Следва

Грим-less: 15 eau naturelle кадъра Лейди Гага, Джей Ло, Ким К и другите

Спортът за един по-добър свят - най-красивите моменти в историята на Олимпиадите

Олимпиадата свърши, като ни донесе огромна радост, вдъхновини ни за нови постижения, накара ни да заобичаме Негово величество спорта още повече.  Остана вкус на сила, страст и сърцатост, които преживяваме отново и отново, защото спортът е магия, а спортистите са хора, които съумяват да ни обединят и вдъхновят дори и в най-мрачните моменти от споделената ни история. А олимпийците пък са най-добрият проводник на усещането за глобално родство. 

Celebrity beauty преди 2 години

Всеки велик спортист е красив, освен останалото - силен, атлетичен и рещителен. След като Олимпийските игри в Токио официално приключиха, а те породиха у нас радост в стотици форми, отбелязваме края им с кратък списък на най-забележителните бюти моменти от Събитието през десетилетията. Смели устни, румени бузи, фини детайли, като синхронизирано с визията скрънчи -  олимпийките "семпли" трикчета, с които бива доукрасен Спорта, са изключително интересни за преглед, защото символизират увереност, прекрачване на стереотипите и, най-важното, надежда за красиво и извисено бъдеще, в което се празнува индивидуалността.


Снимка: Vogue


Красота! Björk, Posh Spice и други ИСТОРИЧЕСКИ модни моменти от Церемонии по откриването на Олимпиадата


Уилма Рудолф

Спринтьорката Уилма Рудолф, която остава в историята като първата жена, спечелила три златни олимпийски медала на едни игри, изгражда репутация, неминуемо обвързана с пикси прическата. Приветлива и ефективна, тази фризура, която и ние много харесваме, не само красиво оформя лицето на атлетката, но и символизира нейната освободеност от стандартите за красота. Четете още: 42 кадъра, доказващи чара на Pixie cut

Пеги Флеминг

Отново говорим за прическа, но този път на Пеги Флеминг, легендарната американска фигуристка. През 1968-ма Пеги печели златото на Игрите в Гренобъл, Франция, а лъскава й къса коса, извита в краищата и пригладена добре отгоре, както и красивото й одухотворено лице, остават в историята като един от най-женствените стайлинг прийоми в звездната история на олимпийския спорт. 

Флорънс Грифит Джойнър

Флорънс Грифит Джойнър, или незабравимата Фло-Джо, се прославя и на пистата, и в света на красотата, благодарение на разпуснатата си лъвска коса и ярките дълги нокти. Нейният избор никога не бе компромисен, сигнализирайки за безспорното приоритетно място на красотата в кариерата й, като именно тя е, която въведе модата спринтьорките на 100 и 200 метра да изглеждат като модели, подготвени за луксозна фотосесия, излизайки на писатата за старта си. Фло Джо почина през 1998-ма на едва 38 години. Но в историята на олимпийската атлетика ще остане завинаги, не семо заради 5-те и олимпийски медала, но и заради заразителната й дамска класа. 

Кристи Ямагучи

Състезателката по кънки на лед от САЩ, полу японката Кристи Ямагучи, взима златото през 1992-ра, но светът я помни освен с феноменалната й кънкьорска техника, супер компактна фигура и височина от едва 150 сантиметра, и с вкуса й към много яркия грим. Розовите устни и скули обаче никак не пречат на феноменално техничните и трудни съчетания на Кристи.  Придържайки се към почти всяка бюти тенденция от 80-те години, на Олимпиадата през 1992 г. Кристи е с ярък руж, допълващ перфектно розовите устни и нокти, а лицето й е чаровно подчертано от рошаво бретонче.

Нанси Кериган

Белоснежният ансамбъл на фигуристката Нанси Кериган на Зимните олимпийски игри през 1992 г. остава безпрекословно любим на финовете вече 30 години. Почти не се сещаме за друг олимпиец, на който бялото да му стои толкова добре, че да остане в историята като стила "Кериган". 


Sport and Style: 23 олимпийски кадъра от архива на Vogue


Винъс и Серина Уилямс

Сестрите Уилямс се идентифицират винаги с прекрасните си коси, доказвайки, че плитка от мъниста перфектно допълва печеливш сервис. През годините Винъс и Серена разрушиха всички бариери, когато става въпрос за прически, считани за приемливи на Олимпиада, което между другото, продължава да бъде тема за дебат. Двойката занесе злато вкъщи от Олимпиадата в Лондон през 2012 г. - Винъс с патриотични плитки и Серена с къдриците на пълен дисплей.

Дийди Тротър

Спринтьорката ДиДи Тротър, двукратна олимпийска шампионка в щафетата 4х400 метра, носи високо на скулата си залепен грим в цветовете на USA на Олимпиадата в Лондон през 2012. Послание, любов и женственост в едно. 

Лори Ернандес

Червените устни са вечният символ на смелост и увереност. На Олимпиадата през 2016 г. изборът на червило на гимнастичката Лори Ернандес бе в центъра на вниманието, докато тя си проправяше път към отборното злато и среброто в индивидуалното състезаноие. 

Клои Ким

Клои Ким ни накара да я запомним и да я сложим в този списък не само защото е най-младата жена, спечелила злато в сноуборда на 17-годишна възраст, но и заради съвършеното й дълго русо каре  небрежно и секси, като самия й спорт.

Наоми Осака

С натиска, който идва от очакванията към представянето й, както и от необходимостта да се оттегли, за да се погрижи за психичното си здраве, звездата на тениса Наоми Осака влезе в олимпиадата тази година с ярки червени плитки, които напомниха образа на възкръснал феникс. Не се сещаме за по-верен стилистичен прийом от този в ситуация като тази. 


The Best of Olympics: Лавров венец за тези 55 феноменално облечени олимпийци


 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя