Следва

Lunchtime Shopping: 23 плетива за плажни нощи

Любовната гривна на Cartier е бижу-икона, припомняме защо толкова ИСКАМЕ да я имаме

Тя е от онези вещи, които нямат аналог. Съвършена в простота и посланието си, "любовната" гривна е обичана от всички - от Тина Търнър до Дженифър Анистън

 

All fashion преди 2 години

Откакто е създадена през 1969 г., гривната Cartier's Love - плътна лента от жълто злато с винтови мотиви - се превръща в бижутерийна класика. Притежаването на такъв екземпляр означава да се посветиш на непреходното, вместо да следваш сляпо тенденциите. Може би това е причината легендарната гривна да е също толкова търсена днес, колкото и преди повече от пет десетилетия.


Тина Търнър с гривна Love на Cartier

Ако е в списъка ви с желания, но не и на китката ви (все още), взимаме повод да затвърдим важността на стремежа да притежавате такава, от една изложба в Лондон, която приключи наскоро, но която остави изключително приятното усещане за непреходност в притежанията, когато са от Cartier. Гривната, заедно с шест други иконични часовници и бижута от архива на бранда бяха изложени с цялата им богата история в спонсорираното от Картие Studio 7 в  лондонската галерия Saatchi.


Кой е Алдо Чипуло: човекът, сътворил Love на Cartier



Ева Мендес с Love на Cartier

Експозицията, фотографско пътешествие от миналото до настоящето на най-известните дизайни на Cartier, както и на техните иконични фенове, засега няма анонсирани нови места на излагане, затова споделяме част от видяното тук.  


Студио 7 в галерията Saatchi

Освен гривната Love, изключително любима на Тина Търнър, изложбата показа и най-предпочитания от Анди Уорхол часовник Tank, заедно с Panthère, часовникът, създаден за първи път през 80-те и носен от Гуинет Полтроу, Дуа Липа, Сиена Милър и Бела Хадид и до днес.  


Истинската история зад „Halston" на Netflix


Фотографът Мери Маккартни допринася за изложбата със седем портрета, на които са представени приятели на бижутерийната къща, от Рамла Али до Ема Корин, носещи любимите си модели от Картие.


Портрет на Мери Маккартни от Рамила Али 

Създателят на Любовната гривна, Алдо Чипуло, е отговорен за проектирането на някои от най-обичаните бестселъри на марката (негова е и Juste Un Clou, гривна, която по същество представлява удължен нокът, който се извива, за да обгърне китката, друг абсолютен шедьоъвр на Чипуло). 


Гривната Juste Un Clou

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.