Месечен ХОРОСКОП - Септември 2021

Месечен ХОРОСКОП - Септември 2021


Помните ли носталгичната и вълнуваща тръпка от последните дни преди връщането в училище? Когато имаме още малко време за удоволствия преди да срещнем отново строгия учител или неприятен съученик; когато искаме да изживеем лятото в последните му романтични моменти и да вземем всичко от безгрижието и слънцето на септември... Астрологията този месец ни предлага такава космическа "отсрочка". След бурното лято, това е възможност да се върнем в нормалния път, подкрепени за начало от Новолунието в Дева на 6-ти, което е особено благоприятен ден за съставяне на списък и настройване за едно по-светло утре.

Единственият неприятен момент за месеца пристига на 10-ти, когато любовната планета Венера се премества в Скорпион, последвана от транзита на огнения Марс във Везни на 14-ти. Тази промяна поставя двете планети в напрегнато положение - Венера не обича особено да бъде в Скорпион, а Марс не обича да бъде във Везни. В такава ситуация са необходими компромиси. 

Въпреки акцента върху контролиращата Дева този месец, Пълнолунието в Риби на 20-ти ни напомня, че понякога е по-добре просто да се носим по течението. Това е особено важен урок, с който да влезем в сезона на Везните на 22-ри.

Месецът приключва с транзит на комуникационната планета Меркурий и ретроградната й фаза във Везни, започваща на 26-ти вечерта. Знаем много добре колко предизвикателни са тези моменти, но ако се мобилизираме отсега, няма да бъдем така обезпокоени от Р. М. Още за предстоящите 30 дни, знак по знак, надолу...