Таксономията на емоджито: Какво индикира всяко <3 от клавиатурата ни

Таксономията на емоджито: Какво индикира всяко <3 от клавиатурата ни

Четем между нюансите

В днешния епизод на "Неща, които обичаме да пре-анализираме" е време да разгледаме внимателно различните цветове на сърце-емоджитата, защото, макар да не сте предполагали, в тях има дълбок психологизъм. Според проучване на Adobe от тази година 67% от потребителите на емотикони по целия свят смятат, че ако от другата страна на телефона стои човек, който често използва емоджита, то той е по-приятелски или романтично настроен, а също така по-забавен и готин от тези, които не го правят. Плюс това, повече от половината от тези хора са по-склонни да изразяват чувствата си чрез емоджита, отколкото чрез думи. 

Разглеждаме всички 20 опции - от супер романтични до най-секси, през недопустимите или просто-окей-вариантите - за да сме една идея по-близо до отговора на въпроса "Какво, аджеба, се случва в подсъзнанието му?!", а и да внимаваме повече с колеги или хора, които виждаме като just friends. 

Синьо сърце

Сините сърца имат братска, приятелска енергия. Нещо в класическия колегиален тон на кралско синьо е изключително спокойно. Това не е така, не защото това е "мъжкият цвят", а защото синьото е носител на спокойствие и умерена дистанция. Не изпращайте синьо сърце на хора, с които сте много близки и имате силна емоционална връзка. По-подходящо е за онези приятели, които виждате веднъж месечно или за момчето, което е влюбено във вас, но вие не споделяте чувствата му. И респективно: не очаквайте романтичен развой на чат, в който се вихрят сини сърца.

Жълто сърце

То носи много нежна енергия, която вероятно срещате най-често в семейни чатове или в кореспонденцията с брат/сестра си. За жълтото сърце има място и в романтичната комуникация - ако става въпрос за човек, с когото отдавна сте приятели, но нещата се променят към любовна връзка, или партньор, с когото имате дългогодишна връзка. Това емоджи, по статистика, е най-често използвано около Деня на майката, така че го свързваме с хората, които са (като) семейство за нас. Не го изпращайте в секси чатове или в Tinder, няма да проработи както ви се иска.

Лилаво сърце

Лилавото сърце се счита за "възбудено и възбуждащо" емоджи. Благодарение на "Purple Emoji“ на Ty Dolla Sign, това вече е канон. Рисково, но секси - изпратите ли, отговорността си е само ваша. 

Бяло сърце

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.