Следва

Силата на прошката: Хю Джакман в прегръдка с мама, изоставила го като дете

Taste Sofia: Япония в София, Umami!

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ... 

Food преди 2 години

Япония е пристан на мечтите ни... тихата пищност на острова е несравнима с никой друг пейзаж, ничия друга култура, никаква друга символика. А храната... японската кухня е една от трите в света, признати от ООН за изключителната си културна стойност; хранителните навици на японките - богатството от зеленчуци и морски дарове - ги правят най-красиво остаряващите жени в света. Всичко свежо и сетивно е на почит в Страната на изгряващото слънце, което прави японската храна същинско сетивно пътуване към здравето, младостта, вкуса, богатството...

Зажаднели за изяществото на източните преживявания, днес имаме две новини - не сме в Япония, обстоятелствата и дистанцията не позволяват, но имаме Япония в София - магично място с авторско меню, вдъхновено от Япония, безкрайно вкусно, предизвикващо всичките ти сетива- Umami! Място, което посещаваме винаги, когато зажаднеем за Изтока, като причини за това са точно 8: 

1. Авторско меню, вдъхновено от Япония, което пренася душата и тялото на 2 300 километра в приказна лазурна страна. 

2. Невероятно суши - Хосомаки сьомга, Нигири лаврак, игрив Криспи салмон рол и останалото... 

3. Супер качество - свежа риба, пухкав ориз, уханни подправки, exquisite уасаби, пресни меса и сезонни зеленчуци... няма да разказваме поотделно, вълшебството е по-осезаемо на място. 

4. Вкусът на храна, сготвена на японско барбекю, известно като "робата". Umami е един от малкото ресторанти, в които можем да опитаме вкуса на храна, приготвена на робата. Това е метод на готвене, близък до барбекюто - в буквален превод означава "готвене на огън“, който изпича по специален начин храната, запазвайки всички ценни вещества в нея, умножайвайки сетивните усещания. 

5. Величествени рибни специалитети - блек код, сьомга робата стил, сьомга терияки...

6. Морски предложения всякакви: Темпура микс със скариди (любимото ни!), Чапин-супа от морски дарове, Салмон такос и прочие - най-краткият път да се пристрастите към менюто на Umami.

7. Рамен, приготвен на бавен огън по авторска рецепта, защото толкова пъти, гледайки аниме, се замечтаваме за една автентична порция рамен с хубаво месо, фино сварено яйце и богат на вкус бистър бульон... 

via GIPHY

8. Японската градина на Umami е райски кът в сърцето на София, далеч от градския шум, създаден по модела на 400-годишната японска градина на Hotel New Otani в Токио. Закритата част на ресторанта се помещава в оригинална японска къща Сакура с фин и елегантен интериор, буквално внесен от Япония.

Да седим в градината на Umami е наслада, за която има и повече причини от изброените осем. Това е същото, като да си подариш малко Япония в един хубав топъл ден, в сърцето на града. Който е бил там, знае как се усеща това преживяване. Който не е бил, трябва да си подари поне едно лежерно бягство в този вълшебен ресторант.

За да улесним плановете ви и да ви накараме да намерите два или повече ценни часа, които да подарите на себе си и вкусовите си рецептори, като част от поредицата ни Taste Sofia View Sofia и Umami даваме на един от вас възможността да вземете любимия си самурай или възлюбената гейша и да хапнете в най-вкусния японски ресторант в града. Ваучерът за късметлията ще е в размер на 100 лева. За целта отбележете в коментар поне три от най-екзотичните души с вкус към изящната храна, казвайки им 愛してます*...

*от японски, Обичам те 

Umami е на бул. "Джеймс Баучер" 100 , 088 480 4040.
 

More Food