Следва

Dolce&Gabbana 2021 Alta Moda: РЕВЮТО във Венеция

Lunchtime Shopping: 12 ватенки, ала Бела Хадид и Елизабет Втора

Ранно есенно вдъхновение от Бела Хадид и Лилибет. В резултат - избор измежду 12-те най-красиви ватирани палта на сезона 

 

Shopping преди 2 години


Бела Хадид, август 2021 г.

Обичаме твърдението на София Лорен: „Когато си много млад, трябва да се обличаш така, че дрехите ти да изглеждат подходящи и за 70 и 80-годишна възраст“. Разбира се, актрисата има предвид класическия стил, онзи вечен прочит на класиката, който не губи актуалност с времето и е бил, е и ще бъде подходящ във всеки един момент и във всяка една ситуация. Всички ние все още се възхищаваме на снимките на принцеса Даяна и кралица Елизабет, които през целия си живот остават верни на класическите костюми от две части с пола, на добре скроеното, елегантно вълнено палто, на класическите копринени вечерни рокли и пр. Същото отнасяме, особено в случая с Нейно Величество Кралицата, и към характерните за нейния гардероб ватирани връхни дрехи. Елизабет II обожава този тип якета и палта, като пречупва строгостта и леката им скучноватост чрез ефирен копринен шал. Този тренд с ватираните връхни дрехи сякаш няма остаряване - сезон след сезон те са тук, а този и миналия месец новите прочити на старата, но златна класика, ни заливат отвсякаде, включително от улицата. Техниката е предмет на стилови интерпретации от висок порядък, в които зае ред и Бела Хадид, която облече "ватенка" онзи ден, допълвайки я с черни обемни панталони, маратонки Asics и чанта от изкуствена кожа с леопардов принт.(Четете още: "И Елизабет в кюпа - кралицата се отказа от кожите")


Уличният стил на звездите: Бела Хадид, нещо като Бърни Сандърс



Кралица Елизабет II, май 1995 г.

Рикардо Тиши вярва, че с такова манто можем да отидем и на клуб - пример откриваме в последната му колекция за Бърбъри - Burberry Pre-Fall 2021. Виждаме модел, наподобяващ пелерина, комбиниран с изящни златисти ботуши. Габриела Хърст предлага да си поиграем с текстурата в един изцяло монохромен тоалет - пример виждаме на шоуто на Chloé Есен/Зима 2021 (госпожа Хърст е креативен директор на марката, припомняме).

Поради своята гъвкавост, класическото ватирано палто лесно се разбира не само с жокейски ботуши и мокасини, но и с кецове и маратонки, като тези на Бела, както и с всякакви аксесоари, включително цветен шал от мохер или пухен шал, който не отстъпва позиции и тази есен (като в новия lookbook на 12 Storeez), и който може да действа и като качулка в студеното време.


Делфини, лебеди, 200 еднакви чанти и другите най-странни притежания на кралица Елизабет II



Chloé Есен/Зима 2021


12Storeez Есен/Зима 2021

С или без яка, но с повтарящата се кройка на халат или тренч - ватираното палто тази есен ще се окаже нещо не по-малко универсално от черното вълнено палто или бежовия тренч. Носим го с класически костюми, с дънки или плисирани училищни мини или миди поли (а може и със средна дължина като на кралица Елизабет). Дреха като тази ще ни спаси дори в проливен дъжд - в комбинация с ярки гумени боти до глезена и панамка, например. Ето и 12-те ни любими, едно от които поне ще подарим на основния си гардероб тази есен.


Burberry, 3050лв


12storeez, 390лв


Arket, 342лв


GANNI, 690лв


MANGO, 179лв


1 Monclear JW Anderson, 3230лв


Tela, 850лв


Chloè, 5665лв


Rodebjer, 840лв


Paltò, 650лв

More Shopping