Следва

Вече в Манчестър: Кристиано Роналдо, Джорджина Родригес и четирите дечица, сладки новодомци

Дон Жуан, mon amour: 6-те големи любови и 5-те изневери на Жан-Пол Белмондо

Живот, споделен с жените, ето кои са Любовите на Белмондо

 

Celebrities преди 2 години

Най-добър приятел на френското кино и очарователен актьор, обожаван от жените, Жан-Пол Белмондо почина на 6 септември 2021 г. на 88-годишна възраст, "спокойно в дома си в Париж", както сподели адвокатът му. Женен два пъти, съблазнител и на големия екран, и в реалния живот, преминал през "стотици" (по негови думи) кратосрочни връзки - тоталният романтик е зодия Овен, с Луна във Везни, което обяснява достатъчно... 

Сцена от "До последен дъх", 1960

Преди да започнем романтичния списък, маркираме един интересен факт, които обуславя влюбчивата и страстна душа на актьора - той признава, че за пръв път се увлича по жена само на 6 години. Историята започва с бащата на Жан, скулпторът Пол Белмондо, когато един ден икономката на семейството позира гола на Пол, и това е първото интимно-сексуално преживяване на малкия Жан-Пол. Пораствайки, той става същински изкусител; често среща на снимачни площадки или по време на социални събития своите любови и най-важни спътнички, все красиви жени, от които изброяваме шест - Елодия Константин, Урсула Андрес, Лаура Антонели, Карлос Сото Мейър, Нати Тардивел и Барбара Гондолфи... Поглеждаме назад към всяка една и любовта му с нея надолу, подробно и с въздишка, защото, както казва самият той: "Да се страхуваш е най-големият грах" и никога не се страхува от Любовта, нито от греховете. 

Елодия Константин, 1962 г.

Жан-Пол Белмондо се влюбва в танцьорката Елоди Константин, докато следва драматично изкуство в парижката Консерватория. На 17 януари 1959 г., след завръщането си от армията, той предлага брак на чаровницата, с която имат три деца - Патрисия (1958г.), Флоранс (1960 г.), и Пол (1963 г.). Двамата категорично се обичат, но през 1966г. прекратяват брака си, защото той се влюбва безумно и изневерява на Елодия с друга жена...

Урсула Андрес, 1967 г.

Колегата му Урсула Андрес е известна актриса и най-изкусителното за времето си момиче на Джеймс Бонд, с която се запознават на снимките на "Премеждията на един китаец в Китай". Както обикновено се случва в такива "деликатни" ситуации, двамата опитват да скрият аферата си, но статутът им на обожавани големи актьори не позволява това. Медиите разкриват отношенията им и бурната мигновена любов става причина Белмондо да срине всичко, изградено с Елодия. Връзката му с Урсула продължава шест години, не малко, но и не много, а краят идва заради безумната ревност, която той постоянно изпитва към нея. Именно този душевен порок на красавеца го кара често да отлага работата си по продукции, в които участва, защото иска да присъства лично на нейните ангажименти пред камера. Респективно, когато тя е свободна от ангажименти, той строго държи да го придружава винаги, да бъде неотлъчно до него, за да "е по-сигурен" във верността й. Това изтощава и наранява красавицата и години по-късно тя споделя: "Бях се превърнала в негов роб..." Задушаващият романс приключва през 1972г., защото (както сякаш винаги иронично става с много ревнивите мъже) той отново се влюбва в друга... 

Лаура Антонели, 1977 г.

Жан-Пол се среща с италианката Лаура Антонели, актриса и Playboy звезда, на снимачната площадка на "Повторният брак". И двамата почти моментално се разделят със съответните си спътници (неговата Урсула и нейния Енрико), но не смогват физически да са особено време заедно, колкото и влюбени... Живеят на различни места - той в Париж, тя в Рим - и връзката им е предимно "телефонна", "Чувахме се абсолютно всеки ден", казва Лаура. Все пак красотата на отношенията им е силна; когато тя умира през 2015г. Бабел казва: "За мен тя бе невероятна спътница, надарена с огромен чар. Професионалист, който всички ценяха на снимачната площадка. Искам да запазя само тези прекрасни спомени за нея". Вярваме, че така и се случва, макар че актьорът прекратява връзката с обичайния си прийом - изневяра. 

Карлос Сото Майор, 1982 г.

Жан-Пол и Карлос, бразилски модел и певица, с която имат почти 30 години разлика, са емблематична двойка през 80-те. Връзката им продължава 7 години, до 1987-а, а 30 години по-късно двамата остават много близки. Знаем това, защото миналата година Белмондо сподели, че връзката им е била "пикантна и весела“, бихме добавили - и много стилна.

Нати Тардивел, 1993 г.

Жената, изместила Карлос в сърцето на Белмондо, е балерината Нати Тардивел, с която се запознават на Откритото първенство на Франция по тенис през 1989г. Актьорът моментално попада под магията на красавицата и се жени за нея на 29 декември 2002 г., ражда им се дъщеря Стела, четвърто дете за актьора, но се развеждат през 2008 г. Натали става втората жена, в която Белмондо е така дълбоко влюбен, че я прави своя съпруга. Тя се грижи за него през няколкото инсулта, които той преживява и от които никога не се възстановява напълно, но двойката се разделя след няколко години.   

Барбара Гондолфи, 2008г.

Белмондо се запознава с финалистката в конкурса "Мис Белгия", която подобно на третата му половинка е бивш модел на Playboy и пожелава развод с Натали през 2008 г. Романсът им обаче не е никак спокоен, защото актьорът разбира, че новата му любима се занимава с незаконен бизнес и финансови измами заедно със съпруга си, което засяга лично и него самия. Двамата се разделят през 2012г., когато на Бебел му се налага да се изправи пред френските и белгийските власти, за да даде обяснения за разследване срещу нея.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 22 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.