Следва

Много свеж сериал: Sex Education се завръща на 17 септември, ето го трейлъра

10 тъжни филмa в Netflix за онези моменти, в които просто трябва да си поплачете

От истории за трагична любов до просто трагедии

Movies & TV преди 2 години

Понякога всичко, от което наистина се нуждаем, е да си поплачем едно хубаво. Преминавамe през трудна раздяла, имали сме лош ден в работата, мислим за състоянието на света или просто защото ей така ни се е приискало, един трогателен филм има своя начин да бъде нещо красиво и катарзисно. Ако точно от това се нуждаете в момента, в каталога на Netflix има доста сърцераздирателни филми, които да ви разчувстват. Списъкът по-долу е изпълнен с най-тъжните филми в платформата, допълнен с класация „грозен рев“, за да сте подготвени за количеството носни кърпи, сладолед и вода, които ще ви трябват да се ре-хидратирате.

1. The Lovely Bones (Очи от Рая)

Базирана на книгата от Алис Сиболд със същото заглавие, The Lovely Bones разказва историята на 14-годишно момиче, което е трагично убито. Гледайки от Рая, тя следи как семейството ѝ отчаяно търси отговори на трагедията.

Шансът да плачете с глас: 10/10

2. The Time Traveler’s Wife (Жената на пътешественика във времето)

Плачем заедно, докато гледаме как героинята на Рейчъл Макадамс се бори с липсата на любовта на живота си, докато той пътува из времето.

Шансът да не смогнете с попиването на сълзите: 8/10

3. Five Feet Apart (На пет стъпки от теб)

В Five Feet Apart героите на Коул Спраус и Хейли Лу Ричърдсън са тийнейджъри, диагностицирани с муковисцидоза, които рискуват да се убият един друг, ако се приближат твърде близо.

Шансът да скърбите юнашки: 10/10

4. Silver Linings Playbook (Наръчник на оптимиста)

Ако вие или ваш любим човек е трябвало да се справя с психично заболяване или, по-специфично биполярно разстройство, то този филм will hit close to home. Но пък от хубавата страна на нещата, има доста забавни шеги.

Шансът да си поплачете е 6/10, а оптимизмът прави нещата приятно катарзисни.

5. Marriage Story (Брачна история)

Скарлет Йохансон и Адам Драйвър си спечелиха по награда Оскар за изпълнението си като семейна двойка, преминаваща пред изтощителна раздяла, която показва конфликтните страни на любовта, развода и семейството.

Шанс за рев: 5/10

6. Roma (Рома)

Бързо навлизайки в този филм на Алфонсо Куарон ще разберете защо печели Оскар. Развивайки се в началото на 1970-те години, филмът разказва за трудния живот на икономка в Мексико Сити.

Шансът да поплачете доста: 9/10

7. Irreplaceable You (Незаменимият ти)

В този оригинал на Netflix следим историята на жена устремена да намери нова приятелка на годеника си, след като научава, че има рак и не ѝ остава много време живот.

Шансът да плачете по време на и след филма, включително хлипайки: 6/10

8. The Pianist (Пианистът)

Едриан Броуди печели Оскар за най-добър актьор за ролята си в тази сърцераздирателна история за Холокоста, базирана на събития от реалния живот.

Шансът да не може да спрете сълзите: 6/10

9. Someone Great (Едно последно парти)

Пригответе се да бъдете примамени и залъгани по страхотен начин. Този филм се маскира като забавна комедия за момичешка вечер навън, но преди да се осъзнаете ще плачете неконтролируемо за този, който се изплъзва.

Шансът за рев: 8/10

10.First They Killed My Father (Първо убиха баща ми)

Този филм е по-малко тип „яж сладолед и плачи“ и по-скоро „не мога да повярвам, че това е човечеството“ и „си изплачи очите“ тип. Разказва се за петгодишния Лоунг Ънг, принуден да стане дете войник по време на Камбоджанския геноцид.

Шансът да плачете да страдате от дъното на душата си с героя: 10/10

More Movies & TV