Следва

Lunchtime Shopping: 20 шарени панталона за пакостливо лято

Men's Exhibit: Искам гадже спортист, да се облича ТАКА

Спортът е освен триумф на духа, триумф на стила

All fashion преди 2 години

Общоизвестна тайна е, че спортистите вече до голяма степен печелят повече от брандове и марки, отколкото от действителната си кариера, което силно насочва вниманието ни върху стила на момчетата, все по-често неустоим и причиняващ (най-малко) въздишки. Атлетичните тела в любими дизайнерски брандове са радост за сетивата, така че изброяваме най-стилните спортисти към днешна дата и на всички времена. Защото още е само вторник и заслужаваме тази гледка:

Крис Пол, баскетболист

Крис Пол знае с точността на швейцарски часовник кога как да се облича. Статутът му на най-стилен играч в НБА според американския GQ е безпрекусловно доказателство за това, а всяка негова off-court визия - доказателство на теоремата за стилен баскетболист.  


Крис Пол пристига за мач от сезона 2019-20 в NBA срещу Toronto Raptors в Торонто, Канада

Дейвид Бекъм, футболист

Дейвид Бекъм, едно на ръка, е сигурно най-известният спортист на всички времена и не само заради физическите си способности. Да, той доскоро беше елитен футболист в разцвета на силите си, но изявите на Бекс извън терена са това, което го прави суперзвезда, освен връзката му с Posh Spice, външният вид и стил уменията на Дейвид го отличават от останалата част на foot-обществото, а и не забравяме, че е спряган за първия метросексуален мъж (четете още: Ботокс в челото, пластика на бузите и прочее операциите на Дейвид и Виктория Бекъм). Не можем да не си го припомним и като главен герой на Петъчната ни доза секс - ТУК.


Дейвид Бекъм в Ню Йорк, 2021 г.

Дион Сандерс, американски футболен и бейзболен играч

Дион Сандърс е един от най-знаменитите представители на американския спорт през 90-те години, сякаш роден за вниманието на всички. Той е професионалист в два спорта и усвоява модата като трети талант: къдрици, големи ланци, обемни костюми, обеци - жесток! Няма как да не харесваме мъжа, който казва: "Ако изглеждаш добре, се чувстваш добре. Ако се чувстваш добре, играеш добре. Ако играеш добре, ти се плаща добре."


Дион Сандърс в Калифорния, 1994 г.

Хектор Белерин, футболист

Подобно на Бекъм (но според мнения на специалисти по-малко талантлив на терена), Белерин си направи име в офсайд спорта. Той е голям фен на модата и е наистина известен сред модната публика, все пак малцина спортисти имат възможността да дефилират по подиума на Louis Vuitton...


Хектор Белерин на ревюто на Louis Vuitton Пролет/Лято 2020 на Седмицата на модата в Париж

Арнолд Палмър, голф играч

Един от най-големите "голфъри" на всички времена е и един от най-стилните в света на скъпия спорт. Арни Палмър се отличава от конкуренцията със стилния си стил, винаги обут в елегантни мокасини и облечен в шикозни жилетки, доста classy...


Арнолд Палмър, 1969 г.

Леброн Джеймс, баскетболист

Леброн Джеймс откакто е на 18 впечатлява ли, впечатлява... Сега е на 36 е смятан за един от най-великите спортисти в света, ergo и за един от най-стилните. От този ансамбъл на Том Браун до всяка тениска, която облича, винаги е готин. То, както се казва, на атлетичен човек... 


ЛеБрон Джеймс пристига за Игра 2 на финалите на НБА 2018

Роджър Федерер, тенисист

Докато много от имената в този списък са икони или в уличния стил, или в спортното облекло, Роджър Федерер е най-мъжествен и сериозен във всичките си естетики. Безупречен стил, няма какво да добавим.


Роджър Федерер, носещ Gucci на Met Gala, 2018

Виктор Круз, играч от NFL

Виктор Круз може и да не е най-добрият ресийвър на всички времена, но когато играе за "Джайънтс“ в Ню Йорк определено придобива фин усет към дрехите. Крус винаги сякаш държи пръста си върху модния пулс на тенденциите, което е похвално. 


Виктор Круз на реюто на Louis Vuitton Пролет/Лято 2019 на Седмицата на модата в Париж

Ръсел Уестбрук, баскетболист

Ръсел Уестбрук е най-щурият пункт от списъка ни. Много цвят, много щампи, всякакви форми, доста дамски дрехи - стилът на този мъж е толкова необичаен, че често забравяме, че е един от най-интересните гардове в NBA. Между другото, любимият му бранд е Acne Studios и дори има своя собствена модна марка - Honor The Gift.


Ръсел Уестбрук на ревюто Dior Homme S/S 2018 като част от Седмицата на модата в Париж

Конър Макгрегър, MMA боец и боксьор

Скандалният Конър Макгрегър се облича по най-грандиозния и претенциозен маниер, което му отива, категорично признаваме стилистичното му богатство.


Снимка: @thenotoriousmma

Кели Убре-младши, баскетболист

Кели Убре-Jr е едно от онези момчета, които засега не могат да бъдат наречени изключителни спортисти, но пък може да бъде наречен мъж със супер сладък playful стил. И със страст към модата, Убре често се аксесоаризира с цветни бижута, дрехи от дизайнерски марки и други готини артикули, които не всеки може да си позволи.


Кели Убре-младши преди шоуто на JW Anderson по време на Седмицата на модата в Париж, 2019

Мохамед Али, боксьор

Може би най-великият боксьор на всички времена не е известен като икона на стила, но има защо това да се опровергае. Мохамед Али често изглежда страхотно в свежи летни якета, поло тениски и костюми с дълги ръкави, но елитното присъствие идва не от дрехите, а начина, по който се държеше. Въпреки всичко той винаги изглежда добре.


Мохамед Али, 1970 г.

ДиАнджело Ръсел, баскетболист

До 24-годишна възраст ДиАнджело Ръсел играе в Лос Анджелис и Ню Йорк и животът в тези мегаполисни райони прави чудеса с неговия стил. Сега той е много еклектичен и разнообразен: костюми, шарени пуловери, тениски със смели щампи, страхотна колекция от обувки - момчето си има всичко нужно, че да го наречем #welldressed. 


ДиАнджело Ръсел пристига за мач от НБА срещу Toronto Raptors на 11 февруари 2019 г. в Торонто, Канада.

Люис Хамилтън, състезател от Формула 1

Стилът на Люис Хамилтън става легендарен, особено през последните няколко години, тъй като той се фокусира много върху модните тенденции. Седемкратният шампион във Формула 1 сега е не само стрийт стил звезда от Седмиците на модата, но и важен гост от първия ред на най-важните ревюта.


Люис Хамилтън във Франция на пистата на Пол Рикар, 2021 г.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.