Следва

С вейка от маслина: 5 здравословни плюса и 1 минус на средиземноморския плод

Beauty Starter: Деси Пъркинс за филтрите, грима, вагиналната парна баня и още

Въпреки че тя става популярна с make up майсторството си, бюти инфлуенкърката Деси Пъркинс, гримьор на Ким К и други известни, все по-често прибягва до мицеларната вода, за да отмие тоновете грим и да ни разкаже какво се случва под всичките мазила и макиаж продукти

Celebrities преди 2 години

Независимо дали става въпрос да признае депресията си след спонтанния аборт, или да заснеме пъпките по лицето си, които иначе остават скрити под сериозния грим, тя не се страхува да споделя съдържание, което не винаги отговаря на общата представа за красота, все пак оставайки секси, интересна и дръзка. 



"Помня как преди години качих видеоклип, в който показвам как прикривам акнето си с грим и осъзнах каква сила ми дава това видео, защото разбрах колко несигурна съм била в себе си, за разлика от днес. И сега получавам много отзиви от последователите си; толкова много хора откриват себе си в клипчето", казва Пъркинс. "В този момент осъзнах, че хората искат да виждат истината. Много неща, които гледаме онлайн, са направо перфектни, но хората не искат това, те искат да видят несъвършенствата и проблемната кожа, защото така не се чувстват сами с проблемите си."

Пъркинс пуска на пазара свой козметичен бранд и въпреки че все още намира време да гримира Виктория Бекъм и Ким Кардашян, е наясно, че истинската й мечта е да остави своя отпечатък в категорията "грижа за кожата". Недълго след раждането на сина си, Пъркинс приветства пристигането на Dezi Skin, линията си за грижа за кожата, по която работи в продължение на две години. Подобно на много цветнокожи жени, тя е запозната с трудната борба срещу хиперпигментацията и тъмните петна, което става повод за създаването на дебютния й продукт Claro Que C - мощен, блестящ серум с витамин С, който съчетава звездната съставка с Dezi Youth Juice - антиоксидантен коктейл от мексиканска слива, драконови плодове, акай, тамаринд, манго, сурсоп, гуава и авокадо - който всяка кожа би отпила с удоволствие. В много близък и искрен разговор Пъркинс говори за медитация, филтрите в Instagram, процедурите с вагинална парна баня и още - споделяме, защото know-how от такъв човек винаги е добре дошло!

Възприемаш ли красотата като за грижа за себе си?
100 процента. Също така мисля, че зависи от това как всеки вижда красотата. Лично аз, когато отделя време да направя нещо за себе си, това ми помага психически. Независимо дали става въпрос за грижа за кожата или грим, нещо в бюти ритуалите ме кара да се чувствам сякаш поставям себе си на първо място и мисля, че това определено е важно.

Начинът, по който мислиш за красотата, промени ли се по време на пандемията? Как точно?
Изолацията ми показа, че в света има твърде много повърхностна красота. След като махнем целия блясък и гланц, осъзнаваме какво е наистина важно. Все още не ходя на събития, не се глася и това ме кара да се съсредоточа повече върху вътрешното си "аз" - върху медитацията и подобни неща, вместо да се занимавам с причудливи блясъци и лудо облекло, които бяха ежедневието ми преди пандемията. 2020-та ме промени изцяло. Мисля, че ще бъде още по-вълнуващо сега да се измъкнем от целия този стрес. Ще бъде много истинско изживяване. Преди исках да излизам, за да събирам погледи, да се снимам, но сега мисля, че изживяването всъщност е да се свържа с хората, да имам истински моменти и чисти разговори с тях. Много съм развълнувана от това.


Beauty Starter: Аня Тейлър-Джой, вампирското червило, боядисаната коса и светлите мигли


Какво искаш да знаят повечето хора за работата ти?
Иска ми се хората да разберат, че това, което правя, е нещо повече от просто грим за пред камерата. Изглежда лесно, но всъщност съм толкова притисната от времето, особено сега, когато стартирам кариерата си, че съм под голям стрес. Нямам представа какво правя. Сама съм си оператор, редактор, гримьор, продуцент, мениджър и асистент. Нямам никого, който да ми помага, така че, когато получавам имейли от брандовете, се преструвам, че имам цял екип. Това е просто много работа и обичам да я правя, но определено искам хората да не омаловажават стреса и труда ми.

Кое е най-проблематичното "не", което си чувала в кариерата си, и на какво те научи то?
Никога няма да го забравя. Бях в заседателна зала на голяма компания и дълго разговаряме. Целях да подпиша договор, защото знаех, че го заслужавам. Точният отговор, който получих, беше: "Това са много пари за малко момиченце" и в крайна сметка ми отказаха. Това бе огромна повратна точка за мен, защото осъзнах, че отказът ме тласна да търся своето и да се боря за правата си. Толкова отдавна искам да стартирам собствена марка, че изведнъж си казах: "Започнам от утре". Ставам и действам! И точно това правя. Това е най-хубавото нещо, което ми се случвало. Така че всъщност получих най-доброто "не" тогава.

Кое е най-голямото предизвикателство при стартирането на собствена линия за грижа за кожата?
Формулировката коства много работа. В миналото съм правила няколко колаборации, работейки с химици върху козметични грим продукти и от това получавах незабавно удовлетворение. Наистина можете да тествате и да носите гримове и бързо да видите дали работи и дали ви допада формулата. Докато при грижата за кожата е доста по-предизвикателно. Трябва да уча за суровините, след което да премина през пробния период на тестване на даден продукт, за да се уверя, че работи. Процесът е дълъг и труден. Вървя напред-назад, напред-назад, опитвайки различни продукти и имам чувството, че така ще е винаги.

Разкажи ни за срещите си с феновете?
Преди години организирах нещо, наречено Squad Tour, където аз, съпругът ми, най-добрата ми приятелка и нейният съпруг обикаляме и се срещаме с феновете и ги поздравяваме. Това е нещо като лов: Никога не казваме къде ще бъдем до един час преди събитието; уж ще сме в Аризона един ден, а в Тексас на следващия. Спомням си за една среща в Хюстън. Предварително информирахме за датата на пристигането си и когато вече бяхме там, беше невероятно да видим всички хора, които идват, за да ни приветстват. Те държаха специално направени плакати, ние бяхме зад витрини, а феновете удряха по стъклото, докато сме вътре. Спомням си, че започнах да плача, защото не можах да повярвам, че това се случва с мен. Наистина е нереално, че тези хора искат да ме срещнат. Една фенка дори плачеше, казвайки, че нашите видеоклипове спасяват живота и й помагат да преживее депресията. Дотогава си мислех, че с бюти клиповете заявявам: "О, аз просто изнасям урок, помагащ на някого да се гримира или каквото там е видеото, но когато видиях как това се отразява на хората, си дадох сметка за въздействието, което мога да имам. Никога няма да забравя този момент.

Къде бих искала да видиш бюти индустрията в близко бъдеще?
Мисля, че ставаме все по-приобщаващи, което е красиво. Искам да виждам неща, които са по-реални, но си давам сметка, че е нужна дълбока промяна в мисленето на хората, за да се случи това. Искаме всичко да изглежда перфектно, но в действителност перфектността не е възможна. Знаете ли, понякога хората ме питат защо си слагам филтри на сторита в Инстаграм. Понякога това се иска на всички ни, нали? В такива моменти не се чувстваме страхотно в кожата си и избираме тази опция. Всички негодуват, но и същевременно стават критични, когато махнем филтрите - започват да ни одумват за всяко малко нещо. Ако имаме пъпки, ако тенът ни е неравен, ако порите ни се виждат... май сме свикнали да виждаме всичко толкова перфектно, че дори не осъзнаваме колко е различна реалността. Би било хубаво, ако хората просто станат малко по-толерантни към несъвършенствата, включително и аз.

Попълни празното: За съжаление _______ си заслужава.
Смятам, че лазерните процедури за лице си заслужават. Може би очаквате да кажа нещо хубаво за ексфолирането с кафе, но това няма как да стане, защото сме в 21-ви век и смисленото според мен са новите технологии. Скъпи са, но всъщност с тях виждаме резултати. Помагат за подобряване на кожата на по-дълбоко ниво - бръчки, стягане и куп различни ситуации. Не се подлагам много често, досега само няколко пъти, но познавам хора, които редовно ходят на процедури и съм свидетел на драматични резултати, които ме оставят без думи. Всеки път, когато отида в СПА-център, преживяването е една малка градска приказка. Всъщност сега правя лазерно лечение и на корема си, за да прибера кожата, отпуснала се след раждането. Отидох в клиниката за лимфодренажен масаж, за да премахна отоците в тялото си, и козметичката ми разказа за Vela Shape. Когато публикувах историята много жени ми казаха, че така подобряват текстурата на тялото си след раждане и това си заслужава.


Beauty Starter: Прелестна Маги Маурер или защо храната не е козметика


Кой, според теб, е най-добрият продукт за красота на достъпна цена?
Наистина много обичам продуктите на NYX Cosmetics. Мисля, че това е страхотна достъпна марка с висококачествена формула и през цялата ми кариера - от самия старт та чак до сега - някои от любимите ми продукти са NYX. Те имат страхотни гелове за вежди, а продуктите им за устни са невероятни - гланцът им и матовият прайм са разкошни.

Околоочните кремове "струват ли си"?
Хаха, сериозният дебат за околоочния крем...  Струва ли си? Или не? Имаме ли нужда от него? Аз мисля, че си заслужава, най-вече защото чувствам, че текстурата под окото се различава от текстурата на останалата част от лицето, така че е важно да се третира правилно. Използването само на някакъв нормален крем за лице може да е твърде тежко за зоната под очите и за чувствителна кожа там, заради което да се образуват торбички. Аз не искам да рискувам (четете още: 17 околоочни кремa, които НАИСТИНА си вършат работата!).


Beauty Starter: Бар Рафаели, прекрасната майка на три деца, без грим и преструвки


Кое е най-дивото ти и луксозно бюти изживяване?
Отидох в козметичен СПА-център и си направих лечение с вагинална парна баня. Знам, знам, че звучи откачено. Но по онова време ми казаха, че е чудесно при проблеми с безплодието, с което се боря отчаяно, така че си казах: "Ами, добре, нека опитам" (четете още: Акупунктура и безплодие - помага ли, колко и как?). Определено никога няма да забравя това преживяване. Още с влизането ми казаха: "Добре, ще ви поставим в тази гигантска яйцеподобна машина, като в машина на времето, и просто ще ви обгърне гореща пара." Трябваше да лежа в това "яйце" около 30 минути. По онова време наистина бях отчаяна, но скоро след това забременях и родих сина си, така че мисля, че съм добре сега (смее се). И приключвам с вагиналната парна баня завинаги.

 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.