Следва

Марката Estée Lauder на 75 години: историята на една непреследвана, но постигната мечта

Stüssy x Birkenstock е обувката, която ще поискаме от Дядо Коледа

Ако 2020 беше годината на Crocs (четете: Crocs превземат модния свят ), то 2021 е под всеобхватното влияние на немската Birkenstock

All fashion преди 2 години

В допълнение към факта, че Birkenstock се носят от почти всички известни личности и икони на стила - от Кендъл Дженър и Джъстин Бийбър до сестрите Олсън и Кристен Стюарт - марката може с увереност да бъде наречена главният моден фокус на годината.

В контекста на модерността, редица луксозни брандове се възползваха от възможността да си партнират с 247-годишната компания. Модна къща Valentino постави логото си върху кожени сандали Birkenstock Arizona през 2019-а, докато базираната в Ню Йорк Proenza Schouler пусна своя собствена лачена версия. Съ-творческите директори на Jil Sander Люк и Луси Майър преосмислят моделите Birkenstock с велурени слоеве кожа и кремави ленти от телешка кожа, вариация по темата прави и Стефано Пилати. Четете още: ДА, тя обу Birkenstock за "Оскарите" и ги съчета с кутюр Valentino.

Сега най-горещата марка улично облекло Stüssy поема Birkenstock. Американският лейбъл за първи път партнира с Birkenstock през 2020 г., пускайки два чифта чехли в неутрални цветове, а този път надраства сътрудничеството. 

За колекцията си за 2021-а, пусната в продажба на 27 август, Stüssy представя възродена версия на своето "бостънско" сабо, което излиза на пазара през 1979-а, в различни цветове, невиждани досега в дизайнерската гама на Birkenstock. Емблематичният чифт обувки идва в карамелено кафяво, слонова кост и прашен розов велур с логата Birkenstock и Stüssy отстрани. Искаме ги за Коледа! Най-късно. Розовото е вече продадено, но и карамелът е ок. 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.