Следва

Арт-чанта: Новата колекция Artycapucines на Louis Vuitton е тук!

Истории от живота: Rich White Lady, aka Никълъс Фланъри

Звездата на TikTok с милион и седестотин хиляди последователи, имитиращ Кари Брадшоу и компания така добре, че и да не ти харесва тикток, не можеш да не се разсмееш   

All fashion преди 2 години

Никълъс Фланъри е на 25, завършил право в университета на Манчестър, и живее с майка си в Лийдс, Великобритания. Вероятно го познавате като Rich White Ladу - "богатата бяла жена" в полупрозрачен халат в стила на златния век на Холивуд, която буквално взриви TikTok. Видеата на Никълъс за приключенията на Катрин Бейтс, която живее в класически английски дом с идеално поддържана морава, грееща зад прозорците, а на улицата се излиза само в палта от естествена кожа и чанти Birkin, събират милиони след милиони гледания в мрежата. В една от сериите от неговия TikTok-сериал Катрин заминава на Седмицата на модата в Ню Йорк, където членове на PETA я поливат с боя (да, препратката е към Саманта от "Сексът и градът"), а в друга влиза зад решетките в разкошен копринен халат за убийство на бавачката. Какво следва? Спойлър: Rich White Lady вече е на свобода. Гаранцията й е внесена от свекървата, която е втрещена от снаха си - главната героиня в измисленото шоу: "Cериозно ли, Катрин? Затвор? Какво следва оттук насетне? Полиестер?!?". 

@nicholas_flannery

Crazy Mother-in-Law always there at the worst moments ##RichWhiteLady ##biglittlelies ##nicolekidman ##desperatehousewives

♬ Big Little Lies (TV Theme) - Voidoid

Никълъс вече е в рейтинга на най-смешните акаунти в TikTok в класацията на американския Vogue, а пародията му на сериала "Големите малки мъжи" репоства дори Рийз Уидърспуун (чиято героиня, както и много други персонажи от сериали като "Отчаяни съпруги", лежат в основата на образа Rich White Lady). Все пак, самият Фланъри твърди, че го вдъхновяват и реални хора: "Често собствените ми наблюдения върху истинския градски живот в провинциална Англия са отправната точка. Може би съседите ми не въртят романи с градинарите си, нито закопават трупове в задния двор, но така или иначе, има доста общи неща". 

Колегите от Vogue се свързват с Никълъс с молба да поговорят за невероятната му TikTok-кариера, животът му офлайн, както и за пребогатия гардероб на Rich White Lady, изграден в най-добрите традиции на осъзнатото потребление. Дрехите за превъплащенията си той търси във винтидж и секънд хенд магазини, на къде каквато сезонна разпродажба има, включително тези, организирани пероиодично от съседите му (именно на такава разпродажба той открива своята скъпоценна чанта Birkin). 

Как започна всичко с Rich White Lady, Никълъс?
Много обичам всичките тези сериали за провинциалния живот, защото ми напомнят, в най-добрия смисъл на думата, за моя град. Докато разглеждах TikTok установих, че в най-гледаното излиза саундтракът от "Големите малки мъжи". Сетих се, че недалеч от дома ми има къщичка до езеро, около която можеше да се снимат пародии на сцени от сериала. Първото видео буквално взриви акаунта ми. Тогава реших да опитам да продължа историята и започнах да експериментирам със смешни стереотипи за живота на екранните Rich White Ladies.

Т.е., до появата на Катрин Бейтс не сте публикували кой знае какво в тикток?
Абсолютно вярно. Свалих си TikTok през януари 2020, когато се случи карантината. Снимах обикновени видеа, старайеки се да следват трендовете. Понякога показвах рецепти, защото обожавам да готвя, но видеата не станаха вайръл. В тази мрежа най-много ми харесва, че хората не се притесняват да бъдат себе си, като едновременно се открити към всеки вид хумор. Именно от това се възползвах с Rich White Lady.

@nicholas_flannery

I’m getting my money’s worth with this movie ##MeanGirls ##meangirl ##RichWhiteLady ##biglittlelies

♬ Big Little Lies (TV Theme) - Voidoid

Как оформихте характера на главната ви героиня? 
Живея в провинциална Англия, където всичко много напомня на декорите в сериала: частни домове, високи бели дувари с паркирани Рейндж-Роувъри пред тях, скъпи частни училища. Вдъхновявам се от това, което директно ме заобикаля, но огромно влияние оказва и поп-културата: обичам да възпроизвеждам сцени от такива сериали като "Големите малки мъжи", "Сексът и градът", "Отчаяни съпруги" и все в този ред.

Героите в тези сериали как реагират на това, че ги пародирате?
Веднъж си писах с Рийз Уидърспуун. Когато качвах първите видеа, винаги я отбелязвах, както и целия екип на "Големите малки лъжи", във всички социални мрежи. И един ден тя пусна TikTok, базиран на моето видео. Писах й в Twitter: "Не мога да повярвам, че правите пародия на моята пародия на вашата героиня"! Тогава тя ме добави в кредитите и написа "вдъхновено от видеото на Никълъс Фланъри". Хиляди пъти направих  скрийншот на екрана - трябваше ми доказателството, че това се случва. 

Питат ви много за гардероба на Rich White Lady. Как го създадохте?
Първоначално замислях гардероба й да е в духа на извънградска soccer mom (майка, която прекарва супер много време с децата си и ги води на всевъзможни спортни и други мероприятия). Оттук и всичките обемни жилетки, пуловери, дънки, ризи, широки копринени панталони, а като задължителен реквизит - чашата с кафе. Когато повтарям моменти от филми, избирам дрехи, които максимално повтарят образа на героите - например, за сцена от "Сексът и градът" намерих абсолютно същата бяла пола като на Cаманта.

@nicholas_flannery

In honor of New York fashion week commencing on Wednesday, enjoy! ##newyorkfashionweek ##fashionweek ##RichWhiteLady ##samanthajones #sexandthecity

♬ Big Little Lies (TV Theme) - Voidoid

Къде откривате всички тези неща? Или Rich White Lady си има стилист?
Не, всички тоалети са мое дело. Винаги съм обичал да колекционирам дрехи, затова на 25 години вече имам доста неща, които рядко нося в ежедневието, но пък ми се удаде да ги използвам във видеата. Например, любимата сива жилетка на Rich White Lady е купена от Zara през 2015-та, като съм я обличал едва няколко пъти. А когато снимах видеото си за вас, веднага си спомних, че в гардероба ми има много палта, затова реших да повторя с тях някои сцени от "Дяволът носи Prada". Освен това често моля майка ми да ми услужи с някои от нейните дрехи за снимки. 

Откъде е невероятната ви колекция от чанти Birkin? Всичките ли са истински? 
Всяка от тях има невероятна история. Докато учех в Манчестър, непрекъснато дебнех за локални разпродажби (често организират такива около развод или преместване). Веднъж попаднах на такава разпродажба в стар дом във викториански стил и намерих черна чанта Birkin. Първо помислих, че е фейк, но после направих тест, прегледах шевовете, сравних кода и установих, че е напълно истинска, макар че платих за нея смешни пари. Вероятно не се познавали бранда и бяха решили, че това е поредната кожена чанта, следователнто не би трябвало да струва много. Но, често да ви кажа, в ежедневието си се притеснявам да излизам  с нея. Докато в гардероба на Rich White Lady се вписва идеално.

@nicholas_flannery

BUSTED ##RichWhiteLady ##Biglittlelies ##desperatehousewives

♬ Big Little Lies (TV Theme) - Voidoid

А невероятният халат от гардероба на Rich White Lady, в който е облечена, докато я арестуват. Къде го открихте? 
Това е локален бранд за халати, който открих също в TikTok и веднага се влюбих - казва се BLCouture. Те правят нещата си ръчно, а качеството е превъзходно. Когато го видях за пръв път, желанието ми беше просто да го увеся на една закачалка и дълго да го съзерцавам. 

@nicholas_flannery

Oh god… now I’ve gotta be grateful to her ##RichWhiteLady ##biglittlelies ##goodgirls ##reesewitherspoon ##nicolekidman

♬ Big Little Lies (TV Theme) - Voidoid

А коженото палто на свекървата, която внася залога за освобождаването ви?
Открих го в eBay, някъде на около 40 години е. Що се отнася до кожата, старая се да не купувам нищо ново - само винтидж. 

Ако Катрин Бейтс беше реален човек, в кои брандове би се обличала? 
Както вече знаем, тя обожава Birkin, така че щеше да има доста Hermès. По отношение на обувките, вероятно би харесвала токчетата на Manolo Blahnik. Дрехите й...? Може би от Brunello Cucinelli, преди останалите топ бранодве.

Вие самият какво носите в ежедневието? 
Харесва ми по-формалният стил, класическите силуети. Често нося сака и ризи, намерени във винтидж магазини и на благотворителни разпродажби. Но пандемията повлия много и на мен, затова в момента гардеробът ми е пълен със спортни неща, както и много деним. 

Колко човека има в екипа ви и кой ви помага с идеите за видеата? 
Аз съм едновременно продуцент, идеен вдъхновител, стилист, актьор, монтажист, cценарист и копирайтър. Но много ми помага моят мениджър Ру, както и цялото ми семейство и приятелите. С тях си имаме отделен чат, където им пращам видеата, питайки ги за мнение преди да ги публикувам. Отделни благодарности за моята майка, която понякога е оператор или държи сешоара, когато искам да се получи ефекта с разветите коси. 

Всъщност, как реагира семейството ви на огромното ви популярност?
Родителите ми нямат акаунти, нито в TikTok, нито в инстаграм, затова и в началото им беше доста странно. "Наистина ли всичките тези хора просто искат да те гледат?", ми питаха често, докато не разбраха, че това е не просто хоби, а истинска професия. 

Работите ли нещо друго? Или Rich White Lady е основният ви източник на доходи?
Учих в юридическия факултет в Манчестър, а след дипломирането си в продължение на година пишех статии като фрийленсър за разни издания. Пробвах да пусна и подкаст. Но сега Rich White Lady е голямата ми любов, на която посвещавам цялото си време. Вече имам рекламни поръчки, тепърва ще сътруднича на няколко бранда, но още не мога да споменавам имена. 

Вашата "богата бяла жена" сблъсква ли се понякога с хейта?
Не, изключително рядко виждам нещо такова в коментарите. Ако видя някакви обиди или спам, блокирам акаунта. Ако става дума обаче за конструктивна критика, обикновено отговарям любезно, опитвайки се да разбера какво я мотивира. Или опитвам да обясна за какво се отнася видеото ми - преосмиселни сцени от даден филм. Старая се да се фокусирам върху позитивните коментарии и подкрепата, която идва от моята аудитория. Това ме мотивира много силно. Разбира се, за моята работа са необходими голяма увереност и разкрепостеност, но те идват с времето. 

@nicholas_flannery

Phones not even plugged in ##RichWhiteLady ##biglittlelies ##scream ##scarymovie ##reesewitherspoon ##nicolekidman

♬ Big Little Lies (TV Theme) - Voidoid

Какво да очакваме от Rich White Lady занапред?
О, пред Катрин има още много приключения. Първо, съд за убийството на бавачката. Само че, както се казва - няма труп, няма престъпление. После, предстои й романтична любовна история, като възнамерявам за целта да заложа на доброволци за видеата. Но това само в случай, че тя все пак не влезе в затвора. 

А какво да очакваме от Никълъс Фланъри?
В момента мисля за варианта, в който да покажа на публиката си, че зад Rich White Lady стои реален човек. И че самият аз имам свои интереси. Ето например, много обичам да готвя, обичам и темата грижа за кожата. Вероятно в близко време ще започна да пускам видеа и на тези теми. 

 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.