Следва

Dressed to Kill: трейлърът на “House of Gucci”, УБИЙСТВЕН

„Убивайки Ийв“ - причините да гледаме сериала на FOX

Сложен, запомнящ се и категоричен

Movies & TV преди 2 години

Така може да опишем образа на силната жената, който гледаме от малкия екран. Определението „силна женска героиня“ често е синоним на представител на нежния пол, който поема водеща роля чрез своите действия. Примерите за такива женски роли от филми и сериали са много - „Rogue One: История от Междузвездни войни“, „Война на световете“, „Живите мъртви“, „911“ и много други.

Напоследък се забелязват телевизионни продукции, които отвеждат ролята на силната жена до нови територии, в които познатите рамки се разчупват и сливат с характерната женствена лексика. Шпионската драма „Убивайки Ийв“ е един от тези примери. Сериалът, който можем да гледаме по FOX от 3 август, умело представя сложния и силен образ на жената, като отхвърля традиционните архетипи. Главните роли са поверени на Сандра О (като Ийв) и Джоди Коумър (като Виланел), които ни очароват с женственост, безупречен стил, красиви дрехи и изящни бижута, които изненадващо ще бъдат използвани и като оръжия. Нещо, което рядко може да видим в подобна сюжетна линия с мъжки протагонисти.

Тук главният герой, който ясно рисува образа на силната жена, не е като другите представители на нежния пол. Виланел е агресивна, но не прекалено. Излъчва сексапил и знае как да го използва, но по един нестандартен и извън клишето начин, който вълнува зрителя и поддържа интереса му жив от първата до последната минута. Защото Виланел е не просто красива жена със страхотен вкус към модата, а един емоционално сложен персонаж, мотивиран от егоистичните си желания и удоволствието да убива. Тя е опасна, манипулативна и в същото време изключително женствена - сила, която умело използва в своя полза. За разлика от много други филмови и телевизионни примери, които показват жената като изкусителка на мъже, тук обаянието и неустоимият чар на Виланел са част от идентичността ѝ и ключов инструмент за печелене на битки.

Това обяснява и защо основният катализатор на сериала е грабващото напрежение в играта на котка и мишка между международния сериен убиец Виланел и решителната агентка на MI5 Ийв Поластри. Тяхната връзка бързо води до нездравословна мания, а двете силни женски фигури влизат в открит сблъсък.

Сериалът „Убийвайки Ийв“ е вълнуващ по много причини. Но най-вече изпъква смелостта в подхода и представянето на женските образи в този иначе преобладаващо мъжки жанр. Обръщането на стереотипи и очаквания в тази напрегната криминална поредица прави всеки епизод интригуващ и покачващ адреналина. Уверете се сами и станете част от брилянтната история на Виланел и Ийв Поластри от 3 август от 20:00 часа по FOX.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 3 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.