Следва

Balmain и Bvlgari върху Зендая, closer look на най-добрата event визия на момичето

Taste Sofia: Orsetti

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

Food преди 2 години

Когато вчера някой зададе въпроса "Къде са най-добрите еклери" в София, възникна лека суматоха, защото, както е известно, всеки има различна интерпретация на понятието "добър сладкиш", още повече, ако е емблематичен като еклера.

След кратки анонси за и против пълнежа с кафе, ванилия, шоколад, Редакцията ни се обедини около едно място, от което всички пазаруваме еклери. Вече емблематична за София, сладкарница Orsetti, с двата си обекта - на бул. Дондуков и на ул. Шишман, е мястото, от което купуваме най-вълшебните мини еклери в света, най-симпатичните петифури на света в огромен набор от вкусове и варианти; най-готината пица на парче, идеална за на крак или в колата, докато препускаме към следващото място в града; най-изящните торти, най-вълшебното кафе.

Orsetti (от италиански Мечета), се появява по диагонал на Операта през 2013, и оттогава изповядва религията, която изповядваме и ние - тази на добрия стандарт. Мястото е елегантно, витрините са като вълшебство от по-добър, приказен свят, сервизът - обезателно от много ведри хора, какъвто трябва да бъде.

Нареждайки се пред касата, обикновено правим следното: два еклера и една петифура с шам фъстък плюс кафе и сода с лимон "за тук" и кутия от средните или големите с дребните пастички, които ни избере момичето или момчето зад щанда, за да е изненадата пълна, освен сладка, когато се приберем вкъщи и отворим елегантната кутия от тъмен рециклиран картон с логото на Pasticeria Orsetti отгоре.

Ако обичате деликатния вкус, елегантността в поднасянето, здравословния маниер на забъркване на съставките, терминът less is more, и изобщо идеята, че в някои отношения София превъзхожда Милано, включително чрез десертните бижута на Orsetti, това е мястото за вашата торта, за вашия еклер, за вашето "Яж, моли се и обичай". Такъв трябва да бъде животът, такъв трябва да бъде вкусът му - истински, нежен, шеметно изящен, здрав и личен. Като малък еклер с шоколад. Като глътка еспресо. Като хапка италиански сладкиш.

Вече е ранна есен, всички сме в София по повод новия сезон, затова и, отбивайки се за ежедневната доза елегантност в Orsetti, уговаряме за един от вас една от най-вкусните торти на света - по избор, директно от витрината, направена току-що. И и тя, както всичко останало в най-симпатичната сладкарница в града, се прави изцяло ръчно, с италианско брашно, захар, масло, прясно мляко, сметана, маскарпоне, крема сирене, ядки, плодове, бадемово брашно, желатин, италиански шоколад и никакви консерванти и хидрогенирани мазнини с изключение на течен шоколад Нутела, и всъщност не се "лепи". С нея се "лети".

Един полет до Италия и обратно, от нас и Pasticeria Orsetti, под формата на току-що приготвена прекрасна торта, ще е за един от вас в нашия #giveaway, в който участвате от днес до 20 септември 2021г., при едничкото условие: тагнете поне трима сладки естети, с които ще споделите това имагинерно сладко пътуване - пътуване в автентичността, качеството и любовта. Които, както знаем, са в детайлите. И се откриват най-добре в малките жестове.

  

More from View Sofia

Венсан Касел и Тина Кунаки: 11 факта за любовта им, по повод ЧРД 55 на Венсан

Celebrities преди 2 години

На него все още не могат да му простят раздялата с Моника Белучи. Тя е обвинявана, че е с него по сметка. Малко хора вярват в любовта им, но това не притеснява тези двама красавци - щастливо женени родители на момиченце   

Бриджит Макрон, Нанси Рейгън, Мелания и другите - най-зашеметяващите тоалети на Г-7

Celebrities преди 2 години

Световните лидери се събраха на 47-ата си традиционна среща на върха на G7 в курорта Карбис Бей, снимаха се с Кралицата, направиха си изводите и начертаха плановете, след което се разотидоха по места, за да продължат лидерската си дейност. View Sofia взима повод от скорошното събитие и днес обобщава най-великите стил-снимки от срещите на Г-7 през тодините 

More Food