Следва

Джулиет Джонстън: Мацката рисува цветенца на дънки, Кендъл Дженър, Бела Хадид и Дуа Липа - носят

Лятна мъжка рокля в ума ми се върти: Стилистът на Post Malone пуска колекция рокли for the boyz

Скъпи, взимам жълтата ти рокля, ок? 

All fashion преди 2 години

На Катрин Хан не й е непознато да пазарува от женската секция за своите клиенти, всичките мъже. И то стабилно - говорим за дамски блузи, бижута и панталони, които после адаптира за своите момчета "Изглежда никога няма да има толкова много опции [за мъже] колкото за жени“, обяснява тя и това е факт. Миналия април тя облича Post Malone в изящна рокля с флорален принт, която рапърът носи над бяла тениска за трибют концерт на Nirvana в Лос Анджелис. Визията е специална препратка към Кърт Кобейн, който носи подобна рокля на концерт в Амхерст, Масачузетс през 1990 г. Това е моментът-катализатор за Хан, която отдавна иска да пусне собствена линия рокли за мъже, наименувана Hesher World. "Posty изглеждаше толкова готино и удобно в роклята, което ме вдъхнови да мисля повече за мъжете в рокли и вече искам да правя рокли за всички! Толкова е хубаво да има опции за мъжко облекло извън традиционните костюми, панталони и ризи, къси панталони и тениски“, казва Хан. "Исках да направя унисекс рокля, която да се носи всеки ден. На работа, на училище, когато карате скейтборд или сте на среща. "


Trend Report: на момчетата дрънулките


Роклите на Хан със сигурност имат пънк звучене: "Винаги съм харесвала отношението на пънк рока към правилата. Той не ги признава, казва "Носете каквото искате“. Самото име Hesher произлиза от определението на UrbanDictionary: Някой, който е "заседнал" в 80 -те години и има "поведение извън закона“. Първото парче на Хан за Hesher World е тази жълта карирана рокля, а модели са двама доста мъжествени и строги пичове, Ерик Елингтън и Дейви Сейлс, локацията е крайградска улица в Маями.


Гаджето ми се гримира, кеф!


Хан е особено вдъхновена от музикантите: гореспоменатия Кобейн, Beastie Boys, Дейвид Боуи, Мик Джагър и Аксел Роуз: "Има сцена в документалния филм за Beastie Boys, в която един от тях е в килт и бяла риза с копчета. Толкова невероятен аутфит!“, казва тя. Въпреки че роклите и полите не са непременно най-привлекателните артикули за мъжете, те със сигурност стават все по-популярни: "Бях в Рая... по-точно в новия магазин на Марк Джейкъбс онзи ден и там работеше едно момче, което носеше пола“, казва тя.

Известни личности, които са отдавна носят поли и рокли, са Young Thug (който също така облича рокля на корицата на албума си "Jeffrey" през 2016), Хари Стайлс, самият Марк Джейкъбс, Lil Nas X. През 90 -те години Жан Пол Готие е един от първите дизайнери, които обличат създават поли като част от колекция мъжко облекло; същото прави и Том Браун през есента на 2007-ма.


Еволюция на вечността: Да си мъж в кроптоп отново е модерно, историята на късата блуза и силния пол


Самата Хан вижда промяна в начина на обличане на мъжете тези дни, включително в Post Malone. Музикантът продължава да носи рокли от концерта за Nirvana до днес, например този зелен разкош с риза отгоре и шапка John Deere, описанието е "i am cute today okay". Окей, Posty.

"Мисля, че стиловият манталитет на мъжете се променя със сигурност. Така че, ако им се носят рокли, нека просто носят рокли. Полът става толкова течно понятие в модата; това, което традиционно смятаме за мъжко облекло, вече почти няма значение“, казва Катрин и добавя: "Просто вече не работи да кажеш, че момчетата не могат да носят рокли или каквото и да било, дори защото приоритизираме комфорта - горещ летен ден, фестивал, концерт или друго събитие, защо и на мъжете да не им е удобно и хладно..." Свеж полъх и резонно нарушаване на стиловите норми? На нас ни звучи шикозно.

More All fashion