Следва

100 години ужас: Най-кошмарните модни тенденции на миналия век

Оранжевите бански, леопардовата рокля и другите летни визии, с които Даяна подразва фамилията

Обичаме, когато модата е бунт 

All fashion преди 2 години

Лейди Даяна и онези тоалети, които променят кралското семейство, визиите, които принуждават британската кралска фамилия многократно да си затваря очите и да прави изключение след изключение от кралския етикет. В този #tb, посветен на summer стила на Даяна Спенсър, говорим за дрехите, които са тотално нетипични за стилистиката на Бъкингамския дворец и сега са супер актуални - лятната туника с гепардов принт, оранжевите бикини, нетипичната цветна комбинация от фуксия и червено, типична за Франция, и другите... Визиите на лейди Даяна от балове в посолствата, ваканционни бягствата от медиите и публични събития са смекчени с класа и вкус, но все пак секси и скандални, идеални и за нашето лято...


1988 г.

1. Секси роклята от 88-ма

Тоалетът с главно "Т”, защото в него е събрана цялата грация, авангардизъм и същност на лейди Даяна, както и умението й да се облича, категорично отказвайки да спазва правилата. Тази огнено червена рокля с лилав плат на гърдите, носена през 1988 г. в Банкок, е проектирана от Катрин Уокър. Визията е съчетана с богата аранжировка от цветя в косата и синя очна линия около цялото око. 


Coming in 2022: Ето какво очакваме от Season 5 на "The Crown"...


2. Пареото от 90-та

На 11 април 1990 г. Даяна е на почивка с децата си Хари и Уилям на остров Некер. Там тя носи легендарното плажно парео, съчетано с цял бански в същия десен, което е истинска фантазия за обожателите на анимализма в модата.  

3. Банският! от 93-та

На 2 януари 1993 г. принцесата е на почивка на карибския остров Невис. Оранжевият бански костюм на лейди Даяна влиза в историята с неоновия топ тип балконет на марката OOKIOH, в почти идентичен нюанс като долнището й с ниска талия. Плюс това, тази визия е основно вдъхновение за ретро тенденцията в банските костюми тази година. 

4. Шапката от 88-ма

Даяна Спенсър комбинира два пъти морското райе в тази визия - широкопола шапка, типична за английски следобед на терена на поло стадион например и макси шал с бели и сини ивици. В този кадър от 1988 г. принцесата на Уелс пътува до Австралия, отбивайки се в Сидни.

5. Белите очила, също от 88-ма

Вече може би не са "най-актуалните”, но на този кадър от 1988 г. лейди Даяна изглежда е откраднала чифт от колекционерските очила на своя приятел Елтън Джон (четете още: Fashion Starter: сър Елтън Джон, Exquisite десерт!) - квадратни, овърсайз, с бял неонов филтър, носени със супер класически перлени обеци. Авиаторската форма на очилата също така подчертава класическото осемдесетарско усещане за стил на Даяна и са перфектно продължение на зеления й тоалет.

More All fashion