Д-р Макдугъл:

Д-р Макдугъл: "Не захарта, а животинските продукти са бичът на диетата ни"

Д-р Джон Макдугъл е лекар, експерт по хранене, автор на 12 бестселъра и основател на програмата "Макдугъл". Последната му книга "Най-здравословната диета на планетата“ подрива основите на здравословното хранене, такива каквито ги познаваме досега.Д-р Макдугъл споделя защо захарта не ни прави дебели и как трябва да ядем много нишесте, за да отслабваме... 

"Колко е вероятно човек, който яде месо редовно, да стане жертва на диабет, сърдечни заболявания или рак в сравнение с такъв, който се храни изцяло на растителна основа? Ако следвате диетата, която проповядвам, базирана на нишесте, плодове и зеленчуци, без млечни продукти и изключително малко месо, тогава шансовете да получите всички често срещани заболявания - МС, ревматоиден артрит, рак на простатата, рак на дебелото черво, рак на гърдата, са нулеви", това е част от радикалното мислене за храната и диетата на д-р Макдугъл. Ние сме фенове на нишестената му диета, всичко за нея описваме и разказваме ТУК, а днес се съсредоточаваме с подробности върху нея и върху едно "по-голямо зло", според конвенционалната диетология - захарта. Надолу >>>Обикновено, когато хората мислят за нишестето, те мислят за понички и хляб. Но нещата не са съвсем такива - нишестената диета с високо съдържание на плодове и зеленчуци позволява използването на базови нишестета, сред които са ориз, царевица, картофи, боб, грах, леща и сладки картофи, които са и базовите храни в този режим. И колкото по-малко месо, толкова по-добре. Ето подробности от скорошен разговор с експерта, на когото винаги се доверяваме:

Има ли безопасно ниво на прием на животински продукти, които можем да ядем, без да се сблъскваме с тежки здравословни проблеми?
"Има ли безопасно ниво за консумация на животински продукти?“ е все едно да ме попитате: "Има ли безвреден брой цигари, които бих могъл да изпуша за ден, без да получа рак на белия дроб?“ Животинските храни не са необходими за синтеза на протеини, витамини, минерали или нещо друго в човешкото тяло. Можете да си набавите B12 чрез други процеси. Дозата е най-важното нещо, а животинските продукти категорично са токсични в количествата, които консумираме на Запад. Те са токсични по отношение на съдържанието на мазнини, а холестеролът и протеинът са много вредни за храносмилателната система. Те нямат диетични фибри, въглехидрати и са пълни със замърсители на околната среда."

Описвате рака с наистина интересни термини - той всъщност не се случва за една нощ, но след като се случи на някого, остава завинаги.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.