Следва

„Убивайки Ийв“ - причините да гледаме сериала на FOX

Watch it or Skip it: Защо да гледате “The Cook of Castamar”, новата историческа драма по Netflix

Испанска страст в заплетен сюжет... count us in!

Movies & TV преди 2 години

Съществуват хората, които с нотка на самосъжаление разглеждат летните кадри на приятелите си от морето, докато доработват седмицата. Ние обаче им пазим гърба, защото имаме предложение, за което всичко нужно е Netflix абонамент, вечер без планове и разумно количество сладолед.

Испания, 18-ти век, драма, мистерия, интриги и любовна история (разбира се)... това има за вас „Готвачката от Кастамар“ или „La Cocinera de Castamar“ в оригиналното си заглавие на испански. Драмата, чиято премиера бе на 9 юли, е хит в Netflix на запад, затова използваме момента да я донесем и при нас. Без да издаваме много, сериалът разказва историята на Клара Белмонте, която заема позицията на готвач за херцога на Кастамар - лорд Диего - много красив, зрял, апетитен и разумен мъж, отлично възпитан, безмерно богат, довереник на краля.  Вкусвайки храната на мис Белмонте, той пожелава да се срещне с жената, виновна за великолепната вечеря... както може би се досещате, се заформя бавна, нежна и на пръв поглед напълно невъзможна афера, от която просто имаме нужда в рутината на лятното ежедневие далеч от морето. Защото нещата започват с клишето, че любовта на мъжа минава през стомаха, но се развиват многопластово и интригуващо в цели 12 прекрасни 50-минутни серии, като от дребни щрихи в последната става очевидно, че ще има продължение, което от Netflix почти потвърдиха...

Историята е базирана на едноименния роман на Фернандо Муньес, като единствения истинен контекст е времето, в което се развива широкоспектърната история, както и появата на исторически личности като крал Филип V и кралица Изабела. По-широката картинка на „The Cook of Castamar” всъщност разказва за действителността на испанския политически елит и обществото, управлявано от задкулисни отношения и манипулации. В крайна сметка шоуто предлага художествено пиршество в реално време, за да разкаже една вечна история, използвайки исторически фигури, включително от реалния свят. В резултат, сюжетът е пребогат, а шансът някоя от линиите в него да ни омръзне е сведен до минимум. Режисурата е добра, костюмите - феноменални, актьорският състав е сравнително неизвестен (испанката Мишел Дженър е в ролята на Клара), но перфектен. 

Както казахме, и продуцентът Татяна Родригез, и Netflix, не са направили все още официално изявление относно Сезон 2 на сагата, но потенциалът за подобно нещо е голям, предвид успеха на сериите в Испания и по света. Ако харесвате “Имението Даунтън“, ще харесате и „Готвачката от Кастамар“ - тук коефицентът на драма е още по-висок. Епизодите са толкова красиви като дизайн, че ще се усетите предизвикани да решите дали “Бриджертън“ остава победителят в надпреварата за стайлинг на исторически сериал. Интригата е хем предвидима, хем - не, в сериала има приятен тон на исторически наивитет, но образите са така плътни и динамични, че дребните забележки мигновено биват захвърлени в кошчето, а летните ни, натежали от топлото клепки, с кеф се заглеждат в Готвачката. Препоръчваме!  

 


Коя е Фийби Дайнвор - пробивната звезда от "Бриджъртън"


 

More from View Sofia

Новият комедиен игрален сериал “Домът на Рейвън“ започва в събота, 10 февруари, по Дисни Ченъл

Movies & TV преди 6 години

Дисни Ченъл обявява премиерата за България на нов комедиен игрален сериал на 10 февруари от 10:30 часа. Сериалът проследява историята на Рейвън след края на поредицата That's So Raven - комедия, която получи много награди и продължава да докосва деца, тийнейджъри и семейства по целия свят.

Номинациите за Emmy 2022: 25 за "Наследници", 14 за Squid Game, 7 за Better Call Saul и всички останали

Movies & TV преди 1 година

Кажете каквото искате за наградите Еми, но няма друго шоу, където номинациите да варират от Зендая до Стенли Тучи, Дженифър Кулидж до Барак Обама, Чадуик Боузман до Адел. Тазгодишната церемония е на 12 септември, а пълният списък с с номинациите за 2022 г. и разбивка на участниците във всички основни категории са надолу >>>

More Movies & TV