Следва

Street Style вдъхновения: 2022 Spring модна седмица в Копенхаген

Джулиет Джонстън: Мацката рисува цветенца на дънки, Кендъл Дженър, Бела Хадид и Дуа Липа - носят

Имаш готино хоби, правиш си бранд и хоп! вече си на крачето и дупето на най-известните жени днес 

 

All fashion преди 2 години

Джулиет Джонстън е млад художник от Лос Анджелис. Това, което тя обича, е да "възражда" стари панталони от любими скейтърски марки - най-вече Dickies и Carhartt - рисувайки по тях слънчеви цветя, грамадни пеперуди и графични надписи. Идея, която не е никак нова, но броим Джулиет за късметлийка, защото Бела Хадид и Дуа Липа се влюбват в работата й още преди година, а това лято към клиентелата й, според Инстаграм почти 40-хилядна, се причислява и Кендъл Дженър. 

В интервю за британския Vogue артистът признава, че е започнала да рисува дрехи, за да се забавлява и отпуска, без никаква цел да облича известни личности: "Нямах представа, че толкова много хора ще харесат работата ми“, казва Джулиет. Платната й са най-обикновени панталони, които купува втора ръка, и "ако нямам конкретна поръчка, просто рисувам върху тях каквото си искам. Обичам да експериментирам с различни нюанси. Търся вдъхновение в книги за градинарството, ботанически илюстрации от 50-те години на миналия век и плакати за концерти от 60-те". Като малка Джулиет прекарва цялото си време с баща си - китариста Елтън Джон (друг Елтън Джон, не певеца): "Израснах, виждайки смешни сценични дрехи, изискани аксесоари и много цветове; може би това ми влияе най-много“, спомня си тя.

"Все още не мога да повярвам на това, което се случва, когато виждам знаменитости в моите дрехи“, казва тя, "въпреки че съм също толкова щастлива, когато виждам и обикновени деца да ги носят. Радвам се, че моите дрехи правят хората щастливи, независимо дали са звезди или не." Бела Хадид се натъква на поразителната работа на Джонстън в Instagram, а стилистът на Дуа Липа, Лоренцо Посоко, лично пише на дизайнера да направи панталони с лястовици за поп звездата. "Светът е доста малък и нещата бързо се популяризират“, разсъждава Джонстън за стремително нарастващите продажби. Между другото, Дуа Липа си купува и чифт горнища с нейните рисунки.

Мацката обръща голямо внимание на избора на материали. "Всичко, което правя, противоречи на бързо избледняващите тенденции и несъзнаваното потребление“, казва тя. "Когато започнах нов бизнес, не просто се стремях да популяризирам продукта си и да печеля пари." Изгряващата звезда, която отдавна рисува дръвчета, реки,  буболечки, орхидеи и ягодки на дънки, третира дрехите си като изкуство и доказва, че дори обикновените панталони могат да станат приключение, мотото й: "Не спирай да рисуваш“.

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.