Следва

Кари Брадшоу и Мистър Биг together forever, свежа порция носталгия от снимките на продължението

Петъчна доза вдъхновение: Мариакарла Босконо и двете й най-близки момичета в божествена сесия

Дантели и тюл, рокли и бродирани жакети - топмоделът Мариакарла Босконо позира в компанията на също толкова красивите си майка и дъщеря в прелестната къща, в която живеят, и нейната градина 

 

All About Life преди 2 години


Вълнен гащеризон и метално колие - Chanel; ботуши от изкуствена кожа Miu Miu; чорапи GCDS; копринен тюрбан Prada; Clash de Cartier пръстени от розово злато 

Силен смях и лай се чуват изпод магнолията, след секунда от същото място се появяват  топмоделът Мариакарла Босконо, майка й Джилиола и деветгодишната Мариалукас. И трите говорят едновременно, смесвайки италиански с английски: Мамо, помниш ли как избрахме училището в Бали - аз много исках да отида в това, където козата пасеше в двора, но ти реши, че е малко прекалено?!

Мамо, какво пак е взело от земята това глупаво куче? Налице са двама домашни любимци - дакелът Орландо и пинчерът Кики. Най-младата Босконо твърди, че за нея са като братя, толкова ги обича. Босконо-старша пък разказва как е посетила Москва през 1982: „По това време все още се пазаруваше храна в специални магазини, а аз не смеех да изляза на улицата.“ Тя пристига в Москва с хор, но не като певица („Мамо, моля те, не пей!“), а като стюардеса - от чиста любов към приключенията.


Gigliolа носи рокля от шифон, очила, метално колие с кристали - всичко Gucci; пръстен в бяло, жълто и розово злато Trinity и Cartier, обеци с кристали - Saint Laurent от Anthony Vaccarello. Mariloukas - рокля от тюл, бродирана с кристали, от Anna Molinari, метална диадема Bijou Brigitte. Мариакарла е в рокля от шифон с  метални вериги, дантелени кюлоти - всичко Gucci; верига от розово злато Trinity, пръстен от розово злато Clash de Cartier. 

Любовта на момичетата от това семейство към приключенията и пътешествията е толкова силна, че семейството решава да купи къща максимално близо до летището, за да бъде по-лесно да се придвижва между Рим и Банкок (където бащата на Босконо е търговски представител на марката Fiorucci). Но дори и този начин на живот в две полукълба е уреден идеално. Между другото, Мария прекара значителна част от детството си в Кения, където родителите й управляват сафари парк, а най-хубавата й Коледа е на пуст океански бряг, където няма ресторанти, а рибата и омарът, купени директно от лодкаря, трябва да се сготвят на огън, направо на пясъка. Там синьора Босконо се сприятеляваа с местните жени, ходи полугола като тях, научава се да носи цветни, струящи, ръчно бродирани копринени рокли и копринени чехли - след като пораства малко, бъдещият супермодел уверено присвоява тоалетите на майка си и стилистични й трикове.


Street style вдъхновения: #couplegoals



Мариакарла носи рокля от тафта, Алберта Ферети; верига от бяло злато с висулка от бяло злато с оникс, изумруди и диаманти Panthère de Cartier, шапка с пера Тариани. Джалиола е с памучна тениска, дънки, заешка шапка 

След това идва Америка, от Кий Уест, тогава център на световната гей култура, до Ниагарския водопад,и, разбира се, Манхатън, където младата манекенка се установява веднага щом започва сериозна кариера. Тъй като тя за пръв път се появи на подиума на 15 години, цялото семейство е с нея. „Родителите ми, разбира се, мечтаеха за друга професия за мен, но аз избрах тази, а те не просто ме подкрепиха. Те бяха всичко за мен. Бяха с мен в Париж, в Лондон, по всички краища на света. Татко настояваше, че няма нужда да вземаме кола с шофьор и с удоволствие ни возеше напред-назад, макар и невинаги в правилната посока. Веднъж пристигнах на шоуто на Dior с час закъснение: не можахме да намерим глупавия парижки хиподрум, където се провеждаше. Нямаше карти на Google... ".


Мариакарла е с вълнен джъмпер с пера, рокля от тюл с дантела - всичко Valentino, памучни чорапи Puma и кожени сандали Birkenstock × Jil Sander. Мариалукас е с вълнена риза, памучна тениска и къси панталони, всички от Dsquared2; кецове на Converse и полиестерна шапка Torriani

Мариалукас няма друг избор, освен да се присъедини към номадския живот на фамилията: тя е родена в Ибиса (не е ясно дали баща й знае за това събитие, той не присъства в живота им по никакъв начин). Двете с майка й се местят в Рим, защото е трудно самотна майка и в същото време топмодел да се справи без баба и дядо. „Нашата баба е отговорна за всичко“, казва Мариакарла - „тя дава заповеди, тя взема решения.“ („И гледа градина!“ - чува се глас изпод магнолията.) „Дядо готви, следи всичко да е красиво, подкрепя и хвали всички. Шаблоните за пола са глупости. Дядо е най-емоционалният човек в семейството, виждала съм го да плаче повече от веднъж." Може би точно заради презрението към шаблоните внучката носи полумъжкото име Мариалукас.


Mariloukas носи бански CoccoleBimbi; собствено кожено яке и ботуши от еко кожа от Demonia

Когато идва моментът момичето да тръгне на училище, майка й внезапно решава, че спешно се нуждае от бягство от рутината и купува билети за Бали. Еднопосочни. Така че първо Мариалукас се научава да сърфира, а след това тя и майка й обикалят местните училища (включително това с козата), откриват най-доброто и избират къща в гората в близост. Но след това започва COVID и всички приключения приключват. Започва домашно обучение с акцент върху фотостудиото вкъщи: Мариалукас ще учи за фотограф, „този, който пътува до най -отдалечените кътчета, прави снимки на хора и животни и променя живота към по-добро“. Като за начало тя тренира на Polaroid и прави фантастични планове, например за преместване във Френска Полинезия или на някой много далечен остров, на който няма карантини и маски.


Mariacarla е с дантелена рокля Ermanno Scervino, текстилни сандали Chloé; верига от розово злато и висулка Trinity от бяло, жълто и розово злато Cartier

„Всичко, което семейството ни прави, е да измисля проекти. Може би затова ни е малко тясно в Италия, особено предвид общото лицемерие. Тук ми се струва, че сме твърде различни. Но веднага щом се измъкнем, става ясно, че сме италианци до самата си същност. Когато родителите ми дойдоха да ме видят в Манхатън, сготвиха лазаня за "бъдеща употреба" - замразих я и после почерпих приятелите си. Те твърдяха, че с подобна храна сме на път да се самоубием, но ставаше въпрос само за повечко сол и месо."


Мариалукас в бански CoccoleBimbi.

Как да не загубите интерес към работата след 25 години кариера на модел? „Основното е, че нещата продължават да се случват за мен - наскоро работих по капсулна колекция на спортната марка K-Way, на която бях автор, продуцент и фотограф. Обичам, когато приключението е под контрол." 


Мариакарла носи памучно боди, яке, метални колиета с имитация на перли и кристали - всичко от Saint Laurent от Anthony Vaccarello и палто от еко кожа от Ala Muse Muse

Каквото и да се каже, семейството е ключът към успеха на Мариакарла: „Те ми дадоха възможност да изживея толкова много животи, да се потопя в толкова много култури, да се науча да приемам себе си - винаги една и съща - и да се изразявам - винаги по различни начини. Бъдете любопитни и независими. Надявам се, че историята на дъщеря ми ще се окаже още по-интересна."


Мариакарла носи вълнено яке, Макс Мара; колие в розово злато Clash de Cartier. Джилиола е с вълнено палто Max Mara; верига от розово злато, висулка Trinity от бяло, жълто и розово злато, всичко Cartier


Мариакарла е с шифонена рокля с пера от Giambattista Valli.

Снимки: Camilla Åkrans. Стилист: Simonetta Vian. Прическа: Franco Gobbi/Streeters. Грим: Fredrik Stambro/Lundlund. Маникюр: Silvia Magliocco. Продуценти: Emanuele Mascioni, Lavinia Montefoschi, Lapo Gioacchini/MAI Productions. Публикувани оригинално в Vogue. 

More All About Life