Следва

На есен с песен и задължително черно сако! 10-тe най-добри модела 2021

6-те задължителни корейски модни марки, на които да настроим радара си

Южна Корея тихомълком и неусетно се превръща в най-големия конкурент на Холивуд, създавайки изключително популярна музика, телевизионни драми и актуални трендове в сферата на красота и модата, които имат глобално въздействие. Тази седмица View Sofia празнува K-World, в който всички живеем.

 

All fashion преди 2 години

Може да се каже, че Южна Корея оказва влияние върху световната поп култура, но подобно твърдение би било твърде слабо. Всъщност възходът на поп културата в страната е толкова исторически, че има дори уникален термин, който описва влиянието му върху толкова много области на днешния живот: Hallyu - известен още и като Корейската вълна. Ако и вие забелязвате разрастването на корейската бюти индустрия, филми, телевизия и музика, значи вече изпитвате ефекта на Халю, който допълнително затвърждава позицията на източноазиатската страна като световна сила. Имена като Bong Joon Ho и BTS са начело в развлекателната индустрия, докато марки като Soko Glam заемат лидерски позиции в света на красотата. И с тези примери като препратки, изглежда, че корейската култура оставя златна диря в съвременната култура и добива небивала популярност. Докато все повече и повече хора от цял свят обръщат поглед към страната, си струва да обърнем внимание на областта, която печели все повече привърженици - модата.

Корея продължава да бъде източник на иновативност и модерност, и допринася за множество измерения на глобализацията. В този контекст, корейската модна сцена, която през последните години привлича главоломно държавно финансиране под формата на експортни програми от типа на Concept Korea, несъмнено трябва да е във фокуса ни на внимание.

За да сме в крак с топ трендовете на 2021-а, правим разбор на най-доброто от доброто сред  корейските модни брандове.

Minju Kim

Ако гледате Netflix Next in Fashion, може да разпознаете смелата и игрива естетика на едноименния лейбъл на Minju Kim. Моделите на дизайнера са „далновидни и практични, но въпреки това остават силно женствени. Ким, която печели конкурси за дизайн и облича звезди като членовете на BTS, често използва ярки цветове и щампи, които създава сама. Тя не следва тенденциите в индустрията, а по-скоро разглежда постоянно променящия се пейзаж на нашия свят, както на микро, така и на макро ниво, и го въплъщава в колекциите си. Това е дизайнер, който използва въображението си, за да ни пренесе в приказен свят, създавайки колекция след колекция. Пазаруваме оттук

iise

IISE смесва уличната мода и корейската култура, в резултат на което неговият дизайн изглежда необяснимо готин и модерен с вечно, утилитарно качество. Брандът използва местни тъкани и дизайнерски техники и внася в своите продукти влияния, вдъхновени от корейската култура. Невероятно е как IISE - който има всичко - от потници и тениски до аксесоари - размива границата между половете, която е много различна в сравнение с традиционната корейска култура.

hyien seo

За тези, които държат сексапила да присъства в гардероба им, Hyein Seo е задължителен бранд. В известен смисъл нейните дизайни са антипод на идеалите, които са толкова високо ценени в корейското общество, където външното утвърждаване и мнения са важни, а консерватизмът все още е дълбоко вкоренен. На практика, корейските идеали се коренят в конфуцианството, което кара мнозина да се обличат по-консервативно, макар че в страната вече има нарастващо движение за овластяване на жените и те са решени да нарушат патриархалните норми, за да бъдат по-изразителни в начина си на обличане. Hyein Seo, със своите безспорно секси и силно концептуализирани модели, играе голяма роля в тази тенденция: „Тълкуването на женското тяло като форма на освобождение променя начина, по който обществото гледа на различните прояви на себеизразяване. Консерватизмът вече не може да бъде стандарт и можем абсолютно да променим културните норми чрез начина, по който колективно се обличаме и представяме телата си пред външния свят", ни казват от бранда, който пазаруваме ТУК.

Andersson Bell

На пръв поглед Андерсон Бел изглежда като готина, минималистична скандинавска марка, но  всъщност е базиран в Сеул лейбъл, който усъвършенства градския, вдъхновен от улицата ежедневен стил. Помислете за скандинавския минимализъм и корейската категоричност и ще получите унисекс марката, която включва елементи от двете култури, за да създаде модели, които са вечни и ексцентрични с нетрадиционните си силуети. Линията е достъпна в световен мащаб при най-добрите търговци на дребно, което позволява на потребителите навсякъде да изпробват непринуденото стрийт облекло, което търсят. Удивително е, че една марка, която толкова отчетливо носи корейския дух, сега е призната във всички краища на света, а официалният им сайт е ТУК

Reike Nen

С дизайнерката Rei Yoon Hong Mi начело на Reike Nen, марката за дамски чанти и обувки предлага стилове, които пресичат границата между съвременно и класическо. Дизайнът им е много нестандартен, но и прост, съчетава се перфектно с различни визии, без да е скучен. Имат и чудесен цветови избор.  Независимо дали става въпрос за актуализиран вариант на класическия гардероб - като чанта през рамо или сандал с каишки - има нещо необяснимо уникално в моделите на Рейке Нен, което ги прави деликатно  изтънчени. Онлайн магазинът им е ТУК

EENK

Дизайнерът Hyemee Lee изпитва силна любов към винтидж модата и това се вижда в нейния бранд EENK. Всяка от нейните колекции нагазва дълбоко в класиката с модерен, неочакван обрат. Дизайнът на марката черпи от влиянията на различните отминали епохи, което води до широк спектър от стилове. Това е дизайнер, създаващ дрехи, които младите хора искат да носят на момента - дрехи, които вдъхват увереност и чувство за безвремие, и които са изработени наистина добре. Марката също така е невероятно гъвкава - можете да отидете във всяка точка на света, облечени в модел на EENK. „Хората вече не искат да се абонират за един единствен стил на обличане, а по-скоро да приемат различните тенденции, обхващащи толкова много различни десетилетия. EENK перфектно въплъщава това", твърди Хейми, а като един от най -добрите дизайнери в Корея в момента, само въпрос на време е дрехите й да си проправят път на запад. Официалният сайт на марката е ТУК.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.