Следва

Sweet Serial Killer: страховитото обяснение на астрологията за серийните убийци

Таксономията на емоджито: Какво индикира всяко <3 от клавиатурата ни

Четем между нюансите

Love преди 2 години

В днешния епизод на "Неща, които обичаме да пре-анализираме" е време да разгледаме внимателно различните цветове на сърце-емоджитата, защото, макар да не сте предполагали, в тях има дълбок психологизъм. Според проучване на Adobe от тази година 67% от потребителите на емотикони по целия свят смятат, че ако от другата страна на телефона стои човек, който често използва емоджита, то той е по-приятелски или романтично настроен, а също така по-забавен и готин от тези, които не го правят. Плюс това, повече от половината от тези хора са по-склонни да изразяват чувствата си чрез емоджита, отколкото чрез думи. 

Разглеждаме всички 20 опции - от супер романтични до най-секси, през недопустимите или просто-окей-вариантите - за да сме една идея по-близо до отговора на въпроса "Какво, аджеба, се случва в подсъзнанието му?!", а и да внимаваме повече с колеги или хора, които виждаме като just friends. 

Синьо сърце

Сините сърца имат братска, приятелска енергия. Нещо в класическия колегиален тон на кралско синьо е изключително спокойно. Това не е така, не защото това е "мъжкият цвят", а защото синьото е носител на спокойствие и умерена дистанция. Не изпращайте синьо сърце на хора, с които сте много близки и имате силна емоционална връзка. По-подходящо е за онези приятели, които виждате веднъж месечно или за момчето, което е влюбено във вас, но вие не споделяте чувствата му. И респективно: не очаквайте романтичен развой на чат, в който се вихрят сини сърца.

Жълто сърце

То носи много нежна енергия, която вероятно срещате най-често в семейни чатове или в кореспонденцията с брат/сестра си. За жълтото сърце има място и в романтичната комуникация - ако става въпрос за човек, с когото отдавна сте приятели, но нещата се променят към любовна връзка, или партньор, с когото имате дългогодишна връзка. Това емоджи, по статистика, е най-често използвано около Деня на майката, така че го свързваме с хората, които са (като) семейство за нас. Не го изпращайте в секси чатове или в Tinder, няма да проработи както ви се иска.

Лилаво сърце

Лилавото сърце се счита за "възбудено и възбуждащо" емоджи. Благодарение на "Purple Emoji“ на Ty Dolla Sign, това вече е канон. Рисково, но секси - изпратите ли, отговорността си е само ваша. 

Бяло сърце

Като по-ново допълнение сред багрите сърцето в клавиатурата ни, бялото сърце изглежда чисто, минималистично и, да, някак стерилно. В най-добрия случай това е едно "кротко" сърце, и все пак е доста различно от обикновеното червено сърце (разказваме за него по-долу). Както винаги, контекстът е всичко. В най-лошия случай, ако той ви изпраща такива - или не е особено заинтересован, или има някакви граници, които се притеснява да прекрачи. 

Кафяво сърце

Този цвят на сърцето, особено предвид събитията през последната година и половина, е "запазена марка" на people of colour. На Запад не е приемливо бели хора да използват често този цвят на емотикон, но у нас няма такива "рестрикции" и забелязваме, че е супер подходящо за когато постваме снимка на домашните си любимци. Същевременно никой не го използва в чат на лично, така че не го натоварваме със силно символно значение. 

Анатомично сърце

Най-новото сърце в семейството на емотиконите е перфектната комбинация от сладко, страховито и закачливо, така че, ако искате да впечатлите някого, който се интересува от алтернативно изкуство, наука или хорър филми - това е най-доброто емоджи; респективно, ако виждате, че човекът, с когото си пишете, често го използва, то приемете го като индикация за широк диапазон от интереси. 

Червено сърце

Макар класически да се смята за най-романтичното сърце, то е и най-basic, дори леко скучновато вече. Впечатляващо е само когато го изпращаме или получаваме за първи път. Ако нов или потенциален партньор ви изпрати червено сърце, да, това е нещо спеицално, но ако вече излизате от няколко години и това е всичко, което получавате - не означава нищо особено.

Оранжево сърце 

Това е червеното сърце на страхливците. Обикновено си го пращат хората, чиито пръсти първоначално се насочват над червеното сърце, но в крайна сметка решават вместо това да изпратят необвързващата и по-неангажираща версия.

Зелено сърце

Това сърце има нахално излъчване. Въпреки цвета, то не е свързано с никакъв екологичен подтекст, въпреки че често го ползват хората, които обичат околната среда или са еко-инфлуенсъри. Това говори повече за изпращача сам по себе си, отколкото за връзката, която се гради помежду ви, докато си чатите. Ако сте привлечени от хора, които имат леко нарцистични наклонности, бихте си паднали по събеседник, който често ползва този емотикон. 

Черно сърце

Най-често използваното сърце по ирония на съдбата, черното е символ на дълбока, интересна, романтична любов. Има изключително секси енергия и говори за сериозно влюбване, пожелаваме ви някой, който избира най-често него. 

Счупено сърце

Отново, най-често се използва иронично, когато става въпрос за несериозни разговори, но в сериозен контекст счупеното сърце е доста притеснително, тъй като може да се разглежда като опит за вкарване на вина от страна на изпращача (съветваме, ако получите такова, веднага да се поговорите с човека по телефона или на живо, това е много по-добра комуникация в този тип ситуация).

Сърцето удивителен знак

Забавно сърце с маниакална енергия и универсално приложение. Изпратете това на случаен или нов партньор, когото харесвате (но в когото все още не сте влюбени), на приятели, на семейство - с него винаги всичко е наред! Вълнението и особената форма на емоджито означават, че наистина харесвате компанията на другия човек и сте изключително развълнувани да видите името им на екрана. В него има непосредственост, която го прави идеално при потвърждаване на планове или чувства. 

Две статични розови сърца

Две статични розови сърца са супер за флирт чатове. Това е добро емоджи за начално ниво на разговор, когато започвате да си пишете с някого. От друга страна, двете сърца имат силна BFF енергия, много "обичам те завинаги и никой не ни разбира“ vibes.

Две розови сърца в орбита

Най-добрият емотикон за край на тежки разговори, когато прощаваме, искаме извинение, признаваме някаква грешка или даваме обещание. Носи топла енергия.

Вибриращо розово сърце

Получаваме това, когато отсрещният човек е в трепет, когато иска да покаже, че ни оценява и като цяло - когато предстои емоционална връзка (с добър развой)! Това също е наистина добро сърце за извинение, независимо от коя страна на разговора сте, вибриращото сърце казва: "всичко е простено“ и "разбирам и все още те приемам такъв, какъвто си“.

Нарастващо розово сърце

Твърде Barbie... някои изследователи на емотикони интерпретират това като биещо сърце, но в 2021-ва вече никой не се трогва особено от него. 

Искрящо сърце

Това е като златното сечение на емотиконите - неутрално, спокойно, добро. То е достатъчно игриво, сладко и красиво, че незадължително носи тежки романтични последици, може да се използва в почти всеки разговор без да е претенциозно или притеснително. С няколко думи - когато не знаете кое сърце да изпратите, изберете това. 

Сърце, прободено от стрела

Един от по-малко използваните символи в таксономията на сърдечните емотикони - да видите такова означава, че трябва да оцените специалното внимание на другия човек. Освен ако не го получите около Св. Валентин - тогава всеки го използва... 

Розово сърце с панделка

Абсолютен знак за симпатия, буквално казва "вземи ме". Ако тотално не сте сигурни как се чувства някой спрямо вас и получите такова, бинго! имате си обожател. 

Лилаво сърце в квадратче

Неприемливо. Точка. Има толкова по-добри опции.Заслужавате повече старание.

 

More from View Sofia

Всичко за "Френският бюлетин" и Тимъти Шаламе в шедьовъра на Уес Андерсън, който идва през октомври

Movies & TV преди 2 години

Тръпнем за този филм по начин, подобен на начина, по който тръпнем за House of Gucci с Гага и Адам Драйвър. Във втория най-очакван филм за годината челната позиция се пада на все по-модния Тимъти Шаламе, а режисурата е на Уес Андерсън (неговият десети филм дотук). View Sofia разкрива всичко, което буди любопитство около лентата, още повече, че наскоро френски колега - журналист ясно заяви, че филмът ТРЯБВА вече да излезе по екраните, защото вероятно ще искаме да го гледаме десетки пъти. Даже не десетки, а нагоре... 

"Реших, че не искам да живея така": разтърсващото интервю на шампионката от Уимбълдън София Жук

Celebrities преди 6 месеца

Бившата тенисистка София Жук, която спечели изданието на Уимбълдън за юноши през 2015 г. и напусна тениса на 19-годишна възраст въпреки отличните перспективи, разказа в интервю за Sports защо е решила да се откаже от спорта, как спортната й кариера почти е унищожила връзката с майка й и защо е решила да създаде акаунт в OnlyFans

More Love