Следва

Мъжът и виното. Еднакви по съдържание

Подаръци за много обич

Избора на подходящ подарък си е цяло изкуство, което изисква достатъчно време и солидна подготовка...

Лица преди 14 години

Изборът на подходящ подарък си е цяло изкуство, което изисква достатъчно време и солидна подготовка. Подаръкът за Свети Валентин си е висш пилотаж.

За да избереш правилния, първо трябва да си отговориш, какво искаш да й/му кажеш – “Ти си любовта на живота ми!” или просто “Много ми е хубаво с теб” и т.н.

След това започва чуденето колко да е романтичен, сантиментален, голям, скъп, забавен, полезен и безполезен. В разгара на този етап се появяват и объркването, и отчаянието, докато стигнеш до момента, в който всичко ти се струва подходящо или неподходящо.

За да те избавим от тези предпразнични мъки, ти подбрахме няколко идеи за подаръци, с които няма как да сбъркаш.

Хубава книга



Ако държиш да е книга и да е на любовна тематика, то “Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи” на Данаил Глишев е идеална. Изданието включва писмa oт личнaтa кopеспoнденция нa знaкoви фигуpи в бългapскaтa истopия - pевoлюциoнеpи, пoлитици, oбщественици, учени, писaтели, вoенaчaлници, xудoжници. Книгaтa пpедстaвя чaст oт нaй-знaчимите мъже и жени нa Бългapия в еднa paзличнa, мaлкo пoзнaтa нa читaтелите светлинa. Cpед текстoвете имa писмa, кoитo пpинaдлежaт нa лични apxиви и не сa били публикувaни дo сегa, което я прави интересно четиво не само от любовна, но и от историческа гледна точка.

Книгата е добър подарък за всякакъв повод, но много се надяваме изборът ти за празника на влюбените да не пада върху “Любовта трае три години” на Фредерик Бегбеде. Просто, някак не е подходяща.

Нещо за вкъщи



Ако сте семейство или просто живеете заедно, не е никак лоша идея да си подарите нещо за дома с няколко любовни нотки. Последната такава хрумка, която ни привлече погледа бе входна врата изработена по поръчка с издълбани буквално с ножка инициалите на семейството. Получава се нещо като Митко + Виктория = Неда. Със същия ефект можете да “гравирате” нов диван, реставриран скрин и т.н.. Симпатично + практично = Идеално!

Бонбони




Шоколадовите бонбони са толкова класика, колкото и клише, но от край време свързваме шоколада с ендорфин, щастие, любов и страст. А и кой не го обича? Но за да не изглежда, че си влязъл в първия магазин и си избрал първата кутия бонбони, изпречила се пред теб, била тя и най-луксозната, имаме решение за теб. Избери шоколадово сърце Un amour de St. Valentin от Jeff de Bruges в Mall of Sofia и изпиши върху него своето послание. Съветваме те в текста да проявиш малко повече изобретателност, за да не се превърне подаръка ти от много сладък в сладникав.

Rolex



Колкото и да го отричат, хората обожават да се фукат. Дори и да не е постоянно, всеки има нужда да го прави от време на време, за спорта. Така че, трябва просто да разбереш за какво тайно мечтае половинката ти и да намериш най-стилния му и изискан вариант. В случай, че не знаеш какво е или времето много те притиска, ако имаш възможност просто вземи Rolex. Той има невероятната способност да се харесва на всеки, да отива на всеки и да опрощава всякакви грехове.

Красива рокля



Същия ефект като новия Rolex, при дамите има новата рокля. Трябва само да знаеш размера й. Ако се колебаеш в тенденциите, консултантите в магазина ще те насочат. Избери я такава, че да подчертава това, което най-много харесваш в нея. Пролетта вече се пробужда по бутиците и части от новите колекции вече са тук. Ние ти предлагаме тази невероятна, току що пристигнала, секси, цветна рокля Paul Smith от бутик Trend Box.

Висок клас козметика



Не познаваме жена, която би казала не на качествената козметика. Винаги можеш да й вземеш палитра сенки, в нейните цветове Chanel – успехът ти е гарантиран. Но колкото и добре да мислиш, че я познаваш, никога не й подарявай фон дьо тен и в никакъв случай парфюм. Той е нещо абсолютно индивидуално и всеки си го подбира сам.

Никога не подценявай практичността на един подарък, било то и за Свети Валентин. Никой не обича близките му хора да му подаряват ненужни вещи, така че сувенирите остави за друг повод. Спокойно можеш да избереш нещо свързано с професията на партньора си. Така ще покажеш, че обръщаш внимание на всички аспекти от живота му, а не само на тези свързани с теб. Примерно литература, която ще му помогне да се усъвършенства.

И колкото и да е клиширано, каквото и да вземеш, най-големият подарък оставаш ти.

More from View Sofia

More Лица