Следва

Fenty Eau de Parfum е почти тук! На какво ли ухае Риана...

Пластичните операции не са срамни, honey: Марк Джейкъбс за новия лифтинг и суетата като добродетел

"Не е срамно да си суетен...“

Celebrity beauty преди 2 години

Да е открит и да споделя е втора природа на Марк Джейкъбс. В ерата на социалните мрежи 58-годишният дизайнер не пази почти нищо далеч от последователите си, а лифтингът му не е изключение. Миналата седмица Джейкъбс прeдизвика фурор в Instagram заради постоперативна снимка, която качи все още с превръзки и окървавени дренажни тръби. Описанието "#LoveLiveLift” се посрещна с ентусиазъм и възхвали по неговите откровеност и чувство за хумор за подлагането под ножа, а колеги от модния бранш коментират, че "борбата срещу стигмата е точно в стил MJ”.


Петте най-големи отживелици в пластичната хирургия


Разбира се, докато 1,6 милиона последователи на дизайнера са свикнали да виждат подробностите от личния му живот онлайн, има нещо невероятно във всеки, който сам дръпва болничната завеса след пластично-хирургичната намеса - още повече, когато става въпрос за някой от ранга на Марк Джейкъбс и то в реално време. След месеците, прекарани в изолация и втренчване в собствения лик по време на онлайн срещи заради пандемията, популярността на хирургичните и нехирургичните намеси изглежда нараства умопомрачително, предизвиквайки бум с по-гъвкав график за следоперативно възстановяване - и все пак срамът и тайната около подобни неща остават.

За щастие Марк Джейкъбс е щастлив в опита си да промени общественото отношение и стигмата около хирургичните намеси, в частност лифтинга. Описвайки опита си в тази сфера в множество публикации в Instagram, той информира любопитните погледи относно възстановяването и резултатите от най-новите и авангардни процедури.

Дизайнерът поверява лицето си в ръцете на д-р Андрю Джаконо, който прилага "по-модерна“ техника в лифтинга, която повдига само подмускулния слой, недокосвайки кожата, прикачена към него, за да се избегне прекаленото стягане и за по-гладък и мек повдигнат вид. Хирургът на Марк Джейкъбс разказва: "Изключително фрустриращо е когато звездите представят себе си като генетични мутанти, карайки всички останали да се чувстват не на ниво. Истината е, че има неща, които човек не може да промени без хирургическа намеса, а изглеждащите добре хора никога не говорят за това. Когато някой със статута на Марк Джейкъбс открито споделя за тези преживявания, помага за осъзнаването на факта, че не е срамно да подобриш визията, ако това ще те накара да се чувстваш по-добре в кожата си. Той изпраща посланието, че е възможно да изглеждаш като себе си и че хирургията не е толкова лоша, колкото всеки смята, а резултатите невинаги си личат по ужасяващ начин“.


Да "направим" брадичката - опeративни, инжекционни и домашни методи


Джейкъбс, като отворената книга, която е, споделя вижданията си за пост-оперативните признания и бъдещето на стареенето в съвременния свят: "Започнах с пластичните подобрения преди много години, когато фотографът Стивън Мейзъл ми препоръча известен хирург - д-р Бранд, когото започнах да посещавам, както правеха много мои познати. Започнах с ботокс и филъри, но винаги бях консервативен по въпроса. За нещастие докторът почина - тогава започнах да посещавам д-р Франк, който Стивън отново ми препоръча. Това, което ме притесняваше по онова време, беше отпуснатата кожа около врата ми, междувременно все повече избягвах ботокса и филърите, защото в един момент резултатът от тях започва да изглежда твърде неестествено. Направих си вид лифтинг, който да повдига отпускащата се кожа в долната част на лицето, откривайки, че процедурата е ефективна за доста кратко време. Д-р Франк обясни, че би могъл да продължи да третира лицето ми, но едва ли ще помогне достатъчно и може би е време да пристъпя към пластична операция. Проучих и получих предложения от много хора - така се влюбих в работата на д-р Андрю Джаконо и му се доверих“.


Многото нови приложения на чудодейния токсин БОТОКС


Доволен от резултатите, дизайнерът предстои да се възстановява още няколко седмици или дори месеци до пълно заздравяване. Признава, че неудобството и болката преживява с болкоуспокоителни, специално предписани, за да не злоупотребява, тъй като има едно наум от минали проблеми с пристрастяване. На въпроса дали откровеността му е планирана и откъде идват чувствата му за това да разкаже цялото си преживяване, той отговаря: "Винаги държа на прозрачността. Веднъж посетих събитие с бейзболна шапка на главата си и естествено бях попитан защо... просто отговорих, че току-що съм си направил процедура за присаждане на коса, което беше истината - никой не го очакваше. Сега също няма да бъда инкогнито заради белезите по лицето и врата си, подут съм, но няма да се скрия. Поствам в Instagram и дори не го виждам като опит за прозрачност, просто правя това, което обикновено правя - което е да си живея живота и да го споделям с тези, които ги интересува“.

За Марк Джейкъбс темата за пластичната хирургия е като всяка друга тема за разговор и според него единственият проблем в картинката са подигравките, които обществото налага. "Не искам да живея в срам, затова съм толкова открит по въпроса. Да, суетен съм.. и защо трябва да ме е срам от това? Не мисля, че търсенето на внимание трябва да се класифицира като повод за срам... та нали модата е точно за това. На всички казвам, че това да се чувстваш добре външно и вътрешно вървят ръка за ръка - това е и причината поради която ходенето на фризьор и маникюр са също толкова важни, колкото медитацията. Известните имат задачата да носят товара на очакванията, трябва да поддържат мита, че това, което виждаме на екрана, е истина, но нима очакваме някой да изглежда по същия начин след 30 години? Това е стандартът-продукт на времето, в което живеем. Особено в света на днешното поколение, което проповядва прозрачност и подкрепа за всяка кауза, не разбирам защо все още има стигма около суетата - всички имаме филтри в телефоните си и всеки преправя поне малко симките си, преди да ги публикува. Правим го заради публиката, която иска да види точно това, но и тя иска да го види, защото ние това й показваме - омагьосаният кръг на модерното време. Единственото, което ме разочарова е срамът от истината,“ допълва дизайнерът.

Младостта винаги е на мода и не, че е позорно да изглеждаш възрастен, а е до избора, който всеки прави за себе си. И все пак, някак обществото все намира начин да ни накара да се засрамим от това, че изглеждаме  твърде стари или твърде млади... Марк Джейкъбс показва, че така или иначе няма как да угодим на всички, затова просто трябва да угодим на себе си. Радостно е, че отговорите под постовете му са като позитивно ехо на започнатия от него разговор, малко по малко, изтривайки срамът. А и вече знаем, че при нужда от пластичен хирург, Стивън Мейзъл е човекът с най-добрите препоръки. (Четете още: "Пластичните операции, без които Шер нямаше да изглежда по същия начин"). 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 1 седмица

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя