Следва

Американско жиголо: 20 x Ричард Гиър като млад по повод ЧРД

Сватбите на холивудските легенди: красиви ретро моменти, запечатали любовта

В архивните снимки има особена романтика. От младата и влюбена в Жак Шарие Брижит Бардо до трогателните кадри от сватбите на Лорън Бакол и Ингрид Бергман: днес, защото е малко мрачно навън, а нуждата ни от мечти е все така силна, ви показваме най-красивите черно-бели кадри от сватбените церемонии на холивудските звезди, от които няма да можете да откъснете очи .

 

Celebrities преди 1 година


Одри Хепбърн и Мел Ферер, Брижит Бардо и Жак Шарие, Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър

Холивуд винаги е бил една от основните ковачници на красиви любовни истории - не само на екрана, но и в живота. Романите на много култови звезди често се завързват на снимачната площадка (което, между другото, не ги прави обезателно мимолетни или краткотрайни). Показваме редки архивни кадри от церемониите на най-известните холивудски знаменитости на 20-ти век, идоли за милиони хора, дори и днес, цял век след златните моменти в младостта им.  

1921: Бъстър Кийтън и Натали Талмадж

През 1921 г. актьорът и режисьор на нямото кино Бъстър Кийтън се жени за първата си съпруга Натали Талмадж. На снимката знвездата стои като истукан, сигурно цащото му е за пръв път и сякаш леко се надсмива над ситуацията с невъзмутимия си поглед. Заедно двойката участва в комедийния филм „Нашето гостоприемство“, който Кийтън и режисира. За съжаление двойката се развежда 12 години по-късно, а Бъстър се жени още два пъти.

1933: Джон Уейн и Жозефина Алисия Саенц

Преди да стане звездата на куп култови уестърни, красивият актьор Джон Уейн решава да уреди личния си живот. "Главният каубой на Америка“ се жени за първата си съпруга Жозефин Саенц, дъщеря на генералния консул на Панама в САЩ след дълга връзка- Сватбеното тържество е на 24 юни 1933 г., а Уейн е на 26 години. Джон и Жозефин отглеждат четири деца, но бракът не е твърде щастлив. Двамата се развеждат през 1945 г. Сватбата обаче наистина е фантастична, вижте колко модерни, шик и безупречно елегантни изглеждат влюбените.  

1934: Джинджър Роджърс и Лю Ейрис

Звездите на черно-белите филми Джинджър Роджърс и Лю Лей Ейрис се срещат на снимачната площадка на „Не обичай залаганията“ през 1933 г. Женят се ноември 1934 г., за да се разделят по-малко от две години по-късно. Разводът е финализиран едва през 1940 г. Всъщност Джинджър е класическа многоженка - сключва цели пет брака, като всичките приключват с развод, Лю е вторият в редичката съпрузи. 

1937: Ингрид Бергман и Петер Линдстрьом

Първият избор на шведската звезда Ингрид Бергман е д-р Петер Линдстрьом, обещаващ зъболекар, а след това и неврохирург. Двойката разменя обети през 1937 г., но бракът не е стабилен: разводът идва през 1950 г., след като Бергман се впуска във връзка с Роберто Роселини. Репутацията на Ингрид пострадва, но актрисата бързо връща любовта на публиката и по-късно се омъжва още два пъти. Сватбеният й ансамбъл на церемонията с Петер Линдстрьом е супер необичаен и зашеметяващ. 

1939: Кларк Гейбъл и Карол Ломбард

Трагичната история на една от най-красивите двойки в Холивуд може лесно да бъде в основата на романтичен филм. Кларк и Карол се запознават на снимачната площадка на „Труден човек“ през 1932 г. и първоначално не се харесват. Двойката публично се шегува един с друг, докато ледът се стопява постепенно и двамата разбират, че всъщност са идеални един за друг. Кларк вече има два брака зад гърба си, но бърза да се разведе с предишната си съпруга, за да узакони отношенията с Карол. Влюбените живеят в ранчо, отглеждат пилета и коне. През 1942 г. Карол трагично загива при самолетна катастрофа. Смъртта на любимата е ужасен удар за Гейбъл: той се пристрастява към алкохола и, макар че се жени още два пъти - веднъж, както самият той казва „случайно“, а следващият път - за момиче, което поразително прилича на голямата му любов, никога повече не е щастлив. 

1940: Роналд Рейгън и Джейн Уайман

Преди президентството си Роналд Рейгън е успешен и обещаващ актьор. Първата му съпруга е "колежка" - актрисата Джейн Уайман, за която се жени две години, след като работят заедно във филма "Брат Плъх" през 1938 година. Церемонията се състои на 25 януари 1940 г. в Калифорния, а осем години по-късно двамата се развеждат, според съобщенията, поради политическите амбиции на Рейгън и личните различия.

1942: Норма Джийн Бейкър (Мерилин Монро) и Джеймс Дохърти

Преди да стане една от най-красивите блондинки в Холивуд на име Мерилин Монро, Норма Джийн успява да се ожени. Избраникът на 16-годишното момиче е 21-годишният Джеймс Дохърти, съсед на нейното приемно семейство. Първият брак на звездата е по сметка: бракът й помага да намери по-спокоен подслон.

1943: Рита Хейуърт и Орсън Уелс

През 1943 г. Орсън Уелс участва в постановка „Чудото на Меркурий“, организирана за войници, в която участва и Рита Хейуърт. Когато бъдещата филмова звезда е на 25, а той на 28, двойката решава да се ожени. Четири години по-късно звездите се развеждат: Уелс е вторият от петимата съпрузи на Хейуърт.

1944: Бил Робинсън и Илейн Плейнс

Известният артист и танцьор Бип Робинсън се среща с танцьорката Илейн Плейнс малко след развода с втората си съпруга Фани Клей. Робинсън и Плейнс се женят през януари 1944 г. и остават заедно до смъртта му през 1949 г.

1945: Лорън Бакол и Хъмфри Богарт

Хъмфри Богарт се среща с Лорън Бакол на снимачната площадка на „Да имаш и да нямаш“ през 1944 г. Това е нейната дебютна роля на екрана. По това време Бакол е неземна красавица на 19 години, а Хъмфри - с 25 години по-възрастен от нея. Женят се на 21 май 1945 г. в дома на писателя Луис Бромфелд във фермата Малабар в Охайо. Самият Богарт приключва предния си брак едва десет дни преди сватбата. Двойката участва заедно в четири филма и остава заедно до смъртта на Богарт през 1957 г.

1945: Бет Дейвис и Уилям Грант Шери

Снимката показва известната актриса Бет Дейвис в деня на сватбата с третия й съпруг, художника Уилям Грант Шери. Двамата имат дъщеря Барбара, която остава единственото биологично дете на Дейвис, която по-късно осиновява две деца заедно с четвъртия си и последен съпруг.

1945: Джуди Гарланд и Винсънт Минели

Винсънт Минели режисира Meet Me in St. Louis - един от най-известните филми с участието на актрисата Джуди Гарланд. По-късно се женят, датата е 15 юни 1945 г., а тя току що е навършила 23. След известно време се ражда дъщеря им Лиза, но през 1951 г. двойката се развежда.

1947: Кармен Миранда и Дейвид Себастиан

Любовта между актриса и продуцент е често срещано явление в Холивуд. През 1947 г. светът празнува нов брак - този между актрисата от португалски произход и холивудския продуцент Дейвид Себастиан. Двойката се среща на снимачната площадка на плажа Копакабана и скоро се оказват влюбени. Женени са щастливо до смъртта на актрисата през 1955 г.

1954: Одри Хепбърн и Мел Ферер

В архивните кадри се вижда сватбата на 25-годишната Одри Хепбърн и 37-годишния Мел Ферер. Церемонията се състои в Швейцария, а звездата е в лаконична рокля на Balmain. Влюбените се срещат случайно на коктейл, организиран от колегата на Хепбърн във филма "Римски празници" Грегъри Пек. Двойката има син, но бракът не се оказва стабилен и през 1968 г. се развеждат. След това Хепбърн се жени отново, този път за лекаря Андреа Доти. (Четете още: Всичко, което знаем за биографичния филм за Одри Хепбърн дотук)

1956: Грейс Кели и Рение III

На 18 април 1956 г. холивудската филмова звезда Грейс Кели се превръща в истинска принцеса. Актрисата и принцът на Монако се срещат на филмовия фестивал в Кан през 1955 г. И още на следващата година звездата първо пробва луксозната дантелена рокля от Хелън Роуз и след това се омъжва за Рение III в катедралата „Свети Никола“. Те остават женени до смъртта на актрисата през 1982 г. 


Розовата сватбена одежда на Грейс Кели - неизвестна, но божествена


1959: Дороти Дандридж и Джак Денисън

Холивудската актриса Дороти Дандридж се среща със собственика на хотел в Лас Вегас Джак Денисън, след като прекратява дългата си връзка с режисьора Ото Преминджър. Дороти и Джак сключват брак през юни 1959 г. и остават заедно три години.

1959: Брижит Бардо и Жак Шарие

Снимката показва щастливата 23-годишна Брижит Бардо и втория й съпруг, актьорът Жак Шарие. Двойката разменя обетите си в кметството на Лувесиен, където церемонията се води от кмета на града, а след това отива в луксозната вила на родителите й, където продължава партито. Бащите на двете филмови звезди са свидетелите на бракосъчетанието. Двойката се развежда през 1962 г., след като Бардо ражда сина им Николай. След това актрисата ще се омъжи още два пъти, но няма да има повече деца.(Четете още: Галерия: 10 кадъра Брижит Бардо и милионерът, който се жени за нея "по облог")

1964: Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън

В живота на влюбчивата Елизабет Тейлър има осем сватби, две от които с един и същи мъж. Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън се срещат на снимките на "Клеопатра" в Монреал. Влюбените снимат цели 11 филма заедно до развода си през юни 1974 г. Вярно е, че любовната им история не свършва дотук: след известно време Елизабет и Ричард решават да си дадат втори шанс и се оженват отново през октомври 1975 г. в Ботсвана. Този път романсът им не продължи дълго: развеждат се още на следващата година. 

1967: Присила и Елвис Пресли

Американката Присила е само на 14 години, когато среща 24-годишния Елвис Пресли в Германия през 1959 г., докато той служи в американската армия. Двамата започват връзка и Пресли в крайна сметка завежда хубавицата в САЩ. Женят се на 1 май 1967 г., но се развеждат шест години по-късно, след раждането на дъщеря им Лиза Мари. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 13 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.