Следва

The LV Pizza Box, която никак не е Pizza Box

Dare U тези супер тренди cowgirl чепици?

#Ranchcore е може би най-дивата тенденция, която се очертава в настоящето лято, изпадаме в лека криза, защото не знаем как се чувстваме по въпроса

All fashion преди 2 години

Съответно размишляваме върху един конкретен обект на модната western естетика, именно тези обувки, към които - дали косматите, дали с пламъците, дали лачените - подхождаме пророчески, заявявайки, че до месец, два всеки известен, определено Lil Nas X и Дуа Липа, ще си тропка с тях. Марката е Western Affair, дизайнерката - Оливия Пуделко, която ги описва като Sustainable, Unique, Sexy. В анкетата долу ви питаме ДА или НЕ за тях, but first... 

Пуделко създава "скулптурните" обувки от стари рециклирани токчета като подходяща лятна алтернатива на каубойските ботуши. Директорът на британския Vogue, Оливия Сингър, например, одобрява: "Първо: те са изключително удобни. Второ: са чудесни и устойчиви. Трето: просто изглеждат страхотно “, заявява тя. "Western Affair са някак странни, но и шикозни. Печелят одобрение по всеки параграф." Оформеният силует на "cowgirl mule“ е любим на Сингър, острият пръст на обувката имитира този на здрав каубойски ботуш, но закачливо подправен с по-високо токче.


Lunchtime Shopping: Dare U тези 10 дизайнерски платформи?



Основателката на Western Affair, Оливия Пуделко, със свой чифт

През април 2020 г. Пуделко става известна с рошавите си креации, направени от стари килими, пухкавите обувки от овча кожа от полско-словашките планини и модела "“mop mules”, всички от които дизайнерската създава, след като завършва Изящни изкуства в университета в Уестминстър, целейки да приоретизира на модата пред функционалността на нещата.

Всички обувки на Пуделко са изработени от рециклирани материали, които тя си набавя лично: "Не бих имала страстта да правя това по различен начин, защото за мен това е най -забавната част от ДНК-то на марката“, казва тя в Zoom интервю от Варшава (преди тя работи в студио в Лондон, но по-късно се премества в Полша). За най-новата си колекция тя претърсва три различни склада и помещения, за да намери остатъчни платове и материали, с които да украси романтично-приключенската си обувка. Работата по този начин означава, че всеки продукт е изненада; Пуделко поръчва ограничен брой проби на всеки модел, изработени от две различни материи, винаги в свой размер, за да може сама да ги изпробва on the road, понеже за нея е важно да има първа представа как ще изглеждат намерените материали, когато се комбинират. Всяка обувка е направена само в 5 до 10 цвята, така че шансът да се разминем с някой по улицата, и той да има същите, е малък. 

Въпреки че преди това е рециклирала ръчно винтидж булчински токчета, направени еднократно за редакционни статии, Пуделко сега работи в партньорство със "супер малка, но невероятна“ фабрика в Краков. Тази работна етика е също толкова нестандартна, колкото и самите дизайни: всеки път тя се отправя на дву-тричасово пътуване с поредица от влакове, след това някой я взима от фабриката с кола, за да я закара до производителя, а през цялото време дизайнерът е въоръжен с куфар, пълен с "парцали, платове и джунджурии“. Е, след като знаете цялата история, Dare U?

Анкета

Western Affair на крачето ми?

More All fashion