Следва

Astro in Love: Двата сърцеразбивача на зодиака и едничкият, който се влюбва завинаги

Хари на Sentebale Polo: Бяло-червената униформа и 1.5 милиона дарение

Мемоарите са за добра кауза

Celebrities преди 2 години

Вчера зрителите на купата Sentebale Polo в Аспен, Колорадо бяха неочаквано изненадни от следната гледка: принц Хари на кон в пълна поло екипировка. Херцогът на Съсекс решава отдели от ценното си време за благотворително участие в събитието, но той се появяв само за да замахне с чука. Той се възползва от възможността да обяви, че ще дари 1,5 милиона долара от приходите от предстоящите си мемоари на Sentebale (Четете още: "Пиша това не като принца, който съм роден, а като мъжа, в който съм се превърнал“: Принц Хари с автобиография), благотворителна организация, която той съосновава през 2006 г. с принц Сесото от Лесото, която работи за подпомагане на деца, засегнати от ХИВ в Африка.

"Това е едно от няколкото дарения, които планирам да направя на благотворителни организации и съм благодарен, че мога да помогна по този начин на децата и общностите, които имат сериозна нужда от това,“ казва той в изявление. "Купата Sentebale Polo е от решаващо значение за осигуряването на средствата, необходими за напредъка на тази важна мисия и аз съм развълнуван, че мога да подкрепя Sentebale, както лично, така и финансово чрез отделно благотворително дарение, за да задоволим тази непосредствена нужда.“

"От Sentebale сме благодарни за личния му принос, който ще позволи на организацията да продължи да работи в пълен мащаб и да предоставя критични услуги на младежи в риск в Южна Африка,“ се казва в изявлението на благотворителната организация.

Хари участна на купата Sentebale Polo през 2018 г. и 2019 г. Събитието през 2019 г. е първият път, в който Хари прекара една нощ далеч от Арчи, след като той се роди. Тогава бившият принц пътува до Рим, за да участва и да събере средства за благотворителната организация, а през 2018 г. Меган Маркъл придружава любимия си на събитието, като дори пое отговорността да връчи купата на победителя в мача.

 

More Celebrities