Следва

Lorde в Schiaparelli, Balenciaga, Alexander McQueen, Dolce & Gabbana, Marni, Dior, Gucci и Celine за Vogue

Американският университет награди д-р Кристалина Георгиева с почетното звание „Доктор хонорис кауза“

Американският университет в България (АУБ) удостои д-р Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на специална церемония, която се състоя днес в Благоевград

Celebrities преди 2 години

Д-р Кристалина Георгиева получи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ от д-р Дейвид Евънс, президент на АУБ и г-жа Виктория Ентуисъл, зам. председател на настоятелството на АУБ, като признание за нейната съществена хуманитарна дейност, за трайния ѝ принос към каузата на образованието и активната й работа в областта на международното сътрудничество.

„Приемам това признание от Американския университет в България с гордост и смирение. Да инвестираш в хората и да изграждаш човешкия капитал е в основата на силната икономика и съм убедена, че постоянният ангажимент на университета към етично лидерство и качествено образование ще даде възможност на неговите студенти да растат, да се възползват от нови възможности и да бъдат сила за добро в света,” каза д-р Кристалина Георгиева в речта си веднага след, като получи високото отличие.

„Удостояването с почетна степен е рядко и специално събитие в живота на всеки университет. В АУБ това не се случва всяка година. Несъмнено д-р Георгиева е лидер, който в кариерата си е отстоявал най-високите ценности, ценности, които ние в АУБ също споделяме. Тя служи на своята страна и на света чрез забележителните си постижения в областта на хуманитарната помощ, етичното лидерство, равенството между половете, екологията – ако трябва да назовем само някои от тях“, каза д-р Еванс.

След официалната церемония в кампуса на университета д-р Георгиева даде думата на студентите от АУБ да зададат въпроси, които ги вълнуват. Тя сподели опита си в Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия и обсъди икономическото възстановяване и постигането на финансова стабилност на държавите по света, борбата с климатичните промени и преодоляването на трудностите, причинени от пандемията.

На събитието присъстваха също нейно превъходителство посланикът на САЩ в България Херо Мустафа, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, областният управител Николай Шушков и председателят на Общинския съвет в града Радослав Тасков.

Кристалина Георгиева се счита за един от най-важните световни лидери заради активната си международна дейност. Тази година тя беше включена в престижния списък на списание Barron’s за 100-те най-влиятелни жени в САЩ в сферата на финасите. През 2020 г. тя беше избрана сред 100-те най-влиятелни хора в света в традиционната класация на американското списание "Time".

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 2 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.