Следва

We Love: Оранжево+кафяво+Бела Хадид в есенната кампания на Michael Kors

4 цвята, които според Коко Шанел винаги са à la mode

В чест на рождения й ден, припомняме

 

All fashion преди 2 години

Често пишем за модерните сезонни цветове (Четете още: Trend Report: 7-те ТОП цвята на Есен 2021), но никога не забравяме за класиката, а на всеки 19 август я боготворим. Днешната рожденичка, легендарната Коко Шанел, беше и остава експерт по вечните тенденции. Със само един поглед в архивите разбираме кои цветове Габриел Шанел обича най-много, ето го списъкът от четирите нюанса, които носим винаги, особено на всеки 19 август. 

Черно

Очевидно, но си струва да започнем с него. Благодарение на мадмоазел Шанел, черното се превръща в символ на елеганс и самата Коко успява да промени масовата настройка, която придружава този цвят дълго време - дизайнерът веднъж завинаги изтласква траурния контекст на заден план.

Бебешко розово

Това е цветът на любимото цвете на Коко Шанел - камелия. Душата й е влюбена в нежното розово от 13-годишна възраст, след като гледа пиесата "Дамата с камелиите“ със Сара Бернхард.

Комбинация от черно и бяло

"Има всичко в черно и бяло. Заедно тези цветове създават абсолютна красота - те се сливат перфектно един с друг “, винаги казва Шанел и няма колекция на бранда, която да не се съсредоточава дълбоко върху симбиозата на двата ахромата.

Червено

"Червеното е цветът на живота и кръвта, аз наистина го обичам“, казва Коко Шанел. Той винаги присъства в нейния гардероб и особено в козметична й чанта. Никой не може да възрази срещу вечността на le rouge. 

More All fashion

Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

All fashion преди 1 седмица

Този септември ще е повече от месец. Remix, водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа, обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 1 седмица

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 1 седмица

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю