Следва

Sex, 70% off

Adidas продава Reebok (на загуба) за 2.5 милиарда долара

Марката се присъединява към Authentic Brands Group, собственик на Forever 21 и Juicy Couture

All fashion преди 2 години

След като през февруари тази година стана ясно, че Adidas има планове да продаде Reebok на нов собственик, световната компания за спортни облекла най-накрая сключи много голямата, но реално непечаливша сделка. Вчета Adidas обяви, че Authentic Brands Group ще придобие Reebok за сумата 2,5 милиарда долара, сделката ще се сключи в брой, според Business of Fashion.

Adidas купува Reebok през 2006 г. за 3,8 милиарда и решава да се раздели с бранда, за да се съсредоточи върху собствената си марка. Reebok присъедининява към нарастващото портфолио на ABG, което вече включва Forever 21, Eddie Bauer, Brooks Brothers, Juicy Couture и Barneys New York. "За мен е чест да притежаваме наследството на Reebok. Това е важен ход за ABG, с който се ангажираме да запазим целостта, иновациите и ценностите на Reebok - включително най-иконичните модели на бранда“, заяви Джейми Салтър, основател, председател и главен изпълнителен директор на ABG, в официално изявление. "Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с екипа на Reebok, за да надградим успеха на марката.“


Снимка: George Chinsee

През годините успехът на Reebok се увенчава със сътрудничество с знаменитости като Cardi B, Джиджи Хадид, Виктория Бекъм, Алън Айвърсън и high-end дизайнерски колаборации като тези с Chromat и Margiela. През септември 2020 г. Reebok назначава дизайнера на Pyer Moss Кърби Джийн-Реймънд за глобален креативен директор на бранда, дебютната му продуктова линия ще бъде лансирана чак през 2022 г., когато Adidas и ABG се очаква да си стиснат ръцете и "попечителството" над Reebok официално вече ще е в ръцете на новия собственик.


Maison Margiela и Reebok разходиха новите си боти-хибрид


More All fashion