Следва

We Love: Оранжево+кафяво+Бела Хадид в есенната кампания на Michael Kors

4 цвята, които според Коко Шанел винаги са à la mode

В чест на рождения й ден, припомняме

 

All fashion преди 2 години

Често пишем за модерните сезонни цветове (Четете още: Trend Report: 7-те ТОП цвята на Есен 2021), но никога не забравяме за класиката, а на всеки 19 август я боготворим. Днешната рожденичка, легендарната Коко Шанел, беше и остава експерт по вечните тенденции. Със само един поглед в архивите разбираме кои цветове Габриел Шанел обича най-много, ето го списъкът от четирите нюанса, които носим винаги, особено на всеки 19 август. 

Черно

Очевидно, но си струва да започнем с него. Благодарение на мадмоазел Шанел, черното се превръща в символ на елеганс и самата Коко успява да промени масовата настройка, която придружава този цвят дълго време - дизайнерът веднъж завинаги изтласква траурния контекст на заден план.

Бебешко розово

Това е цветът на любимото цвете на Коко Шанел - камелия. Душата й е влюбена в нежното розово от 13-годишна възраст, след като гледа пиесата "Дамата с камелиите“ със Сара Бернхард.

Комбинация от черно и бяло

"Има всичко в черно и бяло. Заедно тези цветове създават абсолютна красота - те се сливат перфектно един с друг “, винаги казва Шанел и няма колекция на бранда, която да не се съсредоточава дълбоко върху симбиозата на двата ахромата.

Червено

"Червеното е цветът на живота и кръвта, аз наистина го обичам“, казва Коко Шанел. Той винаги присъства в нейния гардероб и особено в козметична й чанта. Никой не може да възрази срещу вечността на le rouge. 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.