Следва

МИНАЛОТО: Всичко за визията на Кейт Мос като олимпийската факла, 2012

Taste Sofia: Boho Time!

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ... 

Food преди 2 години

Алармата звъни. Не... не сме от хората, които стават с аларма. Не и днес. Стара бохемска традиция гласи: Не ставай от леглото преди 12! Закуската бавно прелива в обяд, обядът във вечеря. Не бързаме за никъде, защото знаем, че всичко хубаво идва в чаша с тънко гърло. Не си правим план, поставяме си малки цели: гофрети, просеко, палачинки с домашно сладко и плодове... сети ли сме къде сме?

Boho е “comfort food” ресторант, който се старае да се чувстваш като у дома си всеки път. Уютна атмосфера и богато брънч меню, което носи съвременния прочит на познати вкусове и любими продукти. Всяка баба завижда на мекиците им, а Мимозите са любимо питие на всяко пораснало внуче. Boho приканва да отделиш време за важните неща в живота, за яйца Бенедикт и лимонада. За онова време от почивните дни, в което си поспиваш повече, излежаваш се дълго, а след това ставаш и осъзнаваш, че си някъде точно между обяда и закуската и точно това е блаженото време, в което те се наместват: изобилие от вкусна храна и продължително хапване без бързане. Тук “неделя” е начин на живот, всеки ден от седмицата.

Boho готви с любов и това винаги си личи. Нищо по-приятно от вкусна вечеря в градината. Топлина, аромат на зеленина и лек полъх на вятъра. Лятото в града също може да бъде вълнуващо, особено с чаша хубаво просеко или коктейл с много лед и музика, изпълнена в летните live концерти - Boho Garden live.

Храненетo е нещо много интимно...Когато Boho те кани и готви за теб, те кани да бъдеш част от живота им. Вечерното меню е вълнуващо съчетание на сезонни продукти и отлични вкусови комбинации от цял свят. Ако си мислиш, че някой от съседната маса те наблюдава... Не, гледа в чинията ти - бурата с розов домат и чери, с дресинг от сушени домати. Някак бохемско е да даваш свобода на желанията си, ако те са филе от лаврак или бургер с много сос, ок. Днес е чудесен ден да последваш мечтите си... до Христо Белчев 29Б или до Лозенец и новото лице на лято 2021 - Boho by the sea.

В поредицата ни Taste Sofia View Sofia и Boho подаряваме бохемското преживяване, наречено вечеря за двама на стойност 100 лв, в Boho Sofia. Участвайте в Instagram профила ни тук: 

 

More Food