе си и в синхрон с други, и във Филип Морис България успявам да се запозная с всички тях. Това е единствената компания, до която съм се докосвал, в която хората нямат обикновени, механични функции - тук има огромно поле за креативност, имам правото да взимам сам решения, дори в ролята си на стажант."

 

 

Това, което Тино и Филип Морис България споделят по ценностна, не само корпоративна линия, е философията, свързана със социалната отговорност и устойчивото развитие. За 7-ма поредна година компанията подкрепя местните тютюнопроизводителни общности в България в областта на образованието, предприемачеството и медицинската грижа чрез програмата «Забавно лято, Грижовна есен», реализираща се от Фондация Бикоуз. Тино пък вече има натрупан опит в областта на образованието чрез предишния си опит в «Музейко» и като един от първите българи награден със Злато от «Международната награда на херцога на Единбург».

 

Посланието, с което ни зарадва, и с което иска да прикани връстниците си към топ местата е: "Не се притеснявайте, няма да успеете да научите всичко, това не е и целта. Стремежът да се развиваш в нещо е много хубав, но, ако крайната цел е експертиза, нищо няма да се получи. Единственото, което е в наш контрол, е да даваме всичко от себе си...".

 

 

 

Следим Фейсбук страницата на Филип Морис България а още подробности за интересни и модерни стажантски програми, а до края на седмицата ще разкажем още една завладяваща професионална история на човек, не по-малко магнетичен и щастлив с развитието си от Мариана, Катерина и Тино.

 

 

Материалът е публикуван с подкрепата на Филип Морис България.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.