Следва

Lunchtime Shopping: 5 неща, с които сме Емили Ратайковски на почивка в Италия

Плод от орлов нокът: Защо и ние, като рускините, трябва да хапваме този beauty booster

Най-инстаграмското berry това лято всъщност е много полезно...

Food преди 2 години

Броят на публикациите и сторита с плод от орлов нокът това лято направо засенчи и малини, и ягоди, и боровинки - с причина... Въпреки това, не спираме да се наслаждаваме на последните три, просто задължително добавяме към менюто си съответния тренди плод, супер популярен на Изток, най-вече като бюти съставка. 


Лято ли бе, да го изядеш: пица с козе сирене и смокини


Предполага се, че бумът започва с експертните мнения на диетолози в техните социални мрежи, естествено следвайки тенденцията за хапване на сезонни плодове и зеленчуци, като наративът е, че плодът на орловия нокът е незаслужено пренебрегнат. Инстаграм добре си изиграва картите, защото вече се чудим как и откъде да си набавим свежата сладост, която работи за усилено подмладяване на организма, което, с правилно количество консумация, се отразява неминуемо на вида на косата, кожата и ноктите ни. 

Орлови нокти са растение, чиито цветя, плодове и листа се използват и в медицината. Въпреки че няма достатъчно научни доказателства в подкрепа на чудодейните свойства на плодовете на орлови нокти, те са безопасни за консумация; синият цвят на плодовете загатва високо съдържание на антиоксиданти и витамин С, чиято дневна стойност можем да си набавим само от 100 грама сурови орлови нокти. Те също съдържат йод и селен, които са полезни за здравето на щитовидната жлеза и сърдечно-съдовата система. Цветовете и екстрактите от орлови нокти също се използват локално за лечение на кожни заболявания и са популярни суровини в парфюмерията, освен във фийда ни. Оглеждаме се по пазарите и био магазините, защото кой не иска вкусна младост и синьо лято в точно тази, супер здравословна форма... 


Bottoms up! Божествена рецепта за прасковена лимонада с чай от млечен улонг


 

More Food